GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Philips kupuje američki BioTelemetry

Philips kupuje američki BioTelemetry
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.12.2020 / 17:55
Autor: SEEbiz
AMSTERDAM - Nizozemski proizvođač uređaja za zdravstvo Philips planira kupiti američku tvrtku za dijagnostiku i praćenje funkcije srca BioTelemetry u sklopu širenja na segment pružanja zdravstvene zaštite na daljinu.

Philips je u petak priopćio da će platiti 72 dolara po dionici BioTelemetryja, što je 16,5 posto više u odnosu na cijenu dionice na zatvaranju tržišta u četvrtak. Odbor američke tvrtke podržao je ponudu.

BioTelemetry se usredotočio na dijagnostiku i praćenje poremećaja srčanog ritma na daljinu i taj je dio poslovanja prošle godine ostvario 85 posto njegovih prihoda od ukupno 439 milijuna dolara.

Philips će ga sada uključiti u odjel za zdravstvenu njegu, među ostale platforme i opremu koji liječnicima omogućuje pregled pacijenata na daljinu.

Nizozemska kompanija bazira svoju strategiju za budućnost na povećanju očekivane životne dobi ljudi koja će značiti i učestalije kronične bolesti, tipične za stariju populaciju.

Pandemija covida 19 ove je godine potaknula val potražnje za rješenjima liječničke kontrole na daljinu.

"Uvijek smo bili vrlo optimistični u pogledu skrbi na daljinu. Covid je ubrzao potražnju i mislimo da se ova akvizicija savršeno uklapa u doba u kojem praćenje pacijenata na daljinu postaje sve važnije", rekao je novinarima izvršni direktor Frans van Houten.

Tagovi: Philips, BioTelemetry, zdravstvo
PROČITAJ I OVO
Aurora Residences: FMTG predstavlja novi projekt u Falkensteiner Resortu Punta Skala
INVESTICIJE
Aurora Residences: FMTG predstavlja novi projekt u Falkensteiner Resortu Punta Skala
BEČ – Potražnja za apartmanima s dodatnom uslugom i dalje raste. FMTG je rano prepoznao ovaj trend i već 20 godina ih razvija pod brendom Falkensteiner Premium Living i integrira u infrastrukturu Falkensteiner hotela.
Grupa Triglav: Neto dobit u prvom kvartalu katapultirana 154%
UZLET
Grupa Triglav: Neto dobit u prvom kvartalu katapultirana 154%
LJUBLJANA - Grupa Triglav je u prvom tromjesečju u odnosu na isto razdoblje lani povećala neto dobit za 154 posto na 36,6 milijuna eura, pri čemu je ukupni obujam poslovanja zadržala na prošlogodišnjoj razini; dosegnuo je 488,7 milijuna eura.
ALH prodaje mljetski hotel Odisej
PRODAJA
ALH prodaje mljetski hotel Odisej
ZAGREB - Adriatic Luxury Hotels (ALH), vodeća hotelska grupacija s portfeljem luksuznih hotela i vila na području Dubrovnika u Hrvatskoj, objavila je stratešku prodaju hotela Odisej, jedinstvene nekretnine smještene u prekrasnom prirodnom okruženju hrvatskog nacionalnog parka na otoku Mljetu.
Schiller otvara pogon u Tomislavgradu
INVESTICIJE
Schiller otvara pogon u Tomislavgradu
TOMISLAVGRAD - Nova era industrijskog razvoja obasjava manje razvijeni kraj, kako se priprema za dolazak renomirane švicarske poslovne grupacije Schiller, koja će uskoro otvoriti svoj pogon pod nazivom Ergosana d.o.o. na području Tomislavgrada.
Zrakoplov prisilno sletio u Mostar, nastao kvar na stajnom trapu
PROBLEMI
Zrakoplov prisilno sletio u Mostar, nastao kvar na stajnom trapu
MOSTAR - U ponedjeljak je u Zračnu luku Mostar prisilno sletio manji zrakoplov.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE