GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Butković: Ne bi trebalo doći do nestašice proizvoda

Butković: Ne bi trebalo doći do nestašice proizvoda
SMIRIVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.09.2023 / 16:28
Autor: SEEbiz
RIJEKA - O novom Vladinom paketu mjera u Dnevniku HRT-a govorio je potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković

'Peti paket mjera nije mogao biti ranije donesen jer je četvrti donesen u ožujku. Jučer su bili maratonski razgovori s trgovačkim lancima i predstavnicima bankarskog sustava. Peti paket mjera iznosi 460 milijuna eura, gdje smo s postojećim paketom koji je nešto veći od 500 milijuna eura. S novim paketom mjera uključili smo i ovaj dio koji se odnosi na svinjsku kugu, ali i na dio koji se odnosi na inflaciju', rekao je Butković u Dnevniku HRT-a.

Osim 30 proizvoda, vode se pregovori da se cijene za određene proizvode vrate na 31. prosinca 2022. Na pitanje u kojoj mjeri očekuje da će trgovci spustiti cijene, Butković je rekao kako su trgovci spremni spustiti cijene za mnoge proizvode.

'Proizvođači ni u jednom trenutku ne smiju biti ugroženi. Ovih 30 proizvoda je jedan izbalansirani produkt koji smo odredili, s obzirom na to da su cijene neopravdano rasle ove godine', rekao je. Dodaje kako se ovom mjerom ne ugrožava proizvođače i ne bi trebalo doći do nestašica proizvoda.

'Procjena je Vlade i HNB-a da je inflacija uvijek najveća u kolovozu. I bez intervencija, ona bi padala, što se i očekuje, rekao je Butković. Naglašava kako se sve ove mjere neće odraziti na HEP. 'Nama raste gospodarstvo, vodimo pametnu makroekonomsku politiku. Jedna smo od najbrže rastućih zemalja kojima raste gospodarstvo u EU. Sve ovo ne bismo mogli napraviti da nismo vodili odgovornu politiku što se tiče financija', naglasio je.

Na pitanje hoće li HEP-u biti uteg afera plin za cent i nejasna pozicija Barbarića, Butković je rekao kako je to političko pitanje i to nema veze s mjerama. 'HEP funkcionira, ima svoju upravu koja je sudjelovala i u pripremi ovih mjera', govori.

Butković je naglasio kako će se dio sredstava koji će nedostajati HEP-u namiriti iz proračuna. 'Stabilizira se situacija na tržištu, cijena struje na tržištu je puno manja. Proizvodnja i prodaja struje je u HEP-u puno veća. Prodana struja je u BDP-u bila nešto što je doprinijelo rastu', istaknuo je.

Tagovi: Oleg Butković, nestašice, inflacija, trgovina
PROČITAJ I OVO
Benetton u velikim financijskim problemima
GUBICI
Benetton u velikim financijskim problemima
TREVISO - Benetton niže gubitke pa obitelj osnivača priprema preustroj poslovanja i financijsku injekciju od 260 milijuna eura, rekla su dva upućena izvora.
T-Mobile preuzima bežično poslovanje US Cellulara za 4,4 milijarde dolara
AKVIZICIJE
T-Mobile preuzima bežično poslovanje US Cellulara za 4,4 milijarde dolara
NEW YORK - T-Mobile će kupiti gotovo sve bežične operacije regionalnog operatera United States Cellular u ugovoru procijenjenom na 4,4 milijarde dolara, priopćio je u utorak telekomunikacijski div.
Mađarski logistički div započeo godinu solidnim rastom prihoda
SOLIDNO
Mađarski logistički div započeo godinu solidnim rastom prihoda
BEOGRAD - Waberer's Grupa (Waberer's Group), vodeći pružalac usluga složene logistike u Mađarskoj i jedna od vodećih kompanija na mađarskoj berzi, sa ponosom je objavila značajno povećanje prihoda u prvom kvartalu 2024.
Otvoreno pismo sindikata Vladi: Tko će odgovarati za propuste u procesu dokapitalizacije Petrokemije?
PROPUSTI
Otvoreno pismo sindikata Vladi: Tko će odgovarati za propuste u procesu dokapitalizacije Petrokemije?
ZAGREB - Nakon dokapitalizacije u kojoj je, tvrde u sindikatu, država uplatila oko 12 milijua eura i potom pala s 45 na oko 20 posto vlasništva u Petrokemiji, Sindikat EKN je uputio otvoreno pismo Vladi i CERP-u u kojem zahtijeva „utvrđivanje odgovornosti i ispravljanje nedopustivnog propusta u procesu dokapitalizacije Petrokemije te žuran sastanak s ministrom poljoprivrede“
Telemach Hrvatska od 1. srpnja povećava cijene 7,2 posto
POSKUPLJENJA
Telemach Hrvatska od 1. srpnja povećava cijene 7,2 posto
ZAGREB - Telemach Hrvatska počeo je obavještavati korisnike da će od 1. srpnja ove godine primijeniti indeksnu klauzulu od 7,2 posto za povećanje iznosa mjesečnih naknada tarifnih paketa definiranih službenim cjenikom, potvrdili su u ponedjeljak Hini iz te telekom kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE