GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Adris grupa do 2024. planira investicije od 3,2 milijarde kuna

Adris grupa do 2024. planira investicije od 3,2 milijarde kuna
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.12.2021 / 17:16
Autor: SEEbiz / H
ROVINJ - Adris grupa planira investirati do 2024. godine 3,2 milijarde kuna, od čega 80 posto ili 2,5 milijardi kuna u sektor turizma, kazao je srijedu u izjavi za Hinu direktor korporativnih komunikacija te grupe Predrag Grubić.

Godišnje će tako Adris u turizam ulagati više od 800 milijuna kuna, rekao je Grubić, napominjući da namjeravaju ulagati u obnovu zagrebačkih hotela (Panorama je već uprocesu obnove, a drugi će biti Westin) te u obnovu Hotela Marjan u Splitu.

Najveći dio ulaganja, kako je kazao, odnosit će se na ta tri hotela, no planiraju nastaviti s ulaganjem i u svoja turistička naselja. Kao grupa, naime, prepoznati su po tome da ulažu u taj luksuzni segment turizma sa 4 odnosno 5 zvjezdica i na tome će ustrajati, dodao je.

U sektoru osiguranja, Croatia osiguranje planira investicije od 410 milijuna kuna, kazao je Grubić, navodeći kako je riječ o ulaganjima prvenstveno u digitalizaciju.

Croatia osiguranje je osim tržišnog i digitalni lider, istaknuo je Grubić te dodao kako smatraju to svojom konkurentskom prednošću.

Adris grupa u trogodišnjem razdoblju, do 2024. planira uložiti i 230 milijuna kuna u zdravu hranu, odnosno u Cromaris, a preostalih 37 milijuna kuna odnosi se na svakodnevno investiranje, odnosno praćenja potreba u drugim objektima.

"U ovom trogodišnjem investicijskom ciklusu nisu uključene akvizicije", istaknuo je Grubić.

Osvrnuvši se na poslovnu 2021. godinu Grubić je ocijenio kako je Adris, s obzirom na okolnosti i neizvjesnosti koja je bila prisutna, osobito u turističkom dijelu, zadovoljan ostvarenim rezultatima. "Sve naše tvrtke su usprkos ovoj planetarnoj krizi uzrokovanoj korona virusom uspješno poslovale", zaključio je.

Tagovi: Adris Grupa, Croatia osiguranje, Predrag Grubić, Maistra, Cromaris
PROČITAJ I OVO
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
PODUZETNIŠTVO
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
ZAGREB – U sklopu panel rasprave „Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs“, održanoj na Veleučilištu Edward Bernays, osnivač i predsjednik Uprave JGL-a Ivo Usmiani te Berislav Horvat, Country Managing Partner i voditelj Odjela revizije u EY Hrvatska s okupljenima su podijelili tajne poduzetničkog uspjeha i efektivnog vodstva.
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LETOVI
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LJUBLJANA - U Zračnoj luci Jožeta Pučnika u Ljubljani juler je obilježena uspostava nove zračne veze s glavnim gradom Latvije Rigom koju je uspostavio zračni prijevoznik airBaltic.
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE