GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ACI: Poslovni prihodi u prvom kvartalu porasli 3%

ACI: Poslovni prihodi u prvom kvartalu porasli 3%
GUBITAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.05.2020 / 16:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB - ACI je u prvom kvartalu zabilježio rast fizičkih pokazatelja od 7 tisuća brod dana što čini 2% više brod dana u odnosu na usporedno razdoblje utjecajem zabilježenih pokazatelja od usluge godišnjeg veza, ponajprije u marini Rovinj koja je u usporednom razdoblju bila zatvorena.

U izvještajnom razdoblju ostvaren je negativan neto financijski rezultat u iznosu od 6 milijuna kuna, što je za 4,2 milijuna kuna slabiji rezultat u odnosu na usporedno razdoblje. Poslovanje Društva je i dalje opterećeno visokim stopama amortizacije zbog trajanja ugovora o koncesiji, posebno je to vidljivo na ulaganjima u marinu Rovinj što je utjecalo i na povećanje rashoda. EBITDA iznosi 11,5 milijuna kuna te je za 1% veća u odnosu na usporedno razdoblje.

Fizički pokazatelji u metar danima sličnih su kretanja kao i brod dani, na razini sustava također je zabilježen rast od 3%. Temeljem prikazanih fizičkih pokazatelja proizlazi da je prosječna dužina plovila na vezu u ACI marinama 11,44 metara (2019:11,35). Na dan 31. ožujka 2020. godine u marinama je boravilo 3.363 plovila što u odnosu na isti dan usporednog razdoblja, kada ih je bilo 3.314, čini 49 plovila više.

Zabilježeno je povećanje prihoda od prodaje za 1,2 milijuna kuna ili 4% više u odnosu na usporedno razdoblje utjecajem aktivnosti u marini Rovinj sa ostvarenjem od 1,2 milijuna kuna. Slijedom navedenog, ukoliko se izuzme ostvarenje marine Rovinj, prihodi od prodaje na razini su ostvarenja usporednog perioda.

Kao što je ranije navedeno, na rast prihoda od prodaje utjecalo je povećanje ostvareno u marini Rovinj za 1,2 milijuna kuna prvenstveno povećanjem prihoda od usluge godišnjeg veza za 0,7 milijuna kuna te od usluge zakupa za 0,5 milijuna kuna. Po ostalim marinama nisu zabilježena značajnija kretanja te su rezultati u apsolutnom broju slični ostvarenju u usporednom periodu. U izvještajnom razdoblju zabilježeni su i prihodi od prodaje za poslovnu jedinicu ACI SAIL, od čijih aktivnosti je Društvo očekivalo znatnije povećanje prihoda od prodaje, a što je u onom trenutku usporeno uslijed situacije s epidemijom COVIDA-19.

Ukupni poslovni prihodi porasli su za 1 milijun kuna ili 3% više u odnosu na usporedno razdoblje od čega su prihodi od prodaje porasli za 1,2 milijuna kuna, dok je od ostalih poslovnih prihoda zabilježeno smanjenje za 0,2 milijuna kuna. Istovremeno poslovni rashodi bilježe rast od 4,8 milijuna kuna ili 13% u odnosu na usporedno razdoblje.

Tagovi: Adriatic Croatia International Club, ACI marina Rovinj, ACI marina Umag, Kristijan Pavić, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Ghetaldus se širi u Sloveniji
ŠIRENJE
Ghetaldus se širi u Sloveniji
LJUBLJANA - Hrvatska optika Ghetaldus, koja ove godine slavi 64. godišnjicu postojanja svoje poslovanje odlučila je proširiti na Sloveniju.
Potraga za nestalim članom posade Atlantske plovidbe u Japanu
BRODARI
Potraga za nestalim članom posade Atlantske plovidbe u Japanu
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je u subotu da se traga za članom posade njihovog broda u Japanskom moru, nakon što je oko 9 sati po lokalnom vremenu primijećen njegov nestanak.
Celjske mesnine otvaraju restorane u Beogradu i Novom Sadu
RESTORANI
Celjske mesnine otvaraju restorane u Beogradu i Novom Sadu
BEOGRAD - Celjske mesnine najavile su da će do kraja sledeće godine otvoriti svoje restorane u Beogradu i Novom Sadu.
Gotovo 30 posto tvrtki bez zaposlenih
STATISTIKA
Gotovo 30 posto tvrtki bez zaposlenih
ZAGREB - Gotovo 30 posto tvrtki u Hrvatskoj u prošloj godini nije imalo zaposlenih - od 139.009 poduzetnika takvih je bilo 41.595 ili 29,9 posto, objavila je Financijska agencija (Fina) na temelju podataka iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja.
Raste broj stečajeva i brisanih tvrtki
GOSPODARSKI PREGLED
Raste broj stečajeva i brisanih tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje prve polovice listopada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE