GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebački Holding izdaje obveznicu vrijednu 305 milijuna eura

Zagrebački Holding izdaje obveznicu vrijednu 305 milijuna eura
OBVEZNICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.07.2023 / 17:15
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebački holding u utorak je objavio javni poziv za upis do najviše 305 milijuna eura vrijednih obveznica, povezanih s održivim poslovanjem te tvrtke, s rokom dospijeća od pet godina, a mogu je uplatiti mali i kvalificirani ulagatelji.

Upis počinje u srijedu, 6. srpnja u 9 sati, završetak će biti istog dana a točno vrijeme bit će objavljeno naknadno, navodi se u priopćenju iz Holdinga.

Obveznice se izdaju uz fiksnu godišnju kamatnu stopu, koja će biti definirana nakon određivanja prinosa, uz polugodišnju isplatu kamata i jednokratno dospijeće glavnice za pet godina. , Obavijest o konačnim uvjetima izdanja bit će objavljena 11. srpnja.

Mogu je uplatiti i mali ulagatelji i kvalificirani ulagatelji, a minimalni iznos upisa je 15.000 eura, navodi se u priopćenju Holdinga. Jamstvo za obveznice daje Grad Zagreb. Zagrebački Holding planira te obveznice uvrstiti na Zagrebačku burzu.

U slučaju neispunjenja obveza Zagrebačkog holdinga povezanih uz ispunjenje zadanih ciljeva uspješnosti u pogledu održivosti, Holding će o dospijeću obveznica platiti imateljima obveznica jednokratnu dodatnu naknadu (penal) u visini od 0,25 posto od ukupnog nominalnog iznosa izdanih obveznica.

Kao ciljeve uspješnosti u pogledu održivosti Holding je odredio povećanje udjela odvojeno prikupljenog komunalnog otpada (tj. uklonjenog s odlagališta) na 58 posto u 2027. godini u odnosu na baznu 2021. godinu te povećanje udjela obnovljive električne energije u ukupnoj potrošnji električne energije na 70 posto za period od 12 mjeseci koji završava 31. ožujka 2028.

Neto prihod od ovog izdanja obveznica koristit će se za otplatu postojećih obveznica nominalnog iznoda 2,3 milijarde kuna, koje dospijevaju na naplatu 15. srpnja, a eventualno preostali iznos iskoristit će se za financiranje općih potreba Holdinga, navode iz Zagrebačkog Holdinga.


Zajednički agenti i savjetnici izdanja su Erste&Steiermaerkische banka, Privredna banka Zagreb i Zagrebačka banka.

Tagovi: Zagrebački Holding, obveznice
PROČITAJ I OVO
Atlantska plovidba: Značajan rast EBITDA i marže u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Atlantska plovidba: Značajan rast EBITDA i marže u prvom kvartalu
ANALIZA - Atlantska plovidba objavila je rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine. Počevši od prihoda, oni su iznosili 12 milijuna eura, što je rast od 13% na godišnjoj razini.
Femina.hr obilježava 15 godina postojanja osvježenim brend identitetom i pojačanjem u teamu
OBLJETNICE
Femina.hr obilježava 15 godina postojanja osvježenim brend identitetom i pojačanjem u teamu
ZAGREB - Ove godine poznata ženska web platforma Femina.hr obilježava 15. godišnjicu postojanja na medijskoj sceni u Hrvatskoj. Portal Femina.hr osnovali su 2009. zagrebačka novinarka, urednica i spisateljica Zora Bjelousov te informatički stručnjak i poduzetnik Marko Raspor.
Mate Rimac: Htio sam pomoći Livnu, ali nakon svega odustajem
ODLUKE
Mate Rimac: Htio sam pomoći Livnu, ali nakon svega odustajem
ZAGREB - Poduzetnik Mate Rimac oglasio se na Facebooku povodom napisa o navodnoj sabotaži njegovog projekta u Livnu.
Radnici Varteksa krenuli u štrajk do isplate plaća
ŠTRAJK
Radnici Varteksa krenuli u štrajk do isplate plaća
VARAŽDIN - Radnici varaždinske tekstilne tvrtke Varteks od ponedjeljka su u štrajku zbog neisplate plaća dijelom za veljaču te za cijeli ožujak, a s konferencije za novinare poručili su da će štrajkati sve dok im se plaće ne isplate te da članica Uprave Jelena Bošnjak više ne uživa povjerenje radnika.
Heineken investira u pubove u Britaniji
INVESTICIJE
Heineken investira u pubove u Britaniji
AMSTERDAM - Nizozemski pivar Heineken izvijestio je da će otvoriti više od 700 radnih mjesta širom Ujedinjenog Kraljevstva u sklopu 42 milijuna funti (53 milijuna dolara) ulaganja u pubove koji bi se trebali prilagoditi postpandemijskim trendovima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE