GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pivac: Ne prodajemo Kraš Šaranoviću

Pivac: Ne prodajemo Kraš Šaranoviću
DEMANTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2021 / 08:08
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Proteklih dana pojavile su se informacije kako bi Nebojša Šaranović, vlasnik Kappa Star Limiteda mogao ipak doći do većinskog udjela u Krašu i to preko Pivca.

No, većinski vlasnik Kraša to demantira u razgovoru za Jutarnji list.

- Apsolutno netočno! Takve su glasine u rangu jednako netočnih tvrdnji da smo radnike prisilili da prodaju dionice, koje se također tu i tamo povlače u javnosti. Podsjećam na to da su radnici okupljeni u Kraš ESOP-u glasali s gotovo 99 posto udjela u prisutnom temeljnom kapitalu društva za prodaju dionica na svojoj skupštini. Kraš-ESOP tada je raspolagao s 18,44 posto Kraševih dionica, a okupljao je više od 1000 članova.

I na najnovija nagađanja, ova oko prodaje dionica, odgovorit ću što sažetije i jasnije – Mesna industrija Braća Pivac od samog je početka kupnje dionica Kraša, koje je započelo prije više od deset godina, jasno isticala da dionice kupuje jer smatra da je Kraš vrijedna i prosperitetna kompanija s velikim potencijalom. Naš je cilj i interes kao većinskog vlasnika Kraša njegovo daljnje jačanje i razvoj, a ne prodaja.

Uostalom, to smo već i dokazali kod preuzimanja drugih kompanija u Grupi Pivac, u koje smo dodatno investirali i tako ih ojačali te poboljšali njihovu poziciju na tržištu, kaže Ivica Pivac.

- Poslovanje kompanije u nadležnosti je uprave s kojom smo zadovoljni i u koju imamo povjerenje da radi na dobrobit zaposlenika i potrošača i s fokusom na daljnji razvoj, investicije i restrukturiranje. Vjerujemo da su njihove poslovne odluke usmjerene na optimizaciju poslovanja s ciljem daljnjeg jačanja Kraša i zadržavanja liderske pozicije u konditorskoj industriji u regiji. Uz to, i nerevidirani podaci za 2020. pokazuju dobre poslovne rezultate i potvrđuju njihov rad, zaključuje Pivac.

Tagovi: Ivica Pivac, Kraš, Nebojša Šaranović, Kappa Star Limited, Mesna industrija braća Pivac
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Save Re dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Save Re dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Dioničari Save Re odobrili su na današnjoj skupštini prijedlog uprave i nadzornog odbora da društvo ove godine isplati dividendu u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Easyjet će koristiti umjetnu inteligenciju za optimizaciju letova
AI
Easyjet će koristiti umjetnu inteligenciju za optimizaciju letova
LONDON - Britanski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik Easyjet nadogradio je rad svog kontrolnog centra u blizini zračne luke Luton, sjeverno od Londona, alatima za umjetnu inteligenciju.
Lufthansa vraća besplatna pića u ekonomskoj klasi
POTEZI
Lufthansa vraća besplatna pića u ekonomskoj klasi
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa ovog će ljeta na probnoj osnovi ponovno nuditi besplatna pića u ekonomskoj klasi na letovima na kratkim i srednjim relacijama, objavio je u ponedjeljak zračni prijevoznik.
Taxi Cammeo odlazi u povijest, zamijenit će ga Wizi
REBRANDING
Taxi Cammeo odlazi u povijest, zamijenit će ga Wizi
ZAGREB - Taxi Cammeo od utorka odlazi u povijest, a zamijenit će ga Wizi, novi brend prijevozničke tvrtke koja je uz opsežno rebrendiranje presložila i poslovanje, s ambicioznim ciljem da do 2030. godine udeseterostruči promet, uz još veći rast prihoda, piše Jutarnji list.
Perutnina Ptuj ukida matična jata za rasplod pilića
POTEZI
Perutnina Ptuj ukida matična jata za rasplod pilića
PTUJ - U Perutnini Ptuj ukidaju se matična jata za rasplod pilića. Prema riječima Envera Šišića, prvog čovjeka Ptujske grupe, od sada će jaja uvoziti iz Njemačke, a njihove objekte pretvorit će u farme za proizvodnju pilića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE