GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HT predlaže dividendu od osam kuna po dionici

HT predlaže dividendu od osam kuna po dionici
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.03.2021 / 10:57
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Na jučer održanoj sjednici, Nadzorni odbor Hrvatskog Telekoma d.d.,dao je suglasnost na revidirane godišnje financijske izvještaje Društva i konsolidirane financijske izvještaje HT Grupe za poslovnu godinu 2020. i obavijestio je Upravu o danoj suglasnosti.

Sukladno članku 300.d. Zakona o trgovačkim društvima i članku 31. Statuta Hrvatskog Telekoma d.d., navedeni financijski izvještaji smatraju se usvojenima od strane Uprave i Nadzornog odbora te će se predočiti Glavnoj skupštini.

Uprava i Nadzorni odbor Hrvatskog Telekoma d.d. predlažu Glavnoj skupštini Društva raspodjelu neto dobiti iz 2020. godine na način da se dio neto dobiti u iznosu od 641.903.872,00 kuna upotrijebi za isplatu dividende dioničarima u iznosu od 8,00 kuna po dionici, a preostali dio neto dobiti u iznosu od 61.896.279,98 kuna raspodijeli u zadržanu dobit.

Iznos od 8,00 kuna predstavlja omjer isplate dividende u odnosu na ostvarenu dobit Društva od 91,2%. Na jučerašnju zadnju cijenu dionice u iznosu od 185,00 kuna to predstavlja dividendni prinos od 4,3%.Na ovaj način Društvo trećugodinu zaredom predlaže povećan omjer isplate.

Glavna skupština planira se sazvati za 23. travnja 2021. U skladu s prijedlogom, gore navedena dividenda bit će isplaćena 17. svibnja 2021. svim dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) na dan 6. svibnja 2021.(record date). Datum od kojega će se trgovati dionicom društva bez prava na isplatu dividende je 5. svibnja 2021. (ex date).

Za 2021. godinu Uprava trenutno očekuje isplatu dividende u iznosu od minimalno 6 kuna po dionici. Uprava će pratiti učinke različitih parametara koji mogu imati utjecaj na kretanje dividende te predložiti konačni iznos.

Nadzorni odbor dao je suglasnost Upravi za izmjene sustava nagrađivanja rukovoditelja i uvođenje Plana dodjele vlastitih HT dionica (PDD) za rukovoditelje ispod razine Uprave. PDD je dobrovoljni instrument kompenzacije na temelju kojega će se rukovoditeljima ponuditi mogućnost izbora dodjele dionica Hrvatskog Telekoma umjesto isplate određenog postotka varijabilnih primanja ostvarenih za prethodnu godinu. Sudionici plana ostvaruju pravo na bonus dionice u omjeru 7 dodijeljenih dionica naspram 1 bonus dionice, pri čemusve dionice moraju zadržati u neprekinutom razdoblju od godine dana od dodjele.

Nadzorni odbor je također donio odluku kojom predlaže Glavnoj skupštini dopunu Politike primitaka za članove Uprave, a koja će biti objavljena zajedno sa pozivom za Glavnu skupštinu te će se ovisno o odluci Glavne skupštine pokrenuti Plan dodjele vlastitih dionica i za članove Uprave kao dobrovoljni instrument kompenzacije na temelju kojega će član Uprave imati mogućnost izabrati dodjelu dionica HT-a umjesto isplate određenog postotka kratkoročne stimulacije (STI) ostvarene za prethodnu godinu.

Maksimalan broj dionica koji se može dodijeliti menadžerima je 45.000 dionica prema trenutno važećem Programu otkupa vlastitih dionica.

Tagovi: Hrvatski Telekom, dividenda
PROČITAJ I OVO
Benetton u velikim financijskim problemima
GUBICI
Benetton u velikim financijskim problemima
TREVISO - Benetton niže gubitke pa obitelj osnivača priprema preustroj poslovanja i financijsku injekciju od 260 milijuna eura, rekla su dva upućena izvora.
T-Mobile preuzima bežično poslovanje US Cellulara za 4,4 milijarde dolara
AKVIZICIJE
T-Mobile preuzima bežično poslovanje US Cellulara za 4,4 milijarde dolara
NEW YORK - T-Mobile će kupiti gotovo sve bežične operacije regionalnog operatera United States Cellular u ugovoru procijenjenom na 4,4 milijarde dolara, priopćio je u utorak telekomunikacijski div.
Mađarski logistički div započeo godinu solidnim rastom prihoda
SOLIDNO
Mađarski logistički div započeo godinu solidnim rastom prihoda
BEOGRAD - Waberer's Grupa (Waberer's Group), vodeći pružalac usluga složene logistike u Mađarskoj i jedna od vodećih kompanija na mađarskoj berzi, sa ponosom je objavila značajno povećanje prihoda u prvom kvartalu 2024.
Otvoreno pismo sindikata Vladi: Tko će odgovarati za propuste u procesu dokapitalizacije Petrokemije?
PROPUSTI
Otvoreno pismo sindikata Vladi: Tko će odgovarati za propuste u procesu dokapitalizacije Petrokemije?
ZAGREB - Nakon dokapitalizacije u kojoj je, tvrde u sindikatu, država uplatila oko 12 milijua eura i potom pala s 45 na oko 20 posto vlasništva u Petrokemiji, Sindikat EKN je uputio otvoreno pismo Vladi i CERP-u u kojem zahtijeva „utvrđivanje odgovornosti i ispravljanje nedopustivnog propusta u procesu dokapitalizacije Petrokemije te žuran sastanak s ministrom poljoprivrede“
Telemach Hrvatska od 1. srpnja povećava cijene 7,2 posto
POSKUPLJENJA
Telemach Hrvatska od 1. srpnja povećava cijene 7,2 posto
ZAGREB - Telemach Hrvatska počeo je obavještavati korisnike da će od 1. srpnja ove godine primijeniti indeksnu klauzulu od 7,2 posto za povećanje iznosa mjesečnih naknada tarifnih paketa definiranih službenim cjenikom, potvrdili su u ponedjeljak Hini iz te telekom kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE