GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Airbnb najavljuje suradnju s francuskim vlastima u kontroli smještaja

Airbnb najavljuje suradnju s francuskim vlastima u kontroli smještaja
SURADNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.02.2021 / 11:28
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Airbnb je u ponedjeljak najavio da će pojačati kontrolu iznajmljivača u nekoliko francuskih gradova, uključujući Pariz, signaliziravši suradnju s lokalnim vlastima u kontroli djelatnosti smještaja.

Digitalna platforma za najam smještaja poručila je da će uvesti dodatne mjere protiv iznajmljivača u Francuskoj koji ne registriraju djelatnost tu kod lokalnih vlasti.

Od ove godine Airbnb će iznajmljivačima u Parizu, Lyonu i Bordeauxu onemogućiti prijem rezervacija kratkoročnog smještaja, a mjera će biti uvedena i u drugim francuskim gradovima.

Potez se nadovezuje na apel francuskog ministarstva za stambeno zbrinjavanje digitalnim platformama da tješnje surađuju s lokalnim vlastima, uključujući i razmjenu podataka i informacija.

Pariz je zabranio najam cijele stambene nekretnine na više od 120 dana a iznajmljivači su obavezni prijavljivati podatke o najmu, napominje Reuters.

Francuska spada među najpopularnije zemlje na Airbnb-ju, koji je u Parizu, ali i drugim gradovima, uključujući Amsterdam i New York, izložen žestokim kritikama zbog bojazni da kratkoročni najam nekretnina pogoršava nestašicu stanova.

Kompanija je danas najavila i da će se uključiti u kampanju u Francuskoj za promicanje putovanja, uključujući skijališta u francuskim Alpama i regiji Haute Savoie. Vlada je zbog pandemije produljila zabranu rada žičara, što je teško pogodilo tvrtke ovisne o zimskoj sezoni.

Airbnb bilježi nagli pad rezervacija smještaja u pandemiji koronavirusa, koja je posebno teško pogodila sektor turizma i putovanja, podsjeća Reuters.

Tagovi: Airbnb, kontrola smještaja, putovanja
PROČITAJ I OVO
Željeznice FBiH planiraju liniju za Zagreb
VLAKOVI
Željeznice FBiH planiraju liniju za Zagreb

SARAJEVO - Ponovno uspostavljanje željezničke linije Sarajevo - Ploče - Sarajevo ostvarilo je pozitivan pomak u željezničkom saobraćaju, a upravo zahvaljujući dobrim rezultatima u dosadašnjoj sezoni, u planu je i uspostavljanje vozne linije sa Zagrebom.

Aerodrom u Münchenu otkazao 36 letova zbog štrajka radnika
LETOVI
Aerodrom u Münchenu otkazao 36 letova zbog štrajka radnika
MÜNCHEN - Ukupno 36 dolaznih i odlaznih letova otkazano je u srijedu u zračnoj luci u Münchenu jer je zemaljsko osoblje napustilo svoja radna mjesta na pet sati kako sudjelovalo u kratkom štrajku.
Pošta Slovenije podigla cijene usluga
CIJENE
Pošta Slovenije podigla cijene usluga
LJUBLJANA - Pošta Slovenije od 1. kolovoza mijenja cijene poštanskih usluga. Cijena slanja standardnog pisma u unutarnjem poštanskom prometu veća je za sedam centi i iznosi 0,69 eura, dok je cijena prioritetnog standardnog pisma viša za osam centi i iznosi 0,75 eura.
Uprava KB-a Sveti Duh o kaznenoj prijavi: Ako je bilo propusta, istražit ćemo ih
REAKCIJE
Uprava KB-a Sveti Duh o kaznenoj prijavi: Ako je bilo propusta, istražit ćemo ih
ZAGREB - Uprava bolnice Klinička bolnica "Sveti Duh" rekla je u srijedu, komentirajući kaznenu prijavu djela radnika protiv ravnateljice zbog zlouporabe ovlasti, kako je sklapanje savjetodavnih usluga uobičajena praksa, ali istražit će propuste ako ih je bilo s računovodstvene strane.
Div brze hrane povlači se iz Italije
POVLAČENJE
Div brze hrane povlači se iz Italije
RIM - Zatvorene su posljednje talijanske lokacije američkog lanca restorana Domino's Pizza, nakon što je tvrtka koja je upravljala njezinim prodajnim mjestima u Italiji proglasila stečaj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE