GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hisense Gorenje u siječnju otvara tvornicu televizora i zapošljava 400 ljudi

Hisense Gorenje u siječnju otvara tvornicu televizora i zapošljava 400 ljudi
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.10.2020 / 19:14
Autor: SEEbiz
VELENJE - Hisense Gorenje započet će s proizvodnjom televizora s markom Hisense za europsko tržište u Velenju u siječnju sljedeće godine u sklopu nove tvrtke Hisense Europe Electronic.

U prvoj fazi bit će zaposleno 330 proizvodnih radnika, a uzimajući u obzir stručno osoblje, do nove će godine u novoj tvornici biti otvoreno oko 400 radnih mjesta.

Nova tvornica TV-a prvo će ponuditi mogućnost zapošljavanja zaposlenicima iz proizvodnih pogona u Gorenju, tako da će imati priliku ponovno se zaposliti u novoj tvornici. Radna mjesta za umirovljenike u tvrtki Hisense Europe Electronic zamijenit će nova radna mjesta u tvrtki Gorenje, objavilo je danas Hisense Gorenje.

Osim proizvodnih radnika, dio stručnog osoblja tražit će se i u tvrtkama grupe Hisense Europe, a u oba slučaja pružit će se mogućnost i drugim vanjskim kandidatima. Novoprimljeni proizvodni radnici započet će s obukom u tvornici TV-a 15. prosinca.

Tvornica se postavlja u bivšoj proizvodnoj hali HZPA-e u okviru proizvodnog područja Gorenja, a ulaganje u tehnološku opremu vrijedit će sedam milijuna eura.

U prvoj fazi proizvodit će se dva milijuna TV uređaja godišnje na četiri proizvodne linije, a zatim planiraju povećati kapacitet i broj linija u sljedećim fazama do 2023. godine u skladu sa zahtjevima tržišta na gotovo četiri milijuna uređaja godišnje.

Hisense Gorenje uvjeren je da će uspostavljanje proizvodnje Hisense televizora pridonijeti ne samo smanjenju lokalne nezaposlenosti, već i jačanju inovacija, širenju proizvodnih aktivnosti, održivom razvoju i većoj konkurentnosti i internacionalizaciji.

"Otvaranje više novih radnih mjesta u savinjsko-šaleškoj regiji ima dodatnu težinu u svjetlu procesa restrukturiranja regije ugljena. Dodatni potencijal za razvoj regije je mogućnost uspostave lokalne opskrbne mreže, što je posebno važno za mala poduzeća", zaključuju u Hisense Gorenju.

Tagovi: Hisense Gorenje, Gorenje, Hisense Europe Electronic
PROČITAJ I OVO
Mercatorovo preuzimanje Tuša morat će dobiti zeleno svjetlo Europske komisije
PROCEDURA
Mercatorovo preuzimanje Tuša morat će dobiti zeleno svjetlo Europske komisije
LJUBLJANA - Prema riječima direktora AVK Andreja Matvoza, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AVK) odbila je Mercatorov zahtjev za prijavu koncentracije s Engrotušem. Mercatorovo preuzimanje Engrotuša morat će prosuditi Europska komisija.
Croatia Airlines u prošloj godini s neto dobiti od 2,3 milijuna eura
U PLUSU
Croatia Airlines u prošloj godini s neto dobiti od 2,3 milijuna eura
ZAGREB - Nacionalni zračni prijevoznik Croatia Airlines (CA) u prošloj je godini ostvario neto dobit od 2,3 milijuna eura, dok je 2022. godine bilježio gubitak od 18,2 milijuna eura, što se u poslovnom izvješću kompanije uz ostalo objašnjava pozitivnim tržišnim trendovima i rastom prihoda te nižim cijenama goriva
Hrvatska pošta s 1200 eura nagrađuje poštare i vozače, ali pod jednim uvjetom
NAGRADE
Hrvatska pošta s 1200 eura nagrađuje poštare i vozače, ali pod jednim uvjetom
ZAGREB – Poštari, dostavljači tiskovina i vozači Hrvatske pošte odsad uz sve ostale benefite rada i povećanja primanja mogu računati i na dodatnu nagradu. Ako u tvrtki ostanu do kraja godine, mogu dodatno zaraditi 1200 eura neto.
AZTN pokrenuo upravni postupak protiv jednog trgovačkog lanca
POSTUPAK
AZTN pokrenuo upravni postupak protiv jednog trgovačkog lanca
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) pokrenula je upravni postupak protiv kupca-trgovca Tommy-a radi utvrđivanja je li taj kupac poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, počinio povredu iz Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom (ZNTP), izvijestili su u četvrtak iz Agencije.
Kraš: Neto dobit u 2023. skočila 38,9%
SKOK
Kraš: Neto dobit u 2023. skočila 38,9%
ZAGREB - Nerevidirani poslovni rezultati za 2023. godinu pokazuju nastavak rasta Kraš grupe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE