GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Krajem veljače ovršeno 233,7 tisuća potrošača s dugom od 16,9 mlrd kn

Krajem veljače ovršeno 233,7 tisuća potrošača s dugom od 16,9 mlrd kn
OVRHE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.03.2021 / 13:04
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Krajem veljače ove godine u Hrvatskoj je bilo ovršeno 233,7 tisuća potrošača, s glavnicom duga u iznosu od 16,9 milijardi kuna, kao i 15.504 poslovnih subjekata, čija je glavnica duga pet milijardi kuna, podatci su Financijske agencije (Fina).

Krajem veljače je zbog neizvršenih osnova za plaćanje u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje bilo evidentirano 233.736 potrošača, što je za 6.151 ili 2,6 posto manje nego na kraju veljače prošle godine.

No, glavnica njihova duga u iznosu od 16,9 milijardi kuna je bila za 100 milijuna kuna, ili 0,9 posto viša nego krajem veljače 2020. godine, podatci su Fine.

Najveći broj potrošača, njih 103.050, ima dugovanja koja su manja od 10.000 kuna, dok 100.904 potrošača duguje iznose koji se kreću od 10.000 kuna do 100.000 kuna.

Najmanji broj potrošača, njih 1.537, duguje više od milijun kuna, no udio njihova duga u ukupnom iznosu dugovanja građana je 38,48 posto, pokazuju podaci Fine.

Kako nadalje navode, najveći dio duga potrošača, 5,1 milijardu kuna bez kamata, odnosi se na dug prema bankama kao vjerovnicima, dok dug prema svim financijskim institucijama iznosi 5,9 milijardi kuna.

Po podacima Fine, krajem veljače ove godine u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje evidentirana su i 15.504 poslovna subjekta, što je za 2.619 ili 14,5 posto manje u odnosu na veljaču prošle godine.

Glavnica njihova duga iznosila je pet milijardi kuna, što je za 730,9 milijuna kuna, ili 12,7 posto manje u odnosu na stanje godinu dana ranije.

Tagovi: ovrhe, Financijska agencija, blokirani računi
PROČITAJ I OVO
Dioničari Cinkarne traže veću dividendu
DIVIDENDA
Dioničari Cinkarne traže veću dividendu
CELJE - Udruženje malih dioničara Slovenije (MDS) poslalo je protuprijedlog u vezi s raspodjelom dobiti.
United Group: U Sloveniji nije moguće provesti neovisni natječaj
LJUTNJA
United Group: U Sloveniji nije moguće provesti neovisni natječaj
LJUBLJANA - United Group opisala je obustavu prodaje TS Media, za koju su se natjecali, kao lošu vijest za sve strane ulagače i još goru za Sloveniju. Naša je ponuda bila vrlo dobra i očito je da u Sloveniji nije moguće provesti neovisan i pošten natječaj, rekla je izvršna direktorica grupe Victoriya Boklag.
Nestlé predstavio planove za održivo poslovanje u Hrvatskoj
ODRŽIVOST
Nestlé predstavio planove za održivo poslovanje u Hrvatskoj
ZAGREB - Danas je održano virtualno druženje s novinarima „Nestlé - održivost na djelu!“, na kojem su predstavljene novosti i aktivnosti koje najveća prehrambena kompanija na svijetu poduzima kako bi doprinijela ostvarenju ciljeva strategije održivog razvoja do 2030. na lokalnoj razini.
Vesić: Beograđani će odlučivati o tome kako će izgledati metro
METRO
Vesić: Beograđani će odlučivati o tome kako će izgledati metro

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će Beogradjani glasanjem odlučiti kako će da izgleda metro, čiji je početak izgradnje planiran na novembar.

Đurokoviću novi mandat na mjestu direktora Hrvatskih voda
MANDAT
Đurokoviću novi mandat na mjestu direktora Hrvatskih voda
ZAGREB - Vlada je na zatvorenome dijelu sjednice usmeno izviještena o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova, prihvatila pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima RH preuzima pravnu stečevinu EU za 2021. te donijela više kadrovskih odluka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE