GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Deutsche Telekom: Skok neto dobiti, poboljšane prognoze

Deutsche Telekom: Skok neto dobiti, poboljšane prognoze
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.11.2021 / 15:51
Autor: SEEbiz
BONN - Deutsche Telekom izvijestio je u petak o blagom rastu prihoda u trećem tromjesečju dok mu je dobit stagnirala, odražavajući slabije rezultate američke podružnice.

U razdoblju od srpnja do rujna DT je povećao neto prihod 1,8 posto, na 26,9 milijardi eura. Kada se isključe promjene u sastavu grupe, porastao je 2,1 posto.

Prilagođena dobit prije kamata poreza deprecijacije i amortizacije, bez najamnina, (EBITDA AL) bila je gotovo nepromijenjena u odnosu na prošlu godinu i iznosila je 9,7 milijardi eura. Kada se isključi utjecaj sniženih naknada za najam opreme u SAD-u, porasla je 6,7 posto.

Dobit T-Mobilea pala je u razdoblju od srpnja do rujna 2,9 posto, na 6,8 milijardi dolara.

Kada se isključe rezultati američke podružnice, njemački div zaključio je tromjesečje s 5,2 posto većom prilagođenom EBITDA AL, od 3,89 milijardi eura.

Neto dobit na razini grupe porasla je u razdoblju od srpnja do rujna 8,8 posto, na 900 milijuna eura. Kada se isključe posebne stavke, manja je 13 posto nego u istom prošlogodišnjem razdoblju i iznosi 1,31 milijardu eura.

DT je smanjio ulaganja u trećem tromjesečju za 2,9 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, na 4,4 milijarde eura, kada se isključe troškovi dražbi radijskih frekvencija.

U prvih devet ovogodišnjih mjeseci neto prihod DT-a bio je veći 8,8 posto nego u istom prošlogodišnjem razdoblju i iznosio je 79,86 milijardi eura.

Gotovo isti postotni rast bilježila je i prilagođena dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije, bez najamnina, dosegnuvši 28,32 milijarde eura.

Neto dobit poskočila je u razdoblju od siječnja do rujna 49 posto, na 3,71 milijardu eura. Prilagođena za jednokratne stavke, porasla je 13,6 posto, na 4,63 milijarde eura.

Kompanija je povisila ciljanu ovogodišnju EBITDA AL s 37,2 na 38 milijardi eura. U pandemijskoj 2020. godini iznosila je 35 milijardi eura.

Tagovi: Deutsche Telekom, T-Mobile, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
PODUZETNIŠTVO
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
ZAGREB – U sklopu panel rasprave „Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs“, održanoj na Veleučilištu Edward Bernays, osnivač i predsjednik Uprave JGL-a Ivo Usmiani te Berislav Horvat, Country Managing Partner i voditelj Odjela revizije u EY Hrvatska s okupljenima su podijelili tajne poduzetničkog uspjeha i efektivnog vodstva.
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LETOVI
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LJUBLJANA - U Zračnoj luci Jožeta Pučnika u Ljubljani juler je obilježena uspostava nove zračne veze s glavnim gradom Latvije Rigom koju je uspostavio zračni prijevoznik airBaltic.
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
TUŽBA
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
LONDON - Britanska farmacetska tvrtka GlaxoSmithKline (GSK) podnijela je u četvrtak saveznom sudu u Delawareu tužbu protiv američkog Pfizera i njemačkog BioNTecha, tvrdeći da su u cjepivima protiv covida 19 prekršili njezine patente na tehnologiju glasničke RNK (mRNA)
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE