GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Đuro Đaković smanjio temeljni kapital kako bi pokrio gubitke

Đuro Đaković smanjio temeljni kapital kako bi pokrio gubitke
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.06.2022 / 09:13
Autor: SEEbiz
SLAVONSKI BROD - Glavna skupština Đure Đakovića donijela je odluku o smanjenju temeljnog kapitala zbog pokrića gubitaka s početnih 203 milijuna kuna na 2,03 milijuna kuna.

Smanjenje je provedeno tako što je prepolovljen nominalni iznos dionice s 20 na 10 kuna, a zatim i smanjenjem iznosa redovne dionice ispod zakonski propisanog minimuma na 0,20 kuna. Potom je uslijedilo spajanje dionica, i to 50 u jednu dionicu, a nominalna vrijednost nove dionice bit će 10 kuna. Time je, praktično, temeljni kapital slavonskobrodske grupacije smanjen za sto puta.

– Novi temeljni kapital Društva iznosi 2,030.640,00 kuna i podijeljen je na 203.064 nematerijaliziranih redovnih dionica, svaka nominalnog iznosa 10 kuna – navodi se u odluci.

Daljnji korak predviđa unos potraživanja države. Naime, Republika Hrvatska će temeljni kapital grupacije podignuti za 101 milijun kuna, uz isključenje prava prvenstva ostalih dioničara pri upisu novih dionica, što je odobrila Hanfa. Temeljni kapital time bi se podigao na 103 milijuna kuna, a u daljnjoj fazi slijedila bi novo povećanje kapitala, ulaganjem DD Acquisitiona u novcu i pravima, na ukupno 227 milijuna kuna, piše Večernji list.

Održavanje skupštine bilo je preduvjet za konačno restrukturiranje i prepuštanje glavne riječi u slavonskobrodskoj grupaciji češkom konzorciju D.D. Acquisition.

Vlada RH prihvatila je program restrukturiranja zajedno s dokumentacijom potrebnom za uređenje odnosa s predviđenim većinskim vlasnikom, češkom tvrtkom D.D. Acquisition.

Mali dioničari Đure Đakovića nakon ove bi odluke i provođenja programa restrukturiranja praktično trebali nestati. Njih 24 s dionicama čiji je udjel 3,21 posto, nedavno su izašli sa svojim prijedlogom za Glavnu skupštinu, ali taj prijedlog nije prošao.

Tagovi: Đuro Đaković, D.D. Acquisition
PROČITAJ I OVO
Avion prisilno sletio u Zagreb, putnik htio otvoriti izlaz
PANIKA
Avion prisilno sletio u Zagreb, putnik htio otvoriti izlaz
ZAGREB - Putnici britanskog TUI-a na letu iz Paphosa za Manchester koji su u ponedjeljak, 15. kolovoza trebali oko 17 sati poletjeti prema Manchesteru prošli su pravu dramu.
Koji tipovi hrvatskih tvrtki imaju izgleda postati jednorog?
IZGLEDI
Koji tipovi hrvatskih tvrtki imaju izgleda postati jednorog?
ZAGREB - Posjedovati tvrtku čija je vrijednost veća od milijarde dolara danas je nešto čemu teže mnogi koji pokreću svoje poslovanje, a sigurno da ćemo takvih kompanija u budućnosti dobiti još barem nekoliko u Hrvatskoj.
Storylines i Brodosplit potpisali ugovor o gradnji rezidencijalnog broda
MEGA POSAO
Storylines i Brodosplit potpisali ugovor o gradnji rezidencijalnog broda
SPLIT - Storylines residential ships i splitski Brodosplit potpisali su ugovor o gradnji prvog svjetskog ekološki održivog rezidencijalnog broda, vrijednog 1,5 milijardi američkih dolara, priopćeno je iz te kompanije iz Miamija.
Dukat ponovno podiže otkupnu cijenu mlijeka
MLIJEKO
Dukat ponovno podiže otkupnu cijenu mlijeka

ZAGREB - Kako bi očuvala proizvodnju mlijeka na svom otkupnom području, tvrtka Dukat podići će, po sedmi put u ovoj godini, otkupnu cijenu mlijeka, pa će od 1. listopada Dukat za svaku predanu litru mlijeka svojim kooperantima plaćati dodatnih 15 lipa.

Turisthotel najavljuje gradnju novog hotela u gradskoj jezgri
HOTELI
Turisthotel najavljuje gradnju novog hotela u gradskoj jezgri
ZADAR - Meri Matešić Sičić, predsjednica Uprave tvrtke Turisthotel Zadar, najavila je nove projekte kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE