GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dioničarima Podravke iz prošlogodišnje dobiti dividenda od 9 kuna

Dioničarima Podravke iz prošlogodišnje dobiti dividenda od 9 kuna
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2020 / 19:24
Autor: SEEbiz

KOPRIVNICA - Glavna skupština Podravke je u četvrtak prihvatila protuprijedlog predstavnika države po kojem će se dioničarima iz prošlogodišnje neto dobiti isplatiti dividenda u iznosu od 9 kuna po dionici, objavila je koprivnička prehrambena kompanija.

Na glavnoj je skupštini zaprimljen protuprijedlog Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) kao zakonskog zastupnika Republike Hrvatske i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje na prijedlog odluke o upotrebi dobiti za 2019. godinu, koji je dobio potrebnu većinu glasova dioničara odnosno njihovih zastupnika i punomoćnika, navodi se u objavi na Zagrebačkoj burzi.

Sukladno tomu je odlučeno da se iz prošlogodišnje neto dobiti Podravke, koja je iznosila 145,2 milijuna kuna, iznos od 7,26 milijuna kuna unese u zakonske rezerve, a dioničarima isplati dividenda u bruto iznosu od 9 kuna po dionici.

Dividenda će se isplatiti dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. na dan 29. svibnja, a tražbina za isplatu dividende dospijeva na dan 26. lipnja 2020. godine.

Nakon što se neto dobit rasporedi u zakonske rezerve i za dividendu, preostali dio neto dobiti prenijet će se u ostale rezerve, odlučila je glavna skupština.

Inače, prvotni prijedlog nije predviđao isplatu dividende iz prošlogodišnje dobiti. Naime, tim je prijedlogom bilo predviđeno da se u zakonske rezerve rasporedi iznos od 7,26 milijuna kuna, 73,85 milijuna kuna u ostale rezerve, a 64,08 milijuna kuna u zadržanu (neraspoređenu) dobit društva.

Po podacima s internet stranice Podravke, krajem ožujka ove godine većinski su vlasnički udio od 52,2 posto u kompaniji imali mirovinski fondovi, dok država ima 25,5 posto dionica.

Uz odluku o uporabi dobiti, dioničari Podravke su na današnjoj glavnoj skupštini dali razrješnice predsjedniku i članovima Uprave te Nadzornog odbora, kao i ovlast Upravi na stjecanje vlastitih dionica. Za revizora za ovu godinu imenovana je revizorsko društvo Ernst&Young, odlučila je skupština.

Tagovi: Podravka, dividenda, mirovinski fondovi, Centar za restrukturiranje i prodaju, Zagrebačka burza
PROČITAJ I OVO
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
PODUZETNIŠTVO
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
ZAGREB – U sklopu panel rasprave „Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs“, održanoj na Veleučilištu Edward Bernays, osnivač i predsjednik Uprave JGL-a Ivo Usmiani te Berislav Horvat, Country Managing Partner i voditelj Odjela revizije u EY Hrvatska s okupljenima su podijelili tajne poduzetničkog uspjeha i efektivnog vodstva.
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LETOVI
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LJUBLJANA - U Zračnoj luci Jožeta Pučnika u Ljubljani juler je obilježena uspostava nove zračne veze s glavnim gradom Latvije Rigom koju je uspostavio zračni prijevoznik airBaltic.
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
TUŽBA
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
LONDON - Britanska farmacetska tvrtka GlaxoSmithKline (GSK) podnijela je u četvrtak saveznom sudu u Delawareu tužbu protiv američkog Pfizera i njemačkog BioNTecha, tvrdeći da su u cjepivima protiv covida 19 prekršili njezine patente na tehnologiju glasničke RNK (mRNA)
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
HOTELI
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
RIJEKA - Jadran hoteli Rijeka potpisali su ugovor s Marriott Internationalom za otvaranje prvog Tribute Portfolio hotela u Rijeci, obilježavajući značajnu prekretnicu u hotelijerstvu u ovom dijelu zemlje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE