GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pharrell Williams postaje kreativni direktor u Louis Vuittonu

Pharrell Williams postaje kreativni direktor u Louis Vuittonu
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2023 / 07:58
Autor: SEEbiz
PARIZ - Američki glazbenik, producent i dizajner Pharrell Williams naslijedit će Virgila Abloha na mjestu kreativnog direktora za muškarce Louisa Vuittona, navodi se u priopćenju francuske luksuzne modne kuće u utorak.

Imenovanje stupa na snagu odmah, a njegova će prva kolekcija debitirati u lipnju tijekom Tjedna muške mode u Parizu.

"Drago mi je poželjeti dobrodošlicu Pharrellu kući, nakon naše suradnje 2004. i 2008. za Louis Vuitton, kao našem novom kreativnom direktoru za muškarce", rekao je Pietro Beccari, predsjednik i glavni izvršni direktor Louis Vuittona u izjavi.

"Njegova kreativna vizija izvan mode nedvojbeno će voditi Louis Vuitton prema novom i vrlo uzbudljivom poglavlju."

Vijest dolazi nešto više od godinu dana nakon Ablohove smrti u studenom 2021., u dobi od 41 godine, nakon borbe s rakom.

Neočekivani odlazak vizionarskog dizajnera potresao je industriju i šire. Kao prvi crni umjetnički direktor Louisa Vuittona, Abloh je ušao u povijest kada je imenovan 2018. i bio je široko zaslužan za dovođenje mlađe demografske skupine u legendarnu modnu kuću s dizajnom koji je donio estetiku ulične odjeće u svijet luksuza.

Vijest o Williamsovom imenovanju okončala je višemjesečna nagađanja o tome tko će naslijediti Abloha.

Dok je Williams, 13-struki dobitnik Grammyja, poznatiji po svojoj glazbenoj karijeri, ovaj 49-godišnjak ima i bogat niz modnih uspjeha. On je 2003. s modnim dizajnerom Nigom suosnovao marku ulične odjeće Billionaire Boys Club i surađivao je s nizom luksuznih marki uključujući Tiffany & Co., Moncler i Adidas,

Od ogromnog smeđeg gornjeg šešira koji je nosio na dodjeli nagrada Grammy 2014. do njegovih sada prepoznatljivih Tiffany nijansi ukrašenih draguljima, Williamsov odvažni osobni stil često dospijeva na naslovnice i nije neobično njegovo pojavljivanje u prvim modnim redovima.

Poput Abloha, Williamsova je kreativnost međudisciplinarna: početkom 2022. najavio je da je uključen u ambiciozan novi hotelski projekt, koji bi trebao biti otvoren sljedeće godine na Bahamima, a tijekom pandemije izdao je prijenosni pribor za jelo kojim se ograničava potrošnja plastike za jednokratnu upotrebu kada jedete na otvorenom.

Kako će Williams primijeniti svoje vještine u svojoj novoj ulozi u Louis Vuittonu, ostaje za vidjeti, ali niz reakcija industrije na vijesti na društvenim mrežama sugerira da će imati veliku pozornost na svojoj prvoj reviji ovog ljeta.

Tagovi: Pharrell Williams, Louis Vuitton, Virgil Abloh, Adidas
PROČITAJ I OVO
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
TUŽBA
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
LONDON - Britanska farmacetska tvrtka GlaxoSmithKline (GSK) podnijela je u četvrtak saveznom sudu u Delawareu tužbu protiv američkog Pfizera i njemačkog BioNTecha, tvrdeći da su u cjepivima protiv covida 19 prekršili njezine patente na tehnologiju glasničke RNK (mRNA)
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
HOTELI
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
RIJEKA - Jadran hoteli Rijeka potpisali su ugovor s Marriott Internationalom za otvaranje prvog Tribute Portfolio hotela u Rijeci, obilježavajući značajnu prekretnicu u hotelijerstvu u ovom dijelu zemlje.
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
POSLOVI
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
ZAGREB – Dalekovod, vodeća domaća kompanija za projektiranje, proizvodnju i izgradnju energetske infrastrukture, uz nove poslove u Norveškoj, Švedskoj i Njemačkoj, nastavlja jačati svoju poziciju i u regiji.
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ODLUKE
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ROVINJ - Nadzorni odbor Adris grupe, na sjednici održanoj danas u Rovinju, razmatrao je i utvrdio revidirana konsolidirana i nekonsolidirana godišnja financijska izvješća za 2023. godinu, te usvojio prijedloge odluka koje Nadzorni odbor predlaže Glavnoj skupštini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE