GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Deblokada 3. maja do srijede

Deblokada 3. maja do srijede
RADNICI BEZ PLAĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.02.2020 / 09:57
Autor: SEEbiz / Novi list
RIJEKA  - Treći maj s blokadom računa ući će i u drugi tjedan jer se rješenje još uvijek traži. Mijo Ćosić, vlasnik kooperantske tvrtke koja je stavila ovrhu, potvrdio je da je jučer imao sastanak u Ministarstvu gospodarstva na ovu temu.

Poručio je samo da je nakon razgovora s ministrom Darkom Horvatom i njegovim pomoćnikom Zvonimirom Novakom uvjeren da će se do ove srijede problem uspjeti riješiti i da će riječko brodogradilište biti deblokirano.

Prema ocjeni Ćosića, sastanak je bio konstruktivan, a sada su za odraditi preostale samo neke tehničke stvari, piše Novi list. Koliko je to uistinu točno, vidjet će se do srijede, sigurno je samo to da su trećemajci opet prisiljeni čekati svoje plaće koje su im zadnjih nekoliko mjeseci, otkad je škver dobio šansu za preživljavanje, konačno počele stizati do 15. u mjesecu, onako kako je to nekad davno i regulirano kolektivnim ugovorom.

Kao što smo već pojašnjavali, ovrha Ćosićpromexa koja je prije tjedan dana, prošli petak, legla na račun »3. maja«, nema bitnijeg utjecaja na poslovanje jer sve fakture, bilo da je riječ o opremi ili obavljenim kooperantskim uslugama, na račune tih tvrtki direktno plaća banka kod koje je realizirana kreditna linija.

Račune za materijal i usluge »3. maj« dostavlja na kontrolu i odobrenje Hrvatskoj brodogradnji-Jadranbrodu, a nakon što u ovoj državnoj tvrtki daju zeleno svjetlo, sve se seli u banku koja onda direktno plaća dobavljačima i kooperanatima. Međutim, problem je s plaćama trećemajcima koje se, sve dok traje ovrha, ne može isplatiti.

Tagovi: 3. maj, Mijo Ćosić, Ćosićimpex, Darko Horvat, Zvonimir Novak
PROČITAJ I OVO
Drvnoprerađivačka industrija suočena s padom narudžbi
PROBLEMI
Drvnoprerađivačka industrija suočena s padom narudžbi
ZAGREB - Domaći drvoprerađivači već dugo bilježe pad broja narudžbi. Kriza u industriji i stanogradnji na njemačkom tržištu prelila se i na druge zemlje eurozone, a posljedica je stagnacija u gradnji stanova i manje narudžbi parketa, podnih obloga i namještaja.
Zaključena 60 milijuna eura vrijedna investicija EBRD-a u društvo M Plus Croatia
KONSOLIDACIJA
Zaključena 60 milijuna eura vrijedna investicija EBRD-a u društvo M Plus Croatia
ZAGREB – Investicija Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Business Process Outsourcing (BPO) poslovnu vertikalu Mplus Grupe (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL), vrijedna 60 milijuna eura, dobila je regulatorna odobrenja nadležnih vlasti te je zaključena 21. svibnja.
Dionice Varteksa povlače se s burze
ODLUKE
Dionice Varteksa povlače se s burze
ZAGREB - Dioničari Varteksa na izvanrednoj glavnoj skupštini donijeli su odluku o povlačenju dionica te varaždinske kompanije s uvrštenja na Zagrebačkoj burzi, kao i odluke prvo o smanjivanju temeljnog kapitala, a potom i dokapitalizaciji.
Aurora Residences: FMTG predstavlja novi projekt u Falkensteiner Resortu Punta Skala
INVESTICIJE
Aurora Residences: FMTG predstavlja novi projekt u Falkensteiner Resortu Punta Skala
BEČ – Potražnja za apartmanima s dodatnom uslugom i dalje raste. FMTG je rano prepoznao ovaj trend i već 20 godina ih razvija pod brendom Falkensteiner Premium Living i integrira u infrastrukturu Falkensteiner hotela.
Grupa Triglav: Neto dobit u prvom kvartalu katapultirana 154%
UZLET
Grupa Triglav: Neto dobit u prvom kvartalu katapultirana 154%
LJUBLJANA - Grupa Triglav je u prvom tromjesečju u odnosu na isto razdoblje lani povećala neto dobit za 154 posto na 36,6 milijuna eura, pri čemu je ukupni obujam poslovanja zadržala na prošlogodišnjoj razini; dosegnuo je 488,7 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE