GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

IGH i HŽ Infrastruktura potpisali ugovor vrijedan 5,3 milijuna kuna

IGH i HŽ Infrastruktura potpisali ugovor vrijedan 5,3 milijuna kuna
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.07.2020 / 13:44
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Institut IGH i HŽ Infrastruktura potpisali su ugovor o nadzoru radova na obnovi pruge Zagreb Zapadni kolodvor - Savski Marof, vrijednosti 5,3 milijuna kuna bez PDV-a, priopćeno je u utorak iz IGH.

Projekt se većim dijelom financira kreditom Svjetske banke za obnovu i razvoj (IBRD), a odnosi se na dionicu dvokolosiječne željezničke pruge duge 17,8 kilometara, koja se nalazi na koridoru RH1, izuzetno važnome za međunarodni teretni i gradsko-prigradski prijevoz kojom u prosjeku prođe oko 160 vlakova na dan.

Radovi koje će IGH nadzirati trajati će 30 mjeseci, a iz te tvrtke ističu kako im je to već peti značajniji potpisani ugovor u posljednje vrijeme o nadzoru izgradnje i rekonstrukcije iznimno bitne infrastrukture za Hrvatsku. U ovom trenutku, IGH ima oko tisuću aktivnih ugovora za cijeli niz usluga koje pruža, primarno u graditeljstvu, navodi se u priopćenju.

Inače, HŽ Infrastruktura je 20. veljače ove godine s tvrtkom Swietelsky potpisala ugovor za izvođenje radova na obnovi pruge Zagreb Zapadni kolodvor - Savski Marof. Taj je ugovor vrijedan 365,7 milijuna kuna (bez PDV-a), od čega se 210 milijuna kuna financira kreditom Svjetske banke.

Kako je tada najavljeno, rok za izvođenje radova je 27 mjeseci od dana sklapanja ugovora.

Obnova pruge na dionici Savski Marof - Zagreb Zapadni kolodvor obuhvaća cjelovitu obnovu pružnog gornjeg i donjeg ustroja, sanaciju mostova Krapina, Lužnica, Vrabeščak kao i sanaciju propusta i sanaciju podvožnjaka Vrapčanska i Škorpikova.

Sanirat će se i tri pothodnika te ugraditi sintetičko popođenje na željezničko - cestovne prijelaze Sokolska, Kolodvorska, Savska, Brdovec i Savski Marof. Uredit će se i zgrada na kolodvoru Savski Marof i stajalištu Brdovec.

Radovi će obuhvatiti i zamjenu postojećih perona i uređenih površina novim stajalištima Kustošija, Zaprešić Savska i kolodvoru Podsused te ugradnju nadstrešnica u stajalištu Kustošija, Podsused, Zaprešić Savska i Brdovec.

Uskladit će se i signalno - sigurnosni i telekomunikacijski uređaji te kompletno obnoviti sustav kontaktne mreže.

Po završetku radova tom dionicom vlakovi će prometovati brzinom od 120 kilometara na sat, sigurnost i interoperabilnost željezničkoga prometa te nosivost pruge bit će veći, smanjit će se troškovi održavanja pruge, poboljšat će se i mogućnost prijevoza većeg broja putnika u dnevnome migracijskom prometu, a što je osobito bitno za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju, stoji u današnjem priopćenju Instituta IGH.

Tagovi: Institut IGH, HŽ Infrastruktura
PROČITAJ I OVO
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
TUŽBA
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
LONDON - Britanska farmacetska tvrtka GlaxoSmithKline (GSK) podnijela je u četvrtak saveznom sudu u Delawareu tužbu protiv američkog Pfizera i njemačkog BioNTecha, tvrdeći da su u cjepivima protiv covida 19 prekršili njezine patente na tehnologiju glasničke RNK (mRNA)
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
HOTELI
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
RIJEKA - Jadran hoteli Rijeka potpisali su ugovor s Marriott Internationalom za otvaranje prvog Tribute Portfolio hotela u Rijeci, obilježavajući značajnu prekretnicu u hotelijerstvu u ovom dijelu zemlje.
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
POSLOVI
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
ZAGREB – Dalekovod, vodeća domaća kompanija za projektiranje, proizvodnju i izgradnju energetske infrastrukture, uz nove poslove u Norveškoj, Švedskoj i Njemačkoj, nastavlja jačati svoju poziciju i u regiji.
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ODLUKE
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ROVINJ - Nadzorni odbor Adris grupe, na sjednici održanoj danas u Rovinju, razmatrao je i utvrdio revidirana konsolidirana i nekonsolidirana godišnja financijska izvješća za 2023. godinu, te usvojio prijedloge odluka koje Nadzorni odbor predlaže Glavnoj skupštini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE