GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prodaja Heinekena potonula u ožujku

Prodaja Heinekena potonula u ožujku
POTONUĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.04.2020 / 13:00
Autor: SEEbiz / H

AMSTERDAM - Nizozemski pivar Heineken izvijestio je u srijedu da mu je prodaja u ožujku pala 14 posto zbog pandemije Covida 19 koja je potaknula vlade širom svijeta na zatvaranje kafića, pabova i restorana.

Prodaja je potonula u svim regijama u kojima kompanija posluje, navodi Heineken, dodajući da se zbog zatvorenih ugostiteljskih objekata okrenuo punjenju polica trgovina u trgovinama, pomoći u isporukama na kućni prag i internetskoj trgovini.

Tako je prodaja piva u trgovinama porasla u Francuskoj, Italiji i Španjolskoj ali to nije bilo dovoljno da neutralizira kolaps uslijed zatvaranja ugostiteljskih objekata, ističu.

U prva tri ovogodišnja mjeseca Heinekenova se neto dobit smanjila 68 posto, na 94 milijuna eura.

Obujam prodaje piva pao je 2,1 posto a kada se uključe i cideri i bezalkoholna pića, smanjen je 3,9 posto. Kompanija je također potvrdila smjernice objavljene prije dva tjedna.

Drugo tromjesečje bit će još gore, predviđaju u Heinekenu, a pritisak će se osjetiti i u drugoj polovini godini budući da će mjere suzbijanja pandemije možda biti ukinute ali će gospodarstvo i dalje osjećati posljedice.

Zbog neizvjesnosti koja prati te posljedice kompanija je povukla sve procjene za 2020. godinu.

Godišnji rezultati bit će pogođeni manjim obujmom prodaje i drugim faktorima, uključujući veće kreditne gubitke kupaca, poremećaje u opskrbi malih dobavljača, te umanjenje vrijednosti i pad vrijednosti valuta tržišta u nastajanju u odnosu na dolar i euro.

Reuters podsjeća da su glavna Heinekenova tržišta Brazil, Meksiko i Vijetnam.

Uprava ističe da je smanjila diskrecijsku potrošnju obustavom korporativnih događanja te otkazivanjem i pauziranjem, odnosno smanjivanjem projekata i poboljšanja tehnologije.

Viši menažeri neće dobiti bonuse u 2020., konačna dividenda za 2019. bit će isplaćena a preliminarna nakon objave poslovnih rezultata za prvu polovinu ove godine, koja je u planu u kolovozu.

Tagovi: Heineken, pivovare, pivo, koronakriza
PROČITAJ I OVO
Veliki trgovci i logističari osnovali novu udrugu, na čelu Denis Čupić
UDRUŽIVANJE
Veliki trgovci i logističari osnovali novu udrugu, na čelu Denis Čupić
ZAGREB - U prostorijama trgovačkog centra Westgate održana je u ponedjeljak Osnivačka skupština Udruge trgovine i logistike (UTIL), nove interesne udruge koja okuplja tvrtke prehrambene i neprehrambene trgovine te logistike, sektora koji prirodno čine objedinjeni lanac.
Zagreb za posao oporabe biootpada izabrao Pripuzovu tvrtku
POTEZI
Zagreb za posao oporabe biootpada izabrao Pripuzovu tvrtku
ZAGREB - Za preuzimanje i oporabu biootpada, Grad Zagreb je nakon javnog natječaja odabrao zajednicu ponuditelja oko tvrtke Ce-za-r, koja je dio C.I.O.S. grupe Petra Pripuza, dok je druga ponuda odbijena je jer nije bila valjana.
Vozači Ubera nastavljaju štrajku iako im je novac sjeo
ŠTRAJK
Vozači Ubera nastavljaju štrajku iako im je novac sjeo
ZAGREB - U tijeku je prosvjed vozača Ubera. Prosvjed je počeo u sedam sati, a trebao bi trajati tri sata.
Mlinar i dalje na vrhu hrvatskog pekarskog sektora
SEKTORI
Mlinar i dalje na vrhu hrvatskog pekarskog sektora
ZAGREB - U Hrvatskoj je lani u djelatnosti proizvodnje kruha, svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača poslovalo 914 poduzetnika, koji su zapošljavali više od 15.000 djelatnika, a ostvarili su prihode od 4,5 milijardi kuna i konsolidiranu dobit od 96 milijuna kuna.
Milijan Brkić krenuo u novi biznis
NOVI ISKORAK
Milijan Brkić krenuo u novi biznis
ZAGREB - Milijan Brkić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a, nakon potpune političke marginalizacije i gubitka svih pozicija u stranci i izvršnoj vlasti, krenuo je u novi biznis te je u rujnu osnovao tvrtku pod nazivom Alfa Strategy d.o.o. za savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE