GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HŽ Infrastruktura: Ugovor za izradu studijske dokumentacije dionice Oštarije-Škrljevo

HŽ Infrastruktura: Ugovor za izradu studijske dokumentacije dionice Oštarije-Škrljevo
PRUGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2020 / 14:03
Autor: SEEbiz
ZAGREB - HŽ Infrastruktura u petak je izvijestila da je sa zajednicom ponuditelja potpisala ugovor za izradu studijske dokumentacije za modernizaciju željezničke pruge M202 Zagreb GK - Rijeka, na dionici Oštarije - Škrljevo, vrijedan 17,9 milijuna kuna (bez PDV-a).

Ugovor je potpisan sa zajednicom ponuditelja, koju čine tvrtke ŽPD Granova, Institut IGH, Rijekaprojekt i IPZ, a rok za izradu studijske dokumentacije je 16 mjeseci.

Vrijednost ugovora je 17,9 milijuna kuna, od čega 85 posto sufinancira Europska unija iz Instrumenta za povezivanje Europe (Connecting Europe Facility - CEF).

Kako se ističe u priopćenju, ugovor predstavlja prvu fazu realizacije Sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava sklopljenog između HŽ Infrastrukture i Izvršne agencije za inovacije i mreže (INEA), ukupne vrijednosti sedam milijuna eura. U sklopu Sporazuma su, osim izrade studijske dokumentacije, koja je preduvjet za daljnju izradu projektne dokumentacije, predviđeni i izrada idejnog projekta te ishođenje lokacijske dozvole.

Rok za izradu studijske dokumentacije je 16 mjeseci od dana sklapanja ugovora, a što uključuje izradu idejnih rješenja više varijanti trase, studije opravdanosti, analize troškova i koristi za odabrano varijantno rješenje, te studije utjecaja zahvata na okoliš kojom će se propisati mjere zaštite i očuvanja okoliša što se moraju provoditi tijekom izgradnje i eksploatacije željezničke pruge.

Studijskom dokumentacijom utvrdit će se optimalno rješenje trase pruge i ostalih infrastrukturnih podsustava između Oštarija i Škrljeva, s tim da su moguće dvije osnovne varijante - modernizacija postojeće pruge u duljini od 113,9 kilometara, te izgradnja potpuno nove, znatno kraće trase (duljine oko 67 kilometara koja se polaže novim koridorom uz izgradnju dugačkih tunela kroz planinske masive Male i Velike Kapele, ističu iz HŽ Infrasturkture.

Postojeća pruga na dionici Oštarije - Škrljevo dio je glavne željezničke pruge M202 Zagreb GK (Glavni kolodvor) - Rijeka u sklopu koridora RH2 te sastavni dio osnovne Transeuropske prometne mreže Mediteranskoga koridora.

Modernizacija te pružne dionice dio je globalnog projekta modernizacije željezničkoga prometnog pravca Rijeka - Zagreb - mađarska granica, čiji je cilj razvitak učinkovitoga i konkurentnoga željezničkog prometa duž Mediteranskoga koridora, zaključuje se u priopćenju.

Tagovi: HŽ Infrastruktura, nizinska pruga, ŽPD Granova, Institut IGH, Rijekaprojekt, dionica Oštarije-Škrljevo
PROČITAJ I OVO
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
PODUZETNIŠTVO
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
ZAGREB – U sklopu panel rasprave „Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs“, održanoj na Veleučilištu Edward Bernays, osnivač i predsjednik Uprave JGL-a Ivo Usmiani te Berislav Horvat, Country Managing Partner i voditelj Odjela revizije u EY Hrvatska s okupljenima su podijelili tajne poduzetničkog uspjeha i efektivnog vodstva.
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LETOVI
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LJUBLJANA - U Zračnoj luci Jožeta Pučnika u Ljubljani juler je obilježena uspostava nove zračne veze s glavnim gradom Latvije Rigom koju je uspostavio zračni prijevoznik airBaltic.
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE