GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

IG niskogradnja postala većinski vlasnik Zagreb-montaže

IG niskogradnja postala većinski vlasnik Zagreb-montaže
VLASNIŠTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.05.2021 / 09:30
Autor: SEEbiz / Lider
ZAGREB - Većinski paket Zagreb-montaže od Fonda Inspirio kupila je prije nekoliko dana tvrtka IG niskogradnja iz Sesveta.

U registru Trgovačkog suda u Zagrebu spomenuta promjena vlasništva vidljiva je od 5. svibnja, no ovu transakciju kao i daljnje planove sa Zagreb-montažom nisu željeli komentirati niti u IG niskogradnji, a ni Uprava Zagreb-montaže nije željela istupiti u medijima i objasniti što ovo preuzimanje znači za budućnost tvrtke, piše Lider.

Promjena vlasništva u ovoj građevinskoj kompaniji bila je očekivana budući da je fond privatnog kapitala Inspirio FGS u veljači putem oglasa pozvao zainteresirane za podnošenje ponuda za kupnju i stjecanje 51 posto udjela u Zagreb montaži.

U portfelju Inspirio fonda Zagreb-montaža našla se nakon što je 2018. godine zbog afere s Agrokorom Hanfa oduzela Nexus Private Equity Partnerima odobrenje za rad. Nexus je u Zagreb-montažu uložio 2016. godine dokapitalizacijom, čime je postao vlasnik 51 posto tvrtke. No, zavrzlame oko Zagreb montaže, čiji je većinski vlasnik dotad bio šibenski poduzetnik Vlado Čović, na vidjelo su izašle nekoliko godina kasnije kada se otkrilo da je dio novca namijenjen građevinskoj tvrtci završio kao pozajmica Agrokoru.

Prema revizorskom izvješću KPMG-a Zagreb-montaža Grupa 2019. godinu (podaci za 2020. godinu još nisu objavljeni) završila je s gubitkom od 10,3 milijuna kuna, a konsolidirana normalizirana EBITDA iznosila je 28.5 milijuna kuna. Najveći dio prihoda tvrtka ostvaruje na inozemnim tržištima – u 2019. godini Grupa je u inozemstvu ostvarila 298 milijuna kuna prihoda, a na domaćem tržištu 171 milijun kuna. Krajem 2019. godine Grupa je zapošljavala 948 radnika.

Tagovi: IG niskogradnja, Zagreb-montaža, Nexus Private Equity Partner, fond Inspirio
PROČITAJ I OVO
Na dubrovački aerodrom sletio avion United Airlinesa na izravnoj liniji iz New Yorka
LETOVI
Na dubrovački aerodrom sletio avion United Airlinesa na izravnoj liniji iz New Yorka
DUBROVNIK - U zračnu luku Dubrovnik u subotu je sletio prvi ovogodišnji zrakoplov na izravnom letu iz New Yorka, čime se nastavlja linija koja je i prošlog ljeta redovito povezivala jug Hrvatske s najvećim gradom SAD-a.
AD Plastik neće isplatiti dividendu
ODLUKE
AD Plastik neće isplatiti dividendu
SOLIN -  To nije iznenađenje, budući da tvrtka prolazi kroz teško makroekonomsko okruženje.
Nestašica reciklirane plastike u sektoru bezalkoholnih pića
PLASTIKA
Nestašica reciklirane plastike u sektoru bezalkoholnih pića
LONDON - Količine reciklirane plastike u Europi se moraju više nego utrostručiti kako bi sve tvrtke koje proizvode bezalkoholna pića prešle na u potpunosti reciklirane boce, upozorila je japanska kompanija Suntory Beverage and Food.
Luka Koper u prvom kvartalu gotovo udvostručila dobit
SNAŽAN RAST
Luka Koper u prvom kvartalu gotovo udvostručila dobit
KOPER - Grupa Luka Koper je u prvom tromjesečju ove godine povećala obujam pretovarene robe za 18 posto na nešto manje od 5,9 milijuna tona. Ostvario je rast u svim grupama roba, posebice u tekućim i rasutim teretima. Neto dobit porasla je 18 posto na 16,45 milijuna eura.
AZTN odobrio CME-u preuzimanje RTL-a Hrvatska
ZELENO SVJETLO
AZTN odobrio CME-u preuzimanje RTL-a Hrvatska
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) u petak je na prvoj razini odobrila namjeru provedbe koncentracije koja nastaje stjecanjem izravne kontrole na trajnoj osnovi poduzetnika CME Media nad poduzetnikom RTL Hrvatska.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE