GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hisense Gorenje u siječnju otvara tvornicu televizora i zapošljava 400 ljudi

Hisense Gorenje u siječnju otvara tvornicu televizora i zapošljava 400 ljudi
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.10.2020 / 19:14
Autor: SEEbiz
VELENJE - Hisense Gorenje započet će s proizvodnjom televizora s markom Hisense za europsko tržište u Velenju u siječnju sljedeće godine u sklopu nove tvrtke Hisense Europe Electronic.

U prvoj fazi bit će zaposleno 330 proizvodnih radnika, a uzimajući u obzir stručno osoblje, do nove će godine u novoj tvornici biti otvoreno oko 400 radnih mjesta.

Nova tvornica TV-a prvo će ponuditi mogućnost zapošljavanja zaposlenicima iz proizvodnih pogona u Gorenju, tako da će imati priliku ponovno se zaposliti u novoj tvornici. Radna mjesta za umirovljenike u tvrtki Hisense Europe Electronic zamijenit će nova radna mjesta u tvrtki Gorenje, objavilo je danas Hisense Gorenje.

Osim proizvodnih radnika, dio stručnog osoblja tražit će se i u tvrtkama grupe Hisense Europe, a u oba slučaja pružit će se mogućnost i drugim vanjskim kandidatima. Novoprimljeni proizvodni radnici započet će s obukom u tvornici TV-a 15. prosinca.

Tvornica se postavlja u bivšoj proizvodnoj hali HZPA-e u okviru proizvodnog područja Gorenja, a ulaganje u tehnološku opremu vrijedit će sedam milijuna eura.

U prvoj fazi proizvodit će se dva milijuna TV uređaja godišnje na četiri proizvodne linije, a zatim planiraju povećati kapacitet i broj linija u sljedećim fazama do 2023. godine u skladu sa zahtjevima tržišta na gotovo četiri milijuna uređaja godišnje.

Hisense Gorenje uvjeren je da će uspostavljanje proizvodnje Hisense televizora pridonijeti ne samo smanjenju lokalne nezaposlenosti, već i jačanju inovacija, širenju proizvodnih aktivnosti, održivom razvoju i većoj konkurentnosti i internacionalizaciji.

"Otvaranje više novih radnih mjesta u savinjsko-šaleškoj regiji ima dodatnu težinu u svjetlu procesa restrukturiranja regije ugljena. Dodatni potencijal za razvoj regije je mogućnost uspostave lokalne opskrbne mreže, što je posebno važno za mala poduzeća", zaključuju u Hisense Gorenju.

Tagovi: Hisense Gorenje, Gorenje, Hisense Europe Electronic
PROČITAJ I OVO
Svaki drugi zagrebački tramvaj tehnički neispravan
ALARMANTNO
Svaki drugi zagrebački tramvaj tehnički neispravan
ZAGREB - Tramvaji zagrebačkim prugama i dalje "jure" brzinom od prosječnih 12 kilometara na sat, stari su u prosjeku 29,5 godina, a tehnički ih je ispravno tek 57 posto.
Kako posluje tvrtka Marka Livaje?
ZANIMLJIVO
Kako posluje tvrtka Marka Livaje?
ZAGREB - Kad je Marko Livaja u srpnju 2022. stavio potpis na novi petogodišnji ugovor s Hajdukom, nije objavljeno i koliko će zarađivati u narednom razdoblju.
Slovenci na nogama: Perutnina seli sjedište iz Slovenije
SELIDBA
Slovenci na nogama: Perutnina seli sjedište iz Slovenije
LJUBLJANA - Sve su glasnija nagađanja da će Perutnina Ptuj preseliti svoje sjedište iz Slovenije.
I Kandit najavio poskupljenje čokolade
ČOKOLADA
I Kandit najavio poskupljenje čokolade
ZAGREB - Kandit diže cijene čokolade nakon što je i Kraš najavio isti potez dok je Zvečevo poručilo da neće poskupjeti.
Korupcijska afera trese Adidas
KINA
Korupcijska afera trese Adidas
BERLIN - Njemački proizvođač sportske opreme Adidas istražuje opsežnu aferu navodne korupcije u Kini koju lokalni zaposlenici grupe procjenjuju na nekoliko "milijuna eura", objavio je u nedjelju Financial Times (FT).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE