GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HT preuzima natrag tehnološku jedinicu za izgradnju i održavanje mreže od ENT Servisa

HT preuzima natrag tehnološku jedinicu za izgradnju i održavanje mreže od ENT Servisa
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.06.2023 / 14:23
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatski telekom (HT) nakon gotovo deset godina preuzima nazad tehnološku jedinicu za izgradnju i održavanje mreža od Ericsson Nikola Tesla Servisi (ENTS), izvijestili su u petak iz HT-a, dodajući da je ta jedinica dio razvojne strategije HT-a te da je prijenos, zajedno sa zaposlenima, predviđen 1. siječnja 2024.

Tehnološku jedinicu za izgradnju i održavanje mreža HT je izdvojio u ENTS od rujna 2014., a ta jedinica, dodaju iz HT-a, obuhvaća poslove planiranja i izgradnje fiksne i mobilne mreže, održavanja elektroničke komunikacijske infrastrukture, nadzora telekomunikacijske mreže, terenskog održavanje aktivne pristupne mreže i pasivne mreže.

"Objedinjavanjem svih strateških segmenata poslovanja unutar kompanije, HT nastavlja s transformacijom operativnog modela, poboljšava fleksibilnost poslovanja sukladno industrijskim trendovima te stvara preduvjete za daljnji razvoj fiksne i mobilne mreže", istilu iz HT-a.

Objašnjavaju i da će im novi operativni model omogućiti daljnju optimizaciju poslovanja, a korisnicima još bržu i kvalitetniju uslugu.

Za suradnja s ENTS tijekom proteklih godina naglašavaju da je bila jako uspješna u više područja, uključujući i najveće uvođenje optike u Hrvatskoj, modernizaciju mobilne mreže, uvođenje 5G usluga, uz najveću razinu zadovoljstva korisnika u povijesti HT-a.


Predsjednik uprave HT-a Kostas Nebis poručio je da kompaniju Ericsson Nikola Teslom smatraju jednim od najpouzdanijih i najprofesionalnijih partnera u telekomunikacijskoj industriji te da će suradnju nastaviti u drugim segmentima.

Član uprave HT-a Boris Drilo istaknuo je da će ponovno preuzimanje aktivnosti planiranja, izgradnje i upravljanja od ENTS-a omogućiti HT-u daljnje poboljšanje internih sposobnosti s ciljem daljnjeg jačanja kvalitete mreže i dodatnog poboljšanja usluga.

Istodobno je zaposlenicima ENTS-a angažiranim na poslovima izgradnje i održavanja HT mreže poželio dobrodošlicu u HT Grupu.


Ti zaposleni su, po ocjeni predsjednice ENT-a Gordane Kovačević, iskazali veliki trud i predanost u području izgradnje i održavanja HT mreže, posebice tijekom izvanrednih okolnosti covid-19 pandemije i razornih potresa u Hrvatskoj.

Poručila je da ENT kao lider na ICT tržištu ostaje snažno usmjeren na digitalnu transformaciju industrija i društva, s fokusom na profitabilnija i strateška područja iz temeljnog poslovanja i investiranju u održivu budućnost.

Odličnu suradnju sa HT-om i uspješno ispunjavanje ugovornih obveza prema tom telekomu naznačio je i direktor ENTS-a Dario Runje, zahvalivši se svima posebice na trudu u najzahtjevnijem razdoblju od 2019. do 2023., bez koje kvaliteta usluga koje su pružali HT-u ne bi bila moguća.


Kompanija ENTS će do kraja 2023. profesionalno, uz zadržavanje najviše kvalitete usluge, izvršavati sve aktivnosti iz trenutno važećeg ugovora za HT, a u suradnji s matičnom kompanijom ENT tijekom ove godine i u idućem razdoblju nastavlja s realizacijom obveza za ostale kupce, zaključio je Runje.

Tagovi: Hrvatski Telekom, ENT Servisi, Boris Drilo, Ericsson nikola Tesla
PROČITAJ I OVO
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
TUŽBA
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
LONDON - Britanska farmacetska tvrtka GlaxoSmithKline (GSK) podnijela je u četvrtak saveznom sudu u Delawareu tužbu protiv američkog Pfizera i njemačkog BioNTecha, tvrdeći da su u cjepivima protiv covida 19 prekršili njezine patente na tehnologiju glasničke RNK (mRNA)
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
HOTELI
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
RIJEKA - Jadran hoteli Rijeka potpisali su ugovor s Marriott Internationalom za otvaranje prvog Tribute Portfolio hotela u Rijeci, obilježavajući značajnu prekretnicu u hotelijerstvu u ovom dijelu zemlje.
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
POSLOVI
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
ZAGREB – Dalekovod, vodeća domaća kompanija za projektiranje, proizvodnju i izgradnju energetske infrastrukture, uz nove poslove u Norveškoj, Švedskoj i Njemačkoj, nastavlja jačati svoju poziciju i u regiji.
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ODLUKE
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ROVINJ - Nadzorni odbor Adris grupe, na sjednici održanoj danas u Rovinju, razmatrao je i utvrdio revidirana konsolidirana i nekonsolidirana godišnja financijska izvješća za 2023. godinu, te usvojio prijedloge odluka koje Nadzorni odbor predlaže Glavnoj skupštini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE