GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dioničarima Podravke iz prošlogodišnje dobiti dividenda od 9 kuna

Dioničarima Podravke iz prošlogodišnje dobiti dividenda od 9 kuna
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2020 / 19:24
Autor: SEEbiz

KOPRIVNICA - Glavna skupština Podravke je u četvrtak prihvatila protuprijedlog predstavnika države po kojem će se dioničarima iz prošlogodišnje neto dobiti isplatiti dividenda u iznosu od 9 kuna po dionici, objavila je koprivnička prehrambena kompanija.

Na glavnoj je skupštini zaprimljen protuprijedlog Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) kao zakonskog zastupnika Republike Hrvatske i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje na prijedlog odluke o upotrebi dobiti za 2019. godinu, koji je dobio potrebnu većinu glasova dioničara odnosno njihovih zastupnika i punomoćnika, navodi se u objavi na Zagrebačkoj burzi.

Sukladno tomu je odlučeno da se iz prošlogodišnje neto dobiti Podravke, koja je iznosila 145,2 milijuna kuna, iznos od 7,26 milijuna kuna unese u zakonske rezerve, a dioničarima isplati dividenda u bruto iznosu od 9 kuna po dionici.

Dividenda će se isplatiti dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. na dan 29. svibnja, a tražbina za isplatu dividende dospijeva na dan 26. lipnja 2020. godine.

Nakon što se neto dobit rasporedi u zakonske rezerve i za dividendu, preostali dio neto dobiti prenijet će se u ostale rezerve, odlučila je glavna skupština.

Inače, prvotni prijedlog nije predviđao isplatu dividende iz prošlogodišnje dobiti. Naime, tim je prijedlogom bilo predviđeno da se u zakonske rezerve rasporedi iznos od 7,26 milijuna kuna, 73,85 milijuna kuna u ostale rezerve, a 64,08 milijuna kuna u zadržanu (neraspoređenu) dobit društva.

Po podacima s internet stranice Podravke, krajem ožujka ove godine većinski su vlasnički udio od 52,2 posto u kompaniji imali mirovinski fondovi, dok država ima 25,5 posto dionica.

Uz odluku o uporabi dobiti, dioničari Podravke su na današnjoj glavnoj skupštini dali razrješnice predsjedniku i članovima Uprave te Nadzornog odbora, kao i ovlast Upravi na stjecanje vlastitih dionica. Za revizora za ovu godinu imenovana je revizorsko društvo Ernst&Young, odlučila je skupština.

Tagovi: Podravka, dividenda, mirovinski fondovi, Centar za restrukturiranje i prodaju, Zagrebačka burza
PROČITAJ I OVO
Darko Stanisavić na čelu Deloittea u Srbiji
KARIJERE
Darko Stanisavić na čelu Deloittea u Srbiji
BEOGRAD - Кompanija Deloitte, globalni lider u pružanju profesionalnih konsultantskih usluga, imenovala je Darka Stanisavića za novog rukovodećeg partnera te kompanije u Srbiji, koji je ujedno i glavni partner za usluge finansijskog savetovanja za Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, BiH, Crnu Goru i Severnu Makedoniju.
Novi Zakon o elektroničkim medijima: Izdavači će biti odgovorni i za anonimne komentare i za oglase
JAVNA RASPRAVA
Novi Zakon o elektroničkim medijima: Izdavači će biti odgovorni i za anonimne komentare i za oglase
ZAGREB - Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek očekuje kako će se prijedlog novog Zakona o elektroničkim medijima za dva tjedna naći na Vladinoj sjednici. Nakon toga zakonski prijedlog bit će upućen u Sabor, kako doznajemo, u redovnu proceduru - u dva čitanja.
Airbus povećava proizvodnju zrakoplova iz serije A320
POTEZI
Airbus povećava proizvodnju zrakoplova iz serije A320
PARIZ - Europski proizvođač zrakoplova Airbus objavio je u petak da će povećati proizvodnju mlaznih zrakoplova srednjeg doleta iz serije A320, prognozirajući brži oporavak potražnje u tom segmentu.
Heineken Hrvatska: Novi napredak u održivosti poslovanja
ODŽIVI RAZVOJ
Heineken Hrvatska: Novi napredak u održivosti poslovanja
KARLOVAC – Kompanija HEINEKEN Hrvatska objavila je godišnje Izvješće o održivosti za 2019.
Braća Pivac u Ljubuškom kupila zemljište na kojem će graditi pogone
INVESTICIJE
Braća Pivac u Ljubuškom kupila zemljište na kojem će graditi pogone
LJUBUŠKI - Mesna Industrija Braća Pivac i predstavnici Ljubuškog u Bosni i Hercegovini potpisali su u petak ugovor o kupovini zemljišta u tome gradu, gdje kompanija planira graditi pogone za obradu i preradu mesa, priopćeno je iz Mesne industrije sa sjedištem u Vrgorcu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE