GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kina će potaknuti ekonomski oporavak

Kina će potaknuti ekonomski oporavak
POTICAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.01.2023 / 19:13
Autor: SEEbiz

PEKING - Kina će konsolidirati i proširiti zamah svog gospodarskog oporavka, ubrzati oporavak potrošnje i stabilizirati vanjsku trgovinu i ulaganja, prema odlukama donesenim na izvršnom sastanku Državnog vijeća kojim je predsjedao premijer Li Keqiang.

Konstatirajući kontinuirani trend gospodarskog oporavka, na jučerašnjem sastanku naglašena je potreba provedbe odluka Središnje ekonomske radne konferencije i usmjerenosti na osiguranje stabilnosti rasta, zaposlenosti i cijena, kako bi se gospodarski učinak održao u odgovarajućem rasponu, izvijestio je Kineski međunarodni radio .

Poduzet će se temeljni koraci kako bi se osigurala učinkovita provedba paketa mjera za stabilizaciju gospodarstva i popratnih mjera.

Ključni projekti te nadogradnje i obnove opreme podržani instrumentima fiskalne i financijske politike bit će poboljšani kako bi se postigla veća fizička dobit.

Učinkovito će se provoditi mjere produljenja trajanja olakšica PDV-a za male porezne obveznike i uključivih kredita mikro i malim poduzetnicima.

Na sastanku je istaknuta potreba brzog ponovnog pokretanja poslovanja i proizvodnje nakon Proljetnih praznika te osiguravanja dobrih uvjeta za radnike migrante po povratku na posao ili pri dobivanju novih poslova.

Uočavajući hitan izazov slabe potražnje, sastanak je pozvao na pravovremene mjere za promicanje ranog oporavka potrošnje kao glavne ekonomske snage potrošnje, stalno poboljšanje otvaranja te stabilizaciju i poboljšanje vanjske politike i ulaganja.

Dodatno će se poticati potrošnja, u potpunosti će se provoditi politika potpore poduzetnicima koji pružaju usluge potrošačima i samozaposlenim osobama te poticanje kupnje automobila i drugih skupocjenih stvari.

Pokrenut će se razne aktivnosti kako bi se potaknula potrošnja i olakšao rani oporavak uslužnih djelatnosti koje se temelje na kontaktima.

Potrošački krediti će se povećavati prema potrebi.

Koristit će se skup alata politike, slijedeći pristup specifičan za grad, kako bi se zadovoljile osnovne potrebe ljudi i potreba za poboljšanim stambenim uvjetima te osigurala isporuka unaprijed prodanih domova.

Politike koje se odnose na izvozne rabate, kreditne zajmove i kreditno osiguranje bit će ozbiljno primijenjene, a tečaj RMB će se održavati općenito stabilnim na prilagodljivoj, uravnoteženoj razini.

Poduzeća će dobiti potporu u daljnjem istraživanju tržišnih prilika tako što će u potpunosti iskoristiti Regionalno sveobuhvatno gospodarsko partnerstvo (RCEP).

I dalje će se poticati razvoj inozemne elektroničke trgovine i skladišta u inozemstvu, unaprijediti vanjskotrgovinska konkurentnost, a prema potrebi proširiti uvoz.

Tagovi: kineska ekonomija, ekonomski oporavak, kineska potrošnja, Li Keqiang
PROČITAJ I OVO
Produktivnost njemačkih radnika ne izgleda dobro
TRŽIŠTE RADA
Produktivnost njemačkih radnika ne izgleda dobro
BERLIN - Nijemci su dugo bili na glasu kao marljivi, odgovorni, pouzdani i produktivni. Kako stvari s radnim moralom izgledaju danas? Jesu li Nijemci ljeniji nego ranije i to unatoč nedostatku stručne radne snage?
Dug opće države narastao na gotovo 47 milijardi eura
ZADUŽENOST
Dug opće države narastao na gotovo 47 milijardi eura

ANALIZA - Krajem siječnja 2024. godine javni dug Republike Hrvatske iznosio je u apsolutnim iznosima 46,9 milijardi eura što je 0,1 mlrd. ili 0,3% više u odnosu na siječanj 2023.

Studija: Njemačka bi pretrpjela ozbiljne ekonomske posljedice u slučaju napuštanja EU
SCENARIJI
Studija: Njemačka bi pretrpjela ozbiljne ekonomske posljedice u slučaju napuštanja EU
BERLIN - Njemačka bi pretrpjela veliku gospodarsku štetu ako napusti Europsku uniju, napisali su istraživači Njemačkog ekonomskog instituta (IW) u izvješću koje je objavila dpa.
U Sloveniji u ožujku opet rekordan broj radno aktivnih
TRŽIŠTE RADA
U Sloveniji u ožujku opet rekordan broj radno aktivnih
LJUBLJANA - U ožujku se ponovno povećao broj zaposlenih, dosegnuvši novi rekord. Na mjesečnoj razini porastao je za 0,3 posto, a na godišnjoj za 1,4 posto na 944.300.
Inflacija u EU stabilna u travnju
STABILNO
Inflacija u EU stabilna u travnju
BRUXELLES - Inflacija u Europskoj uniji u travnju se zadržala na razini iz prethodnog mjeseca, dok je Hrvatska, uz Rumunjsku i Belgiju, imala najveći rast potrošačkih cijena u usporedbi s istim razdobljem godine ranije, izvijestio je u petak Eurostat.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE