GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hisense Gorenje u siječnju otvara tvornicu televizora i zapošljava 400 ljudi

Hisense Gorenje u siječnju otvara tvornicu televizora i zapošljava 400 ljudi
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.10.2020 / 19:14
Autor: SEEbiz
VELENJE - Hisense Gorenje započet će s proizvodnjom televizora s markom Hisense za europsko tržište u Velenju u siječnju sljedeće godine u sklopu nove tvrtke Hisense Europe Electronic.

U prvoj fazi bit će zaposleno 330 proizvodnih radnika, a uzimajući u obzir stručno osoblje, do nove će godine u novoj tvornici biti otvoreno oko 400 radnih mjesta.

Nova tvornica TV-a prvo će ponuditi mogućnost zapošljavanja zaposlenicima iz proizvodnih pogona u Gorenju, tako da će imati priliku ponovno se zaposliti u novoj tvornici. Radna mjesta za umirovljenike u tvrtki Hisense Europe Electronic zamijenit će nova radna mjesta u tvrtki Gorenje, objavilo je danas Hisense Gorenje.

Osim proizvodnih radnika, dio stručnog osoblja tražit će se i u tvrtkama grupe Hisense Europe, a u oba slučaja pružit će se mogućnost i drugim vanjskim kandidatima. Novoprimljeni proizvodni radnici započet će s obukom u tvornici TV-a 15. prosinca.

Tvornica se postavlja u bivšoj proizvodnoj hali HZPA-e u okviru proizvodnog područja Gorenja, a ulaganje u tehnološku opremu vrijedit će sedam milijuna eura.

U prvoj fazi proizvodit će se dva milijuna TV uređaja godišnje na četiri proizvodne linije, a zatim planiraju povećati kapacitet i broj linija u sljedećim fazama do 2023. godine u skladu sa zahtjevima tržišta na gotovo četiri milijuna uređaja godišnje.

Hisense Gorenje uvjeren je da će uspostavljanje proizvodnje Hisense televizora pridonijeti ne samo smanjenju lokalne nezaposlenosti, već i jačanju inovacija, širenju proizvodnih aktivnosti, održivom razvoju i većoj konkurentnosti i internacionalizaciji.

"Otvaranje više novih radnih mjesta u savinjsko-šaleškoj regiji ima dodatnu težinu u svjetlu procesa restrukturiranja regije ugljena. Dodatni potencijal za razvoj regije je mogućnost uspostave lokalne opskrbne mreže, što je posebno važno za mala poduzeća", zaključuju u Hisense Gorenju.

Tagovi: Hisense Gorenje, Gorenje, Hisense Europe Electronic
PROČITAJ I OVO
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
PODUZETNIŠTVO
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
ZAGREB – U sklopu panel rasprave „Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs“, održanoj na Veleučilištu Edward Bernays, osnivač i predsjednik Uprave JGL-a Ivo Usmiani te Berislav Horvat, Country Managing Partner i voditelj Odjela revizije u EY Hrvatska s okupljenima su podijelili tajne poduzetničkog uspjeha i efektivnog vodstva.
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LETOVI
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LJUBLJANA - U Zračnoj luci Jožeta Pučnika u Ljubljani juler je obilježena uspostava nove zračne veze s glavnim gradom Latvije Rigom koju je uspostavio zračni prijevoznik airBaltic.
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE