GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Okončano prisilno poravnanje Istrabenza

Okončano prisilno poravnanje Istrabenza
PRAVOMOĆNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.05.2021 / 19:22
Autor: SEEbiz
KOPER - Postupak prisilne nagodbe Istrabenz završen je, priopćio je Okružni sud u Kopru. Istrabenz, koji je u međuvremenu promijenio ime u d. o. o., u godinu dana mora platiti DUTB-u 9,87 milijuna eura.

Društvo za upravljanje potraživanjima (DUTB) nalazi se u prisilnoj nagodbi - što je predložilo nakon što skupština tvrtke u studenom 2019. godine nije prihvatila prijedlog da Istrabenz preostalu imovinu prenese na DUTB nakon zapljene dionica Istrabenz Turizma i ode u likvidaciju - u kapital je pretvoreno za 65,13 milijuna eura uobičajenih financijskih potraživanja. Istodobno, temeljni kapital smanjen je na nula eura i povećan za ovaj pretvoreni iznos.

DUTB je postala jedini vlasnik tvrtke, a dionice su prestale kotirati na Ljubljanskoj burzi. Na skupštini u travnju ove godine, DUTB je usvojila rezoluciju o pretvaranju Istrabenza iz dioničkog društva u društvo s ograničenom odgovornošću.

DUTB još uvijek ima novo financijsko potraživanje u iznosu od 9,87 milijuna eura, koje tvrtka mora podmiriti u skladu s planom financijskog restrukturiranja u roku od godinu dana nakon pravomoćnosti prisilne nagodbe. ranije, ako će se imovina kojom je osigurano potraživanje prodati ranije.

Prema podacima objavljenim u listopadu prošle godine nakon glasanja o potvrđivanju prisilne nagodbe, polovica udjela Adriafina (4,9 milijuna eura), koji je većinski vlasnik Vinakopera, najvrjednija je u osiguranju. Potraživanje je osigurano, između ostalog, potraživanjem iz ugovora o zajmu između Istrabenza i Istrabenz Turizma (2,02 milijuna eura), s 95,2% udjela u Zastavi Istrabenz Lizing iz Srbije (848.000 EUR), dijelova zgrade u Ferrarskoj ulici u Koper (794.000 EUR), zemljište (529.000 EUR), potraživanje iz ugovora o zajmu između Istrabenza i Zastave Istrabenz Leasing (400.000 EUR), zbirka umjetnina (približno 260.000 EUR) i 18.018 dionica KB 1909 u likvidaciji (približno 108.000 EUR).

Tagovi: Istrabenz, Vinakoper, DUTB, Istrabenz Turizem
PROČITAJ I OVO
Smenjen generalni direktor Krušika
NEZVANIČNO
Smenjen generalni direktor Krušika
BEOGRAD - Nadzorni odbor Holding korporacije „Krušik“ danas je smenio generalnog direktora Vladana Lukića i na njegovo mesto postavio diplomiranu inženjerku hemije Jovanku Andrić, već zaposlena u toj valjevskoj fabrici, nezvanično saznaje regionalna TV N1.
Direktor u Holdingu podnio ostavku nakon prijave za kršenje etičkih načela
OSTAVKA
Direktor u Holdingu podnio ostavku nakon prijave za kršenje etičkih načela
ZAGREB - Nakon što ga je Nezavisni sindikat radnika Zagrebparkinga prijavio Upravi Zagrebačkog holdinga, Tomislav Jurić, direktor Službe za odnose s korisnicima i zajedničkih poslova pri Zagrebačkog holdingu, dao je neopozivu ostavku.
Nova odgoda gradnje autoceste Zagreb-Sisak
NOVA ŽALBA
Nova odgoda gradnje autoceste Zagreb-Sisak
ZAGREB - Hrvatske autoceste upravo su objavile primitak žalbe na natječaj javne nabave za izbor izvođača radova na izgradnji 300 milijuna kuna vrijedne dionice autoceste Zagreb-Sisak.
HAC: Za vikend 15,6 posto više vozila na autocestama
PROMET
HAC: Za vikend 15,6 posto više vozila na autocestama
ZAGREB - Hrvatske autoceste (HAC) izvijestile su u ponedjeljak da su protekloga vikenda zabilježile 15,6 posto više vozila na autocestama pod svojom nadležnosti te gotovo 25 posto više cestarine nego u istom lanjskom razdoblju.
Srpski građevinari prošle godine u inostranstvu odradili poslove vredne 22,3 milijarde dinara
POSLOVI
Srpski građevinari prošle godine u inostranstvu odradili poslove vredne 22,3 milijarde dinara
BEOGRAD - Ukupna vrednost radova koju su izvođači iz Srbije izveli u inostranstvu u 2020. godini iznosila je 22,3 milijarde dinara, saopštio je Republički zavod za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE