GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plantaže sedam puta povećale prodaju na hrvatskom tržištu

Plantaže sedam puta povećale prodaju na hrvatskom tržištu
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.09.2020 / 19:35
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Plantaže od 2016. izvoze vina na tržište Hrvatske pod privatnom markom "platinum" (private label), saopšteno je Pobjedi iz kompanije Plantaže.

Oni tvrde da ovaj poslovni potez ima ekonomsku opravdanost za Plantaže. Predstavnici kompanije saopštili su da je notorna neistina da je ovaj posao sklopljen posle zadnjih izbora, kako su neki mediji pisali, i dodaju da je ovaj posao sklopljen prije pune četiri godine.

- Ovo vino prodajemo po cenama koje su tržišno formirane i imaju ekonomsku opravdanost za našu kompaniju, tako da je još jedna neistina u nizu i informacija da se ovi proizvodi prodaju ispod cene koštanja. Radi se o godišnjim količinama od oko 100.000 litara vina "vranac", ili manje od 1% od naše ukupne godišnje prodaje vina – kazali su iz Plantaža.

Predstavnici kompanije naveli su da je koncept Private label vrlo raširen svugde u svetu gde veliki robni proizvođači prave robne marke za trgovce.

- Popularnost privatne robne marke na policama godinama raste širom Evrope, a prema podacima prestižnih istraživačkih agencije tržišni udio trgovačkih brendova je dostigao rekorde u devet evropskih zemalja. Udeo ovih proizvoda u ukupnoj trgovini vinima iznosi više od 30% u 17 zemalja Evropske unije, a najveći rast je poslednjih godina zabeležen u Austriji koja kupcima vina nudi čak 45% ovih artikala - rekli su predstavnici Plantaža.

Oni su dodali da je situacija slična i na tržištu regiona, a posebno posljednjih godina dolaženjem velikih svetskih trgovinskih lanaca koji sve više zauzimaju značajno tržišno mesto u prodaji, a koji ovaj način poslovanja preko privatne marke sve više praktikuju.

- Možemo reći da je ovaj pristup prodaje sa stanovišta Plantaža pravac posmatran kao mogućnost za iskazivanje vlastitih sposobnosti, iskustva i kreativnosti kroz puni angažman raspoloživih resursa kroz želju da se postignu što bolji poslovni rezultati prilagođavajući se tržišnim uslovima i sve većim promenama na tržištu.

Upravo zbog ovakvog našeg pristupa Plantaže su u poslednjih šest godina povećali prodaju na tržištu Hrvatske blizu sedam puta i to pet puta više proizvoda pod našim brendom -saopšteno je iz Plantaža.

Iz Plantaža su napomenuli da je u poslednjih sedam godina, ako se izuzme rusko tržište koje, kako kažu, nije izgubljeno zbog neadekvatnog delovanja Plantaža, nego nekih drugih razloga prepoznatih u javnosti, prodaja flaširnih proizvoda Plantaža povećana za 5,8 mil EUR odnosno oko 30%.

Tagovi: Plantaže, crnogorsko vino, hrvatsko tržište, platinum
PROČITAJ I OVO
Češki EP Holding će dokapitalizirati tvrtku kćer Slovenskih željeznica
ZELENO SVJETLO
Češki EP Holding će dokapitalizirati tvrtku kćer Slovenskih željeznica
LJUBLJANA - Nadzorni odbor Slovenskih željeznica (SŽ) danas je konačno odobrio dokapitalizaciju jedne od svojih tvrtki kćeri, Tovorni promet, dajući tako zeleno svjetlo za ulazak češkog logističkog holdinga EP Holding u vlasničku strukturu tvrtke.
U Luci Rijeka u devet mjeseci prekrcano 6 posto više tereta
RAST
U Luci Rijeka u devet mjeseci prekrcano 6 posto više tereta
RIJEKA - Luka Rijeka ostvarila je u prvih devet mjeseci promet od 1,6 milijuna tona tereta, što je 6 posto više u usporedbi s istim razdobljem lani, podaci su iz nerevidiranog nekonsolidiranog izvješća o poslovanju objavljenom u četvrtak.
LVMH i Tiffany premostili nesuglasice, dogovorili spajanje uz nižu cijenu
DOGOVOR
LVMH i Tiffany premostili nesuglasice, dogovorili spajanje uz nižu cijenu
NEW YORK - Američka draguljarnica Tiffany&Co dogovorila je s francuskim proizvođačem luksuzne robe LVMH-om da će pristati na nižu ponudu za preuzimanje, okončavši time pravni sukob u koji se uplela i francuska država.
Njemački Trst i kineska Rijeka: Konkurencija će pojesti Luku Koper
LUKE
Njemački Trst i kineska Rijeka: Konkurencija će pojesti Luku Koper
KOPER - Luci Koper prijeti jača konkurencija sa sjevera i juga. Većinu jednog od tršćanskih terminala upravo je kupio njemački logistički div HHLA, a riječka će luka novi terminal za kontejnere dati u zakup koncesionaru do kraja godine.
Neto dobit Podravke porasla 8,1 posto
RAST
Neto dobit Podravke porasla 8,1 posto
KOPRIVNICA - Grupa Podravka u prvih je devet mjeseci ove godine unatoč otežanim uvjetima poslovanja, ostvarila rast neto dobiti za 8,1 posto te rast prihoda od prodaje za 2,8 posto, objavljeno je u četvrtak iz te kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE