GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kineski električni vlakovi imat će važnu ulogu u srednjoj i istočnoj Europi

Kineski električni vlakovi imat će važnu ulogu u srednjoj i istočnoj Europi
VLAKOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.06.2021 / 23:06
Autor: SEEbiz / China Daily
PEKING - Kineski električni vlakovi (EMU), oblik prigradskih vlakova, imat će ključnu ulogu u jačanju regionalne povezanosti, putovanja s niskim udjelom ugljika i gospodarskog razvoja u Srednjoj i Istočnoj Europi, rekli su u srijedu stručnjaci i poslovni čelnici.

Komentari su uslijedili nakon što je kineski proizvođač vlakova CRRC Zhuzhou Locomotive Co Ltd iz svoje prve tvornice u provinciji Hunan u središnjoj Kini izbacio prvi set dvoetažnih vlakova EMU. Prvi sklop vlakova, koji mogu voziti najvećom brzinom od 200 kilometara na sat, izvest će se u Austriju i koristiti na željezničkim prugama u pet europskih zemalja, uključujući Austriju, Njemačku i Mađarsku.

Dvokatni EMU, neovisno razvijeni od kineske tvrtke, udovoljavaju TSI standardima ili tehničkim specifikacijama Europske unije za interoperabilnost, prema CRRC Zhuzhou, podružnici China Railway Rolling Stock Corp, ili CRRC, najvećem proizvođaču željezničkih vozila u zemlji po volumenu proizvodnje.

TSI definiraju tehničke i operativne standarde koji moraju biti zadovoljeni kako bi se udovoljilo osnovnim zahtjevima i osigurala interoperabilnost željezničkog sustava u EU.

Opremljen sa šest vagona i 571 sjedalom, EMU može prevesti 1.280 putnika. Kapacitet vlaka veći je za 35 posto od vlaka ravnog sloja i time olakšava opterećenje kapaciteta na prometnim europskim željeznicama, rekao je Sun Yongcai, predsjednik i predsjednik CRRC-a.

Li Xuefeng, potpredsjednik kineske Akademije željezničkih znanosti sa sjedištem u Pekingu, rekao je da će novi vlakovi pomoći mnogim dobro naseljenim zemljama da se riješe duge ovisnosti o automobilima na daljnje jačanje komercijalnih aktivnosti i razmjene ljudi s ljudima.

"U mnogim će zemljama, posebno europskim gospodarstvima, s obzirom na zelene emisijske standarde i za teretni i za cestovni prijevoz putnika, potražnja na tržištu za zelenim vlakovima i vlakovima visoke učinkovitosti nastavit će rasti tijekom postpandemijske ere", rekao je.

Otkako je u prosincu 2019. godine potpisao ugovor s austrijskim klijentom, kineski projektni tim prevladao je štetne učinke generirane globalnim izbijanjem COVID-19, te je aktivno provodio testove dizajna i razvoja, proizvodnje i puštanja u pogon.

Vlak je laganog dizajna i koristi velik broj novih kompozitnih materijala kao što su lagana, čvrsta ugljična vlakna otporna na koroziju i staklena karbonska vlakna. Težina cijelog vlaka samo je oko 10 posto veća od vlaka s jednim stupnjem.

Tagovi: kineski električni vlakovi, CRRC Zhuzhou Locomotive, CRRC Zhuzhou, podružnici China Railway Rolling Stock Corp, kineska željeznica
PROČITAJ I OVO
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
TUŽBA
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
LONDON - Britanska farmacetska tvrtka GlaxoSmithKline (GSK) podnijela je u četvrtak saveznom sudu u Delawareu tužbu protiv američkog Pfizera i njemačkog BioNTecha, tvrdeći da su u cjepivima protiv covida 19 prekršili njezine patente na tehnologiju glasničke RNK (mRNA)
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
HOTELI
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
RIJEKA - Jadran hoteli Rijeka potpisali su ugovor s Marriott Internationalom za otvaranje prvog Tribute Portfolio hotela u Rijeci, obilježavajući značajnu prekretnicu u hotelijerstvu u ovom dijelu zemlje.
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
POSLOVI
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
ZAGREB – Dalekovod, vodeća domaća kompanija za projektiranje, proizvodnju i izgradnju energetske infrastrukture, uz nove poslove u Norveškoj, Švedskoj i Njemačkoj, nastavlja jačati svoju poziciju i u regiji.
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ODLUKE
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ROVINJ - Nadzorni odbor Adris grupe, na sjednici održanoj danas u Rovinju, razmatrao je i utvrdio revidirana konsolidirana i nekonsolidirana godišnja financijska izvješća za 2023. godinu, te usvojio prijedloge odluka koje Nadzorni odbor predlaže Glavnoj skupštini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE