GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Britanski TUI ovog ljeta neće letjeti za Hrvatsku

Britanski TUI ovog ljeta neće letjeti za Hrvatsku
LOŠE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.07.2020 / 10:32
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Britanski TUI, iznimno važna aviokompanija, koja u ljetnom redu letenja inače prometuje prema četiri zračne luke u Hrvatskoj; Dubrovniku, Splitu, Rijeci i Puli, ovog ljeta, izgledno je, neće pokrenuti redovan promet prema destinacijama u našoj zemlji.

Zbog utjecaja pandemije, kompanija je prizemljila svoju flotu i otkazala brojne destinacije u svojoj mreži, uključujući i one u Hrvatskoj, piše Croatian Aviation.

Ovog ljeta TUI neće prometovati na čak osam linija prema Dubrovniku:

London (Gatwick) - Dubrovnik,

Cardiff - Dubrovnik,

Glasgow - Dubrovnik,

Manchester - Dubrovnik,

Birmingham - Dubrovnik,

Bristol - Dubrovnik

Sheffield - Dubrovnik,

East Midlands - Dubrovnik.

Važno je za napomenuti kako su sve linije prema Dubrovniku iz Velike Britanije imale po jedan ili dva leta tjedno, uglavnom su služili za prijevoz turista iz grupacije TUI (cruiseri i paketi koji uključuju smještaj u hotelima), a u Dubrovnik su redovno dolazili i širokotrupni zrakoplovi, poput B787-8 ili čak veće verzije B787-9.


Što se tiče Zračne luke Split, ovdje su ukinute 3 linije:

London (Gatwick) - Split,

Birmingham - Split,

Manchester - Split.

U Zračnoj luci Pula TUI je ukinuo 6 linija:

London (Gatwick) - Pula,

Birmingham - Pula,

Bristol - Pula,

Sheffield - Pula,

East Midlands - Pula,

Manchester - Pula.

I prema ovoj zračnoj luci TUI je koristio širokotrupne zrakoplove, uglavnom B787-8. Jedina linija prema Rijeci (London Gatwick - Rijeka) je također ukinuta za ovu ljetnu sezonu.

Osim što se radi o značajnom gubitku za zračne luke u koje TUI UK inače leti u ljetnom redu letenja, gubitak je još veći za turistički sektor koji je sa ovom kompanijom surađivao u prodaji turističkih aranžmana.

Tagovi: Britanski TUI, zračni prijevoz, Zračna luka Pula, hrvatski turizam, Zračna luka Dubrovnik, Zračna luka Split
PROČITAJ I OVO
Ralph Lauren najavljuje otpuštanja
REZOVI
Ralph Lauren najavljuje otpuštanja
NEW YORK - Američka kompanija Ralph Lauren odlučila smanjiti radnu snagu širom svijeta do kraja svoje fiskalne godine, u okviru sveobuhvatnog plana restrukturiranja.
Fortenova grupa zaprimila niz neobvezujućih ponuda za Ledo i Frikom
PONUDE
Fortenova grupa zaprimila niz neobvezujućih ponuda za Ledo i Frikom
ZAGREB - Fortenova grupa je zaprimila niz neobvezujućih ponuda za preuzimanje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, koje zajedno s nekoliko manjih povezanih kompanija čine Poslovnu grupu zamrznute hrane koja djeluje unutar divizije Prehrana Fortenova grupe.
Tonči Huljić dobio dopuštenje za Radio Toniku
ZELENO SVJETLO
Tonči Huljić dobio dopuštenje za Radio Toniku
ZAGREB - Vijeće za elektroničke medije (VEM) dalo je dopuštenje društvu Tonika d.o.o., glazbenika, tekstopisca i producenta Tončija Huljića za satelitski, internetski, kabelski prijenos i druge dopuštene oblike prijenosa audio programa za kanal Radio Tonika.
Importanne Resortu Finina Zlatna bilanca
PRIZNANJA
Importanne Resortu Finina Zlatna bilanca
ZAGREB - Dubrovačkoj tvrtki Importanne Resort u utorak je dodijeljena Finina nagrada Zlatna bilanca za najuspješnijeg poduzetnika prema financijskom rejtingu u 2019. godini, a uz tu nagradu za sveukupnog pobjednika, dobitnik je i Zlatne bilance za najuspješnijeg poduzetnika u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.
TUI dodatno smanjio zimski program zbog koronaograničenja
OČEKIVANO
TUI dodatno smanjio zimski program zbog koronaograničenja
BERLIN - Njemački turoperator TUI objavio je u utorak da je dodatno smanjio zimski program za sezonu 2020/2021. zbog naglih promjena u ograničenjima putovanja kojima vlade nastoje usporiti zarazu Covidom 19.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE