GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučić i virus koristi u predizborne svrhe

Vučić i virus koristi u predizborne svrhe
SRBIJA I VIRUS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.03.2020 / 15:26
Autor: Marko Majić
KOLUMNA - Na pitanje novinara N1 televizije da li će se testirati na korona virus jer je prisustvovao konferenciji Američko-izraelskog komiteta za javne poslove, koja je okupila 20.000 učesnika, prošle nedelje, a na kojoj je bilo dvoje zaraženih koronom, Aleksandar Vučić je odgovorio da će se testirati kada ova televizija reprizira film „Vladalac“.

Umesto da nastupi odgovorno i u skladu sa protokolima, Aleksandar Vučić je relativizovao opasnost, ali je i iskoristio priliku da korona virus predstavi kao oružje opozicije upereno protiv njega. 

Tvrdi da iza poziva da preduzme preventivne mere i da se testira stoji želja opozicije da ga stavi u karantin do izbora.  Vučić na ovaj način izbegava odgovornost za masovna okupljanjna koja planira u predizbornoj kampanji.

Pre nekoliko dana sakupljeno je 50 000 potpisa za podnošenje izborne liste SNS-a. Na taj način SNS je potvrdio svoju nadmoć i sakupio pet puta više potpisa od potrebnih 10.000 i obezbedio prvo mesto na izbornom listiću.

Pristalice su stajale satima u redovima da bi overile svoj potpis kod notara. Niko nije ni na trenutak pomislio da je takva gužva idealno mesto gde možeš da pokupiš virus koji je paralisao pola sveta.

U Srbiji je na snazi “relaksiran pristup” korona virusu. Posle objava da je to najsmešniji virus u istoriji čovečanstva, sa naslovnih strana režimskih tabloida nas uveravaju da u samom genetskom kodu našeg naroda, u celini, zapisano "No pasarán" svim znanim i neznanim virusima.

Čuveni doktor Nestorović ističe da Srbi nemaju razloga za strah, budući da imaju lavovsku genetiku.

Takođe zaključuje : “Gotovo je sigurno da nešto pogoduje koronavirusu u Italiji! Kao da su njihovi geni posabno slabi na ovu zarazu. Treba se prisetiti da su pre sto godina upravo Italija i od španske groznice čak sedam puta više umirali od ostalih - ističe pulmolog Nestorović i napominje da su pre dva dana za 24 sata u Italiji čak 133 osobe umrle od koronavirusa, dok je u zemljama koje se sa njom graniče, ali i onim mnogo većim od nje, stopa smrtnosti daleko manja.”

U Srbiji nema panike. Premijerka Ana Brnabić izjavila je da nema problema kada je reč o korona virusu i da je za sada malo zaraženih, a da se ostali još testiraju. Ona je rekla i da se sve odluke donose u skladu sa preporukama struke i da se slušaju mišljenja lekara i epidemiologa.

Biće interesantno posmatrati šta će režimski tabloidi pisati narednih dana. Samo da pristignu direktive velikog vođe....




Tagovi: Aleksandar Vučić, koronavirus, Ana Brnabić, Branislav Nestorović, latibor Lončar, alkohol, NR Kina
PROČITAJ I OVO
Budućnost kohezijske politike Europske unije: Što nas čeka nakon 2027. godine?
SOLIDARNOST
Budućnost kohezijske politike Europske unije: Što nas čeka nakon 2027. godine?
ANALIZA - Kohezijska politika najbolje utjelovljuje načelo solidarnosti među državama članicama EU-a.
Ublažavanje monetarne politike na vidiku
KAMATNE STOPE
Ublažavanje monetarne politike na vidiku
KOLUMNA - Analiza monetarne politike pokazuje da bi imalo smisla da europska i britanska središnja banka razmotre snižavanje kamatnih stopa prije središnje banke SAD-a.
Proljetna neizvjesnost na svjetskim tržištima
KAKO DALJE?
Proljetna neizvjesnost na svjetskim tržištima
KOLUMNA - Na razvijenim burzama zavladala je neizvjesnost nakon ohrabrujućeg prvog tromjesečja u travnju.
Zuckerberg nije naišao na razumijevanje investitora
TEHNOLOŠKI SEKTOR U FOKUSU
Zuckerberg nije naišao na razumijevanje investitora
KOLUMNA - Dan nakon razočaranja Mete, unatoč iznimnoj dobiti, Microsoft i Alphabet samo su uvjerili ulagače da su velika očekivanja vezana uz umjetnu inteligenciju opravdana. NASDAQ indeks zabilježio je najveći tjedni rast ove godine.
Što je uzrok travanjske korekcije na tržištima kapitala?
KOREKCIJA
Što je uzrok travanjske korekcije na tržištima kapitala?
KOLUMNA - U ožujku su se pojavili prvi znakovi da inflacija u SAD-u ne pada tako brzo kao prije te da je čak ojačala u travnju, što je dovelo do ovogodišnje travanjske korekcije financijskih tržišta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE