GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Televizija pod Orbanovom kontrolom u trci za srpsku nacionalnu frekvenciju

Televizija pod Orbanovom kontrolom u trci za srpsku nacionalnu frekvenciju
MEDIJI I POLITIKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.06.2022 / 22:38
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Četrnaest televizijskih stanica u trci je za četiri nacionalne frekvencije. Među njima, dobro poznate televizije koje su do sada imale nacionalnu frekvenciju, ali i srpskoj javnosti nepoznata TV2.

Nova.rs saznaje da je u pitanju televizija u vlasništvu mađarske TV2 Media group, sa sedištem u Budimpešti.

“To je televizija pod potpunom kontrolom Viktora Orbana, mađarski pandan Pinku“, kaže za N1 novinar Gabor Bodiš.

Stizale su prijave na adresu Regulatornog tela za elektronske medije. Do ponedejka, kada je konkurs zatvoren, stiglo je ukupno 14. Među srpskoj javnosti manje ili više poznatim televizijama, jedna potpuno nepoznata – TV2.

Portal Nova.rs saznaje da je u pitanju televizija u mađarskom vlasništvu. TV2 u Mađarskoj dobro je poznata. U pitanju je izrazito komercijalna, na rijalitiju bazirana, jedna od dve najuticajnije televizije u toj zemlji.

„TV2 je već godinama u vlasništvu najbogatijeg Mađara Lerinca Mesaroša, koji je drugar iz detinjstva premijera Viktora Orbana i TV2 je pod apsolutnom kontrolom Vlade“, rekao je novinar iz Budimpešte Gabor Bodiš.

TV2 već se širila u zemljama regiona.

„Kupili su nekoliko medija za vreme Nikole Gruevskog, a drugi put u Sloveniji i to mediji koji su bili naklonjeni Janezu Janši“, dodaje Bodiš.

TV2 je u Sloveniji kupila Planet TV od slovenačkog državnog Telekoma, u vreme Vlade Janeza Janše.

„To je i u Sloveniji bilo definisano kao zapravo politički projekat prodaje vlasniku koji je blizak sa Viktorom Orbanom i koji će sigurno da podupire Janeza Janšu i to se zapravo i ostvarilo. I zato je naravno sasvim moguće da je investicija TV2 u Srbiji više manje politička prijateljska investicija“, navodi profesor Univerziteta u Ljubljani Marko Milosavljević.

Iako mađarski premijer i srpski predsednik insistiraju na prijateljstvu, za novinara Gabora Bodiša pojavljivanje mađarske TV2 na konkursu u Srbiji, ipak, jeste iznenađenje.

„Medijska situacija je skoro identična u Mađarskoj i Srbiji i ja ne verujem da je vlastima u Srbiji potrebna medijska pomoć Viktora Orbana. Jedina pretpostavka je da to nije politički potez, nego je to ekonomski potez i tu ima neke obostrane koristi ako bude od tog konkursa išta“, kaže Bodiš.

Rezultati konkursa trebalo bi da budu poznati do 4. avgusta, kada ističu postojeće dozvole za emitovanje programa na teritoriji cele Srbije.

Tagovi: Viktor Orban, Lorinc Meszarosz, Habor Bodiš, Televizija Nova S, N1 Srbija
PROČITAJ I OVO
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
PODUZETNIŠTVO
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
ZAGREB – U sklopu panel rasprave „Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs“, održanoj na Veleučilištu Edward Bernays, osnivač i predsjednik Uprave JGL-a Ivo Usmiani te Berislav Horvat, Country Managing Partner i voditelj Odjela revizije u EY Hrvatska s okupljenima su podijelili tajne poduzetničkog uspjeha i efektivnog vodstva.
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LETOVI
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LJUBLJANA - U Zračnoj luci Jožeta Pučnika u Ljubljani juler je obilježena uspostava nove zračne veze s glavnim gradom Latvije Rigom koju je uspostavio zračni prijevoznik airBaltic.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE