GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Airbus planira nastaviti s proizvodnjom nakon ponovno otvaranja tvornica

Airbus planira nastaviti s proizvodnjom nakon ponovno otvaranja tvornica
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.03.2020 / 10:18
Autor: SEEbiz / H
PARIZ - Airbus je u priopćio da će nastaviti samo s djelomičnom proizvodnjom zrakoplova kada se u ponedjeljak ponovno otvore njegove francuske i španjolske tvornice, nakon što su bile zatvorene četiri dana zbog rješavanja zdravstvenih pitanja vezanih uz koronavirus.

Neki francuski sindikati priopćili su kako je u subotu odlučeno da će se proizvodnja nastaviti sporijim tempom od uobičajenog.

Europski proizvođač zrakoplova priopćio je kako će se njegova proizvodnja i radovi na montaži „djelomično nastaviti“ u Francuskoj i Španjolskoj od ponedjeljka, nakon provedenih zdravstvenih i sigurnosnih provjera.

U Francuskoj i Španjolskoj se nalaze neke od Airbusovih civilnih i vojnih montažnih linija koje proizvode dijelove potrebne za očuvanje Airbusovog poslovanja u drugim zemljama, uglavnom Velikoj Britaniji i Njemačkoj, ali i na montažnoj liniji satelita u SAD-u i Kini.

Radni prostori će se otvoriti tek kada je to sigurnosno moguće, priopćio je Airbus, bez da je naveo koliko će naglo padati njegova proizvodnja.

Francuski sindikat CGT kritizirao je taj potez priopćivši da ne se time ne ugrožavaju samo Airbusove tvornice i okolno stanovništvo, već i oni u širem opskrbnom lancu. Dodali su kako bi radnicima trebalo omogućiti da sami odluče hoće li se vratiti na posao.

Airbus je u priopćenju naveo da je radio sa sindikatima kako bi osigurao zdravlje i sigurnost svojih zaposlenika, osiguravajući nastavak poslovanja.

Zastoj zbog dubinskog čišćenja i premještanja radnika na proizvodne linije zabilježen je i kod nekih dobavljača prošlog tjedna. No, postoji bojazan da bi nedostatak u lancu opskrbe ubrzo mogao ponovno poremetiti proizvodnju, rekli su izvori iz industrije.

Američki konkurent Boeing također razmišlja o privremenom zaustavljanju proizvodnje u svojim tvornicama širokotrupnih mlažnjaka, rekli su prošlog tjedna izvori upućeni u temu.

Tagovi: Airbus, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
PODUZETNIŠTVO
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
ZAGREB – U sklopu panel rasprave „Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs“, održanoj na Veleučilištu Edward Bernays, osnivač i predsjednik Uprave JGL-a Ivo Usmiani te Berislav Horvat, Country Managing Partner i voditelj Odjela revizije u EY Hrvatska s okupljenima su podijelili tajne poduzetničkog uspjeha i efektivnog vodstva.
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LETOVI
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LJUBLJANA - U Zračnoj luci Jožeta Pučnika u Ljubljani juler je obilježena uspostava nove zračne veze s glavnim gradom Latvije Rigom koju je uspostavio zračni prijevoznik airBaltic.
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE