GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HAC traži graditelje obilaznice Novi Vinodolski vrijedne pola milijuna kuna

HAC traži graditelje obilaznice Novi Vinodolski vrijedne pola milijuna kuna
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.06.2020 / 11:19
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Hrvatske autoceste (HAC) u srijedu su objavile natječaj za izgradnju obilaznice Novog Vinodolskog, čime će se prema očekivanjima riješiti gužve i ljetni zastoji na toj dionici, a procijenjena vrijednost radova je 495 milijuna kuna, izvijestili su iz HAC-a.

Riječ je, kako su za Hinu objasnili iz HAC-a, o objavi punog naziva "prethodno savjetovanje otvorenog postupka javne nabave za izgradnju obilaznice Novog Vinodolskog", koji se može nazvati i natječajem, a svi zainteresirani imaju pet dana od objave mogućnost raspitati se o svemu šti ih zanima oko tih radova i nabave.

Nakon tih pet dana, nastavlja se procedura redovne javne nabave, dodaju iz HAC-a.

Predmet tog nadmetanja su radovi za izgradnju trase s objektima, uključujući i kapitalne - tunel Zagori i vijadukt Ričina, te izgradnja spojnih cesta u čvorovima Selce i Novi Vinodolski na državnu cestu D8.

Radovi na opremanju dionice ugovarat će se naknadno, a radovi na izmještanju instalacija i novim priključcima provest će se sporazumno s upraviteljima pojedinih instalacija, ističu iz HAC-a.

Ukupna duljina obilaznice iznosi 9,8 km, od toga 6,5 km po trasi buduće autoceste A7, a preostalih 3,3 km odnosi se na spojne ceste do Jadranske magistrale (D8). Dio obilaznice, dionica Selce - Novi Vinodolski, sastavni je dio buduće autoceste A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva i pozicijom se poklapa s lijevim kolnikom ove autoceste.

"S obzirom na geografski položaj i teške reljefne i prirodne karakteristike, izgradnja dionice će biti vrlo zahtjevna, jer se na nepunih 10 km treba izgraditi znatan broj objekata, poput tunela Zagori duljine 834 m, te vijadukta Ričina dugog 1.062 m", ocjenjuju iz HAC-a.

Dodaju da je Novi Vinodolski jedna od najprometnijih destinacija na Jadranskoj magistrali, te da ljetne gužve često paraliziraju taj grad i promet magistralom koja prolazi kroz grad i razdvaja ga na dva dijela.

Izgradnjom obilaznice riješit će se prometna zagušenja u Novom Vinodolskom, a time će se i preusmjeriti tranzitni promet iz grada i značajno poboljšati kvalitetu života u Novom, poručuju iz te cestarske kompanije.

Podsjećaju i da je autocesta A7 dio jadranskog prometnog pravca koji je predviđen kao europska cesta E-65 (dijelom E-61), a osim međunarodnog i državnog, A7 ima i veliki regionalni i lokalni značaj, jer omogućuje razvoj Crikveničko-vinodolske rivijere, Senja i Velebitskog primorja, kao i otoka Krka, Cresa, Lošinja, Raba i Paga.

S obzirom na duljinu sektora Križišće – Žuta Lokva od 56,5 km, planira se etapna izgradnja po dionicama, pri čemu iz HAC-a napominju da "upravo kreće realizacija prve faze, izgradnja obilaznice Novog Vinodolskog".

Tagovi: Hrvatske autoceste, Novi Vinodolski
PROČITAJ I OVO
U splitskoj Zračnoj i Trajektnoj luci ovaj vikend rekordnih 45.000 putnika
REKORDI
U splitskoj Zračnoj i Trajektnoj luci ovaj vikend rekordnih 45.000 putnika
SPLIT - U splitskoj Zračnoj i Trajektnoj luci ovog vikenda, drugog u srpnju, prometuje oko 45.000 putnika, što je u okolnostima pandemije koronavirusa, rekordan ovogodišnji turistički promet za vikend.
Jadrolinija: Prepolovljen promet i prihodi od karata
LOŠA GODINA
Jadrolinija: Prepolovljen promet i prihodi od karata
RIJEKA - Brodovima Jadrolinije u prvih šest mjeseci ove godine prevezeno je 52 posto putnika i 62 posto vozila manje u odnosu na isto razdoblje lani te je ostvareno 42 posto komercijalnih prihoda od prodaje karata.
Fina: Poduzetnici iz šest županija ostvarili 80 posto ukupne lanjske neto dobiti
DOBIT
Fina: Poduzetnici iz šest županija ostvarili 80 posto ukupne lanjske neto dobiti

ZAGREB - Preliminarni rezultati poduzetnika u prošloj godini pokazuju da su poduzetnici u šest županija - Gradu Zagrebu, Zagrebačkoj, Istarskoj, Primorsko-goranskoj, Varaždinskoj i Splitsko-dalmatinskoj - ostvarili 80,4 posto ukupne lanjske neto dobiti poduzetnika, podaci su Fine.

Emirates najavljuje otkaze za 9.000 ljudi
OTKAZI
Emirates najavljuje otkaze za 9.000 ljudi
DUBAI - Emirates će zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa vjerojatno otpustiti 9.000 ljudi, najavio je njen predsjednik Tim Clark.
easyJet se vraća u Dubrovnik, Zadar i Pulu
POVRATAK
easyJet se vraća u Dubrovnik, Zadar i Pulu
ZAGREB - Niskobudžetna aviokompanija easyJet je odlučila s krajem ovog mjeseca pokrenuti promet i prema drugim zračnim lukama u Hrvatskoj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE