GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Miele planira otpustiti tisuće radnika

Miele planira otpustiti tisuće radnika
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.02.2024 / 12:10
Autor: SEEbiz

BERLIN -Poznata njemačka tvrtka za proizvodnju kućanskih aparata Miele će otpustiti ukupno 2.000 radnika kako bi svoju osnovnu djelatnost u budućnosti ponovno učinili profitabilnom.

Uprava tvrtke planira reorganizaciju cjelokupne proizvodnje. To također može rezultirati premještanjem poslova na druge lokacije tvrtke, piše Fenix magazin.

Na prijelazu godine uprava Mielea je objavila video poruku svojim radnicima, što je natjeralo radnike da se pripreme za loše vijesti. Rečeno je da će 2024. biti godina s “teškim odlukama i dubokim promjenama”.

Proizvodnja tvrtke mora se reorganizirati, inače bi Miele kao cjelina bio dugoročno ugrožen, nastavlja se u videoporuci. Bilo je riječi i o mogućim otpuštanjima.

Što se tiče situacije u tvrtki tradicionalnih kućanskih aparata, sindikati su se već bojali da će stvari krenuti gore. IG Metall je upozorio da se veliki dio proizvodnje perilica rublja u budućnosti možda više neće odvijati u njemačkom Güterslohu.

Kao jedan od nekoliko mogućih scenarija, Miele je planirao preseliti gotovo svu svoju proizvodnju u tvornicu u Poljskoj. Ondje se već proizvodi veliki broj perilica rublja. Industrija strojeva za pranje rublja trenutno je srce Mielea – više od 1.500 zaposlenika radi u ovom pogonu u Güterslohu.

U priopćenju tvrtke u siječnju također je navedeno da niti jedno proizvodno mjesto neće biti zatvoreno. Osim toga, tvornica na lokaciji Gütersloh nije u opasnosti od zatvaranja i ostat će sjedište tvrtke.

Prodaja obiteljske tvrtke, osnovane 1899. godine, znatno je pala 2023. godine. Prethodnih godina Miele je doživio iznimno jaku zaradu – zbog pandemije korone. Miele je jedan od vrhunskih proizvođača perilica rublja, sušilica, pećnica, štednjaka i usisavača čije su kupce manje pogodila poskupljenja kao posljedica inflacije i povećanja materijalnih troškova.

Miele nipošto nije jedini u smanjenju radnih mjesta u ovoj godini: druge njemačke tvrtke također su bile prisiljene na velika otpuštanja. To uključuje čak i drugog proizvođača kućanskih aparata, Bosch. No, i proizvođač vaga Bizerba nedavno je morao objaviti da ukida niz radnih mjesta.

Tagovi: Miele, OTPUŠTANJA
PROČITAJ I OVO
Femina.hr obilježava 15 godina postojanja osvježenim brend identitetom i pojačanjem u teamu
OBLJETNICE
Femina.hr obilježava 15 godina postojanja osvježenim brend identitetom i pojačanjem u teamu
ZAGREB - Ove godine poznata ženska web platforma Femina.hr obilježava 15. godišnjicu postojanja na medijskoj sceni u Hrvatskoj. Portal Femina.hr osnovali su 2009. zagrebačka novinarka, urednica i spisateljica Zora Bjelousov te informatički stručnjak i poduzetnik Marko Raspor.
Mate Rimac: Htio sam pomoći Livnu, ali nakon svega odustajem
ODLUKE
Mate Rimac: Htio sam pomoći Livnu, ali nakon svega odustajem
ZAGREB - Poduzetnik Mate Rimac oglasio se na Facebooku povodom napisa o navodnoj sabotaži njegovog projekta u Livnu.
Radnici Varteksa krenuli u štrajk do isplate plaća
ŠTRAJK
Radnici Varteksa krenuli u štrajk do isplate plaća
VARAŽDIN - Radnici varaždinske tekstilne tvrtke Varteks od ponedjeljka su u štrajku zbog neisplate plaća dijelom za veljaču te za cijeli ožujak, a s konferencije za novinare poručili su da će štrajkati sve dok im se plaće ne isplate te da članica Uprave Jelena Bošnjak više ne uživa povjerenje radnika.
Heineken investira u pubove u Britaniji
INVESTICIJE
Heineken investira u pubove u Britaniji
AMSTERDAM - Nizozemski pivar Heineken izvijestio je da će otvoriti više od 700 radnih mjesta širom Ujedinjenog Kraljevstva u sklopu 42 milijuna funti (53 milijuna dolara) ulaganja u pubove koji bi se trebali prilagoditi postpandemijskim trendovima.
Allianz Hrvatska u 2023. ostvario rekordnu bruto dobit
REKORDI
Allianz Hrvatska u 2023. ostvario rekordnu bruto dobit
ZAGREB - Osiguravajuće društvo Allianz Hrvatska je u 2023. godini ostvarilo bruto premijski prihod u iznosu od 205 milijuna eura, što je za 4,4 % više u odnosu na godinu prije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE