GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aerodrom Ljubljana: Uskoro točka za testiranje na koronu

Aerodrom Ljubljana: Uskoro točka za testiranje na koronu
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.11.2020 / 11:15
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Iako je javni prijevoz putnika u Sloveniji zastao zbog epidemije, prijevoz putnika u zračnoj luci Brnik još uvijek traje.

Zbog pooštrenih mjera i ograničenja kretanja po Europi, broj letova je znatno opao. U očekivanju poboljšanja, u zračnoj luci postavljaju se uvjeti za testiranje na covid-19.

Kako je objasnila Brigita Zorec, voditeljica korporativnih komunikacija u Fraport Slovenija, ovih dana do zračne luke Jože Pučnik Ljubljana lete samo tri zračne linije, i to Lufthansa pet puta tjedno do Frankfurta, Turkish Airlines tri puta tjedno do Istanbula i Air Serbia četiri puta tjedno do Beograda.

“U ovo doba lete oni koji moraju putovati, bilo zbog posla, studija ili zbog obiteljskih posjeta. Dakle, oni letovi koji još postoje manje su zauzeti ", rekla je Zorčeva.

Objasnila je da postoje i neki čarter letovi. Nešto je općenitije zrakoplovstvo ili privatni letovi, jer ljudi koji nekamo moraju ići čak i kad nema prikladnih komercijalnih letova putuju privatnim zrakoplovima.

"Nažalost, obistinjuje se ono što smo najavili prije zimske sezone, da nas očekuje težak period i financijski i s malo prometa. Čini se da će zima biti duga i teška ", istaknula je Zorčeva.

Prema prognozi, trebali bismo imati 60 letova tjedno u zimskom redu vožnje. Međutim, epidemiološka se situacija brzo pogoršala. Ipak, najavljeni prijevoznici i odredišta i dalje se očekuju u Zračnoj luci Ljubljana u zimskoj sezoni, ali oni se prilagođavaju trenutnoj situaciji i odgađaju početak uspostavljanja ruta.

"Nadamo se da će se, kada se epidemija kontrolira, potražnja za godinama ponovno povećati. Vjerujemo u oporavak prometa i u dodavanje i veza i broja zračnih linija na Brniku ", rekla je.

Kako je objasnila, unatoč trenutno malom prometu, oni se već pripremaju za dane kada će promet opet masovnije teći.

Tako se u ljubljanskoj zračnoj luci, po uzoru na neke zračne luke iz inozemstva, pripremaju uspostaviti mjesto za testiranje novog koronavirusa.

"Već je postalo posve jasno da ćemo u budućnosti morati živjeti s virusom i da će jedan od uvjeta za putovanje biti negativan test za novi koronavirus", objasnila je Zorčeva. Očekuje da će nakon uvođenja mjera s negativnim testom putnici moći izbjeći karantenu.

Za testiranje će zračna luka sklopiti ugovor s privatnim dobavljačem, odnosno Zdravstvenim zavodom Zdravje iz Ljubljane. Putnici i druge zainteresirane stranke moći će u zračnoj luci polagati test i za nekoliko sati dobiti izvještaj iz laboratorija na Golniku. Testiranje će biti naplativo i trošak će biti putnik, a cijena još nije poznata. Očekuje se da će biti dostupno krajem studenog, a sam vremenski raspored ovisi o razvoju situacije i oslobađanju ograničenja.

Tagovi: Aerodrom Ljubljana, Fraport Slovenija, Brigita Zorec, Air Serbia, Turkish Airlines, Lufthansa
PROČITAJ I OVO
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
PODUZETNIŠTVO
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
ZAGREB – U sklopu panel rasprave „Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs“, održanoj na Veleučilištu Edward Bernays, osnivač i predsjednik Uprave JGL-a Ivo Usmiani te Berislav Horvat, Country Managing Partner i voditelj Odjela revizije u EY Hrvatska s okupljenima su podijelili tajne poduzetničkog uspjeha i efektivnog vodstva.
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LETOVI
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LJUBLJANA - U Zračnoj luci Jožeta Pučnika u Ljubljani juler je obilježena uspostava nove zračne veze s glavnim gradom Latvije Rigom koju je uspostavio zračni prijevoznik airBaltic.
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE