GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Deutsche Telekom: Skok neto dobiti, poboljšane prognoze

Deutsche Telekom: Skok neto dobiti, poboljšane prognoze
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.11.2021 / 15:51
Autor: SEEbiz
BONN - Deutsche Telekom izvijestio je u petak o blagom rastu prihoda u trećem tromjesečju dok mu je dobit stagnirala, odražavajući slabije rezultate američke podružnice.

U razdoblju od srpnja do rujna DT je povećao neto prihod 1,8 posto, na 26,9 milijardi eura. Kada se isključe promjene u sastavu grupe, porastao je 2,1 posto.

Prilagođena dobit prije kamata poreza deprecijacije i amortizacije, bez najamnina, (EBITDA AL) bila je gotovo nepromijenjena u odnosu na prošlu godinu i iznosila je 9,7 milijardi eura. Kada se isključi utjecaj sniženih naknada za najam opreme u SAD-u, porasla je 6,7 posto.

Dobit T-Mobilea pala je u razdoblju od srpnja do rujna 2,9 posto, na 6,8 milijardi dolara.

Kada se isključe rezultati američke podružnice, njemački div zaključio je tromjesečje s 5,2 posto većom prilagođenom EBITDA AL, od 3,89 milijardi eura.

Neto dobit na razini grupe porasla je u razdoblju od srpnja do rujna 8,8 posto, na 900 milijuna eura. Kada se isključe posebne stavke, manja je 13 posto nego u istom prošlogodišnjem razdoblju i iznosi 1,31 milijardu eura.

DT je smanjio ulaganja u trećem tromjesečju za 2,9 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, na 4,4 milijarde eura, kada se isključe troškovi dražbi radijskih frekvencija.

U prvih devet ovogodišnjih mjeseci neto prihod DT-a bio je veći 8,8 posto nego u istom prošlogodišnjem razdoblju i iznosio je 79,86 milijardi eura.

Gotovo isti postotni rast bilježila je i prilagođena dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije, bez najamnina, dosegnuvši 28,32 milijarde eura.

Neto dobit poskočila je u razdoblju od siječnja do rujna 49 posto, na 3,71 milijardu eura. Prilagođena za jednokratne stavke, porasla je 13,6 posto, na 4,63 milijarde eura.

Kompanija je povisila ciljanu ovogodišnju EBITDA AL s 37,2 na 38 milijardi eura. U pandemijskoj 2020. godini iznosila je 35 milijardi eura.

Tagovi: Deutsche Telekom, T-Mobile, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza
OČEKIVANJA
Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza
SPLIT - Splitska gradska i zrakoplovna luka i u drugom kolovoškom vikendu očekuju na desetke tisuća putnika, a iako je u zračnoj luci više putnika u odlasku nego u dolasku procjenjuju da su brojke dobre i da će do kraja mjeseca ostvariti dva milijuna putnika.
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura
AKVIZICIJE
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura

ZAGREB - Pregovori o ulasku britanskog kladioničara Entaina u vlasničku strukturu hrvatskog SuperSporta su okončani te je dogovoreno da Entain kupuje 75 posto SuperSporta od investicijske grupe EMMA Capital, izvijestili su Entain i SuperSport.

Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
LUKE
Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
PODGORICA – Ministarstvo kapitalnih investicija Crne Gore dostavilo je Ambasadi Ukrajine u Podgorici informaciju o kapacitetima Luke Bar, a povodom njihove zainteresovanosti za sve vrste pretovara suvih tereta, tečnih tereta i kontejnera, odnosno za žitarice, naftne derivate i druge vrste robe u ovoj fazi, saopšteno je portalu podgoričkog Dana iz ovog resora.
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
GOSPODARSKI PREGLED
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje druge polovice srpnja.
U Hrvatskoj aktivno 176.882 poslovnih subjekata
STATISTIKA
U Hrvatskoj aktivno 176.882 poslovnih subjekata
ZAGREB - U Hrvatskoj je krajem lipnja bilo 316.052 registriranih poslovnih subjekata, od čega 56 posto ili 176.882 aktivnih, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE