GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Allianz ostvario odlične rezultate u drugom kvartalu

Allianz ostvario odlične rezultate u drugom kvartalu
SJAJNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.08.2023 / 10:55
Autor: SEEbiz
ANALIZA - Njemačka osiguravajuća kompanija Allianz izvijestila je o kvartalnim rezultatima boljim od očekivanih nakon što je njezino osiguravateljsko poslovanje otklonilo slabosti u segmentu upravljanja imovinom.

Operativna dobit (EBIT) skočila je 7,1 posto na 3,8 milijardi eura, zahvaljujući boljem rezultatu životnog i zdravstvenog osiguranja na tržištu SAD-a, te učinkovitijem poslovanju jedinice Property and Casualty.

Segment imovine i nezgoda zabilježio je rast EBIT-a od 10,8 posto na 1,98 milijardi eura kao rezultat boljeg rezultata usluga osiguranja, kao i rezultata ulaganja. Kombinirani omjer ovog segmenta poslovanja zabilježio je poboljšanje od 0,4 postotna boda i pao na 92,2 posto, piše Momentum.

Kad je riječ o ostalim segmentima, segment životnih i zdravstvenih osiguranja ostvario je EBIT od 1,20 milijardi eura, 22,5 posto više nego lani, prvenstveno zahvaljujući nastavku dobrog trenda poslovanja na američkom tržištu, koje je kompenziralo slabosti s njemačkim i talijanska tržišta.

Segment upravljanja imovinom nastavio je bilježiti pad prihoda i profitabilnosti, ali je imovina trećih strana pod upravljanjem zabilježila rast priljeva drugi kvartal zaredom. EBIT u segmentu pao je za devet posto, na 703 milijuna eura, dok je imovina trećih strana pod upravljanjem iznosila 1,66 tisuća milijardi eura, šest milijardi manje nego u prvom tromjesečju, ali prvenstveno zbog negativnih tečajnih razlika.

Kada je riječ o očekivanjima za 2023. godinu, kompanija je potvrdila ranije danu prognozu očekivanog EBIT-a u rasponu od 13,2-15,2 milijarde eura.

Allianz je u svibnju najavio program otkupa dionica vrijedan 1,5 milijardi eura, od čega je potrošeno 40 posto, a isplaćena je i rekordna dividenda od 11,4 eura po dionici (5,1 posto prinosa). Neki analitičari očekuju da bi tvrtka do kraja godine, zbog dobrih poslovnih rezultata i izostanka većih preuzimanja, mogla dodatno ojačati vlastiti program otkupa dionica.

Tagovi: Allianz, osiguranje imovine
PROČITAJ I OVO
BH Telecom traži konzultanta u okviru analize promjene organizacije
TENDERI
BH Telecom traži konzultanta u okviru analize promjene organizacije
SARAJEVO - Kompanija BH Telecom objavila je na zvaničnoj stranici ponudu koja bi mogla ukazivati na detaljniji pristup daljem strukturiranju kompanije.
Radio 101 pred stečajem tri godine nakon prestanka emitiranja
STEČAJ
Radio 101 pred stečajem tri godine nakon prestanka emitiranja
ZAGREB - Trgovački sud u Zagrebu pokrenuo je postupak za utvrđivanje pretpostavki za otvaranje stečaja Radija 101 d.o.o., nekad legendarnog zagrebačkog radija ugašenog 2021., te je za 18. lipnja zakazao ročište na prijedlog vjerovnika Ilka Dugandžića koji potražuje preko 41.500 eura.
Drvnoprerađivačka industrija suočena s padom narudžbi
PROBLEMI
Drvnoprerađivačka industrija suočena s padom narudžbi
ZAGREB - Domaći drvoprerađivači već dugo bilježe pad broja narudžbi. Kriza u industriji i stanogradnji na njemačkom tržištu prelila se i na druge zemlje eurozone, a posljedica je stagnacija u gradnji stanova i manje narudžbi parketa, podnih obloga i namještaja.
Zaključena 60 milijuna eura vrijedna investicija EBRD-a u društvo M Plus Croatia
KONSOLIDACIJA
Zaključena 60 milijuna eura vrijedna investicija EBRD-a u društvo M Plus Croatia
ZAGREB – Investicija Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Business Process Outsourcing (BPO) poslovnu vertikalu Mplus Grupe (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL), vrijedna 60 milijuna eura, dobila je regulatorna odobrenja nadležnih vlasti te je zaključena 21. svibnja.
Dionice Varteksa povlače se s burze
ODLUKE
Dionice Varteksa povlače se s burze
ZAGREB - Dioničari Varteksa na izvanrednoj glavnoj skupštini donijeli su odluku o povlačenju dionica te varaždinske kompanije s uvrštenja na Zagrebačkoj burzi, kao i odluke prvo o smanjivanju temeljnog kapitala, a potom i dokapitalizaciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE