GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BAT-ova tvornica u Kanfanaru vodeća u kompaniji po količini reciklirane vode

BAT-ova tvornica u Kanfanaru vodeća u kompaniji po količini reciklirane vode
NA VRHU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2021 / 12:11
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, BAT je svim zaposlenicima tvornice u Kanfanaru podijelio sadnice masline i time ih dodatno uključio u svoju strategiju postizanja potpune ugljične neutralnosti u cijelom svom lancu vrijednosti do 2050. godine.

Tvornica u Kanfanaru godinama sustavno ulaže u suvremena energetska rješenja s ciljem dugoročnog smanjenja emisija CO2, u skladu s međunarodnom normom za sustav upravljanja okolišem ISO 14001. Zahvaljujući vrijednim investicijama, danas se u tvornici znatan postotak energije koristi iz obnovljivih izvora, koja se, nakon uspješne implementacije pročišćivača trećeg stupnja, pozicionirala i kao vodeća u kompaniji po količini reciklirane vode. Od ukupno povučene vode unutar tvorničkog kruga, ponovo se iskorištava oko 50% za proizvodne procese.

“Ponosni smo na rezultate kojima kontinuirano pokazujemo u kojem smjeru dugoročno želimo razvijati poslovanje cjelokupne kompanije, pa tako i tvornice u Kanfanaru. Očuvanje okoliša u tom je procesu jedna od ključnih premisa održivog razvoja i temelj izgradnje bolje budućnosti kojoj svakodnevno težimo”, istaknuo je Tamas Nyaka, direktor operacija u BAT Adria.

BAT je ulaganjima u nove tehnologije i poboljšanjem organizacije procesa postigao smanjenja i u ukupnoj potrošnji energije po jedinici proizvoda.
Usmjerenost održivom upravljanju potvrđuje i činjenica da su smanjili količinu otpada po jedinici proizvoda te kontinuirano povećavaju postotak recikliranog otpada zahvaljujući suradnji s tvrtkama ovlaštenima za preuzimanje otpada.

Ekološko, društveno i korporativno upravljanje ključan je dio BAT-ove korporativne strategije izgradnje bolje budućnosti (A Better Tommorrow™) kojim kompanija ulaže u podizanje standarda održivog poslovanja.

Tagovi: British American Tobacco, Tvornica duhana Rovinj, sadnice masline, maslina,
PROČITAJ I OVO
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
PODUZETNIŠTVO
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
ZAGREB – U sklopu panel rasprave „Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs“, održanoj na Veleučilištu Edward Bernays, osnivač i predsjednik Uprave JGL-a Ivo Usmiani te Berislav Horvat, Country Managing Partner i voditelj Odjela revizije u EY Hrvatska s okupljenima su podijelili tajne poduzetničkog uspjeha i efektivnog vodstva.
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LETOVI
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LJUBLJANA - U Zračnoj luci Jožeta Pučnika u Ljubljani juler je obilježena uspostava nove zračne veze s glavnim gradom Latvije Rigom koju je uspostavio zračni prijevoznik airBaltic.
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE