GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Telekomu i partnerima posao od milijardu dinara u Poreskoj upravi Srbije

Telekomu i partnerima posao od milijardu dinara u Poreskoj upravi Srbije
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.05.2021 / 20:05
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - Posao uspostavljanja informacionog sistema za e-fiskalizaciju u Poreskoj upravi Srbije dobila je grupa ponuđača koju čine Telekom Srbija, nosilac grupe i Serbian Business System doo i Wireless Media, sa podizvođačima Omni logika, Data tech international i „MD and Profy“, svi iz Beograda, prenela je danas TV N1.

Vrednost tog posla je 1,15 milijardi dinara sa porezom na dodatu vrednost (PDV), što je po zvaničnom srednjem kursu 9,8 miliona evra.

Naručilac posla, Ministarstvo finansija, odnosno Poreska uprava, donelo je odluku o dodeli ugovora od 1.153.152.000 dinara sa PDV-om grupi ponuđača sa podizvođačima, gde je nosilac grupe Telekom Srbija, objavljeno je na Portalu javnih nabavki.

Reč je o uspostavljanju informacionog sistema za e-fiskalizaciju u okviru Poreske uprave Srbije.

Kako se navodi na portalu, za ovu javnu nabavku stigla je samo jedna ponuda.

E-fiskalizacija u Srbiji treba da počne januara 2022. godine i obuhvata, između ostalog, daljinsko onlajn očitavanje fiskalnih kasa.

Grupa ponuđača sa podizvođačima je svoju ponudu dostavila 24. maja nepuna dva minuta pred istek roka. U ponudi su dali cenu koja je prihvaćena, a predvidjeno je da rok plaćanja bude 45 dana od prijema računa.

Ponuđači daju garantni rok za isporučenu opremu od 36 meseci.

U odluci o dodeli ugovora naručilac Ministarstvo finansija navelo je da nabavku nije bilo moguće podeliti u više partija.

„Imajući u vidu da procenjena vrednost javne nabavke prelazi iznos evropskih pragova, naručilac je razmotrio prikladnost podele predmeta nabavke u više partija… i konstatovao da to nije prikladno pošto se radi o nabavci kojom treba uspostaviti jedinstveni informacioni sistem, čiji delovi, softver, licence i hardver čine nedeljivu celinu“, navodi se u odluci o dodeli posla.

Nedavno je posao vrednosti 7.069.600.000 dinara sa PDV-om, na ime izrade, implementacije i održavanja centralnog informacionog sistema za obračun zarada u javnom sektoru, sa pratećom opremom i licencama, dobila grupa ponudjača koju čine Telekom Srbija, Wireless Media, sa podizvodjačima MTS Sistemi i integracije, Coming Computer i Engineering, Atos IT solutions and servicies, Sinfon i SAP West Balkans doo.

Naručilac posla bilo je Ministarstvo finansija Srbije, a novac je kako je tada rečeno, obezbeđen budžetom za 2021. godinu.

Tagovi: Telekom Srbija, Serbian Business System doo, Wireless Media, Omni logika, Poreska uprava Srbije
PROČITAJ I OVO
EU odobrio njemačku državnu pomoć kemijskom divu BASF-u
POMOĆ
EU odobrio njemačku državnu pomoć kemijskom divu BASF-u
BRUXELLES - Europska komisija odobrila je plan njemačke vlade da kemijskom divu BASF-u osigura 134 milijuna eura pomoći za proizvodnju zelenog vodika.
Vindija povećala primanja svim svojim zaposlenicima u Hrvatskoj
PLAĆE
Vindija povećala primanja svim svojim zaposlenicima u Hrvatskoj
VARAŽDIN – Nakon što je od rujna prošle godine varaždinska Grupa Vindija dva puta povećavala primanja svojih zaposlenika, s prvim danom listopada bit će još jednom povećane plaće svih zaposlenika kompanija u sastavu Grupe, koje posluju u Hrvatskoj.
Lidl u Srbiji povlači pet proizvoda zbog mogućeg prisustva salmonele
POVLAČENJE
Lidl u Srbiji povlači pet proizvoda zbog mogućeg prisustva salmonele
BEOGRAD - Lidl Srbija obavijestio je potrošače da je iz predostrožnosti iz prodaje povukao proizvode proizvođača "Pak Rampart doo" Visoko, iz Bosne i Hercegovine. Riječ je o pet vrsta napolitanki.
Croatia Airlines obnavlja flotu, postojeće zrakoplove zamijenit će Airbusom 220
FLOTA
Croatia Airlines obnavlja flotu, postojeće zrakoplove zamijenit će Airbusom 220
ZAGREB - Nacionalni zračni prijevoznik Croatia Airlines (CA) odlučio je do 2026. godine zamijeniti sve postojeće zrakoplove novom unificiranom "single type" flotom na mlazni pogon, a za obnovu flote odabrali su zrakoplov tipa Airbus 220, europskog proizvođača Airbus.
Luka Koper objavila revidirani poslovni plan za 2022.
PLANOVI
Luka Koper objavila revidirani poslovni plan za 2022.
ANALIZA - Revidirani prihod za 2022. procijenjen je na 300 milijuna eura (+60 milijuna eura), revidirana EBITDA procijenjena je na 99 milijuna eura (+38,3 milijuna eura), a na kraju, revidirana neto dobit procijenjena je na 62,9 milijuna eura (+31,5 milijuna eura).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE