GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Air Serbia izmirila obaveze prema kreditoru EA Partners I

Air Serbia izmirila obaveze prema kreditoru EA Partners I
KREDITI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.09.2020 / 19:02
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Air Serbia je izmirila sve svoje preostale obaveze prema EA Partners I u iznosu od 57,62 miliona dolara po osnovu dugoročnog kredita koji je uzet 2015. godine.

"Isplata ovog kredita predstavlja dokaz dobrog i odgovornog upravljanja Air Serbiom pre i tokom krize i tokom oporavka od posledica pandemije", izjavio je generalni direktor Air Serbije Duncan Naysmith.

Nejsmit je rekao i da je tokom obustave komercijalnog putničkog saobraćaja, Air Serbia započela niz programa koji su usmereni na rad sa poslovnim partnerima, sprovođenje mera štednje i održanje likvidnosti, kao i poboljšanje poslovnih procesa i usluga za naše putnike.

Air Serbia je saopštila da je sredstva za isplatu preuzetih obaveza obezbedila samostalno, zahvaljujući odgovornom poslovanju pre pandemije korona virusa, "kao i opsežnim merama štednje i racionalizacije poslovanja na svim nivoima u uslovima najveće krize u istoriji civilnog vazduhoplovstva, izazvane pandemijom".

Air Serbia navodi da je činjenica da je situacija i dalje vrlo složena i da se avio-saobraćaj u Evropi i svetu obnavlja mnogo sporije nego što se očekivalo, te da će zato avio-kompanija nastaviti aktivne razgovore sa svojim strateškim partnerima, uključujući kreditore i strateške dobavljače, "u dobroj veri da se kroz pregovore može doći do rešenja prihvatljivih za sve".

"Za poslednjih gotovo sedam godina, od kada posluje pod sadašnjim imenom, Air Serbia je doživela izuzetno veliku ekspanziju na svim poljima, uz poboljšanje ključnih pokazatelja. Posle restrukturiranja, koje je bilo moguće zahvaljujući sredstvima i iz ovog kredita, najveću ekspanziju kompanija je zabeležila baš u prethodnoj, 2019. godini, kada je prevezla rekordnih 2,81 miliona putnika i za svega godinu dana poletela do čak 23 nove destinacije, uz pokretanje saobraćaja sa dva nova aerodroma u Srbiji – Niša i Kraljeva", navodi se u saopštenju.

Tagovi: Air Serbia, EA Partners I, Etihad, Duncan Naysmith
PROČITAJ I OVO
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
PODUZETNIŠTVO
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
ZAGREB – U sklopu panel rasprave „Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs“, održanoj na Veleučilištu Edward Bernays, osnivač i predsjednik Uprave JGL-a Ivo Usmiani te Berislav Horvat, Country Managing Partner i voditelj Odjela revizije u EY Hrvatska s okupljenima su podijelili tajne poduzetničkog uspjeha i efektivnog vodstva.
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LETOVI
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LJUBLJANA - U Zračnoj luci Jožeta Pučnika u Ljubljani juler je obilježena uspostava nove zračne veze s glavnim gradom Latvije Rigom koju je uspostavio zračni prijevoznik airBaltic.
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE