GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

IBM studija: Glavni izazov bit će upravljanje radnom snagom na daljinu

IBM studija: Glavni izazov bit će upravljanje radnom snagom na daljinu
RAD NA DALJINU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.02.2021 / 13:13
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Novo istraživanje IBM-ovog Instituta za poslovnu vrijednost (Institute for Business Value - IBV) otkrilo je kako će glavni izazov za mnoge globalne anketirane izvršne direktore u sljedećih nekoliko godina biti upravljanje radnom snagom na daljinu.

Izvršni direktori čije su organizacije bile u prvih 20% po rastu prihoda među ispitanicima - daju prednost talentima, tehnologiji i partnerima u pozicioniraju svoje tvrtke za uspjeh nakon pandemije COVID-19.

Studija “Find your essential” ispitala je 3000 izvršnih direktora u 26 industrija i gotovo 50 zemalja te je provedena u suradnji s tvrtkom Oxford Economics .

"Pandemija COVID-19 ubrzala je digitalne transformacije poslovanja u brojnim tvrtkama neovisno o kojoj industriji je riječ.“, rekao je Tomislav Balun, poslovni direktor, IBM Hrvatska. "IBM-ova studija pokazuje kako izvršni direktori razmišljaju slično kada je riječ o tehnologijama koje će donijeti benefite njihovom poslovanju te pomoći u stvaranju inovacija i personaliziranog korisničkog iskustva. Kada je riječ o tehnologiji, vidimo kako su izvršni direktori istaknuli – Internet stvari, hibridno računarstvo u oblaku, umjetnu inteligenciju i automatizaciju – kao ključne tehnologije za budućnost“.

Odabir fleksibilnog i skalabilnog tehnološkog temelja

Dvostruko više anketirani izvršnih direktora koji su ostvarili izuzetne rezultate u odnosu na one izvršne direktore koji nisu ostvarili takve rezultate reklo je kako tehnološki temelji predstavljaju najveći izazov u poslovanju i svjesni su koliko je važno biti spreman te biti predvodnik kada je riječ o primjeni novih tehnologija. Također, kako se tehnologije mijenjaju, tako se moraju mijenjati i njeni temelji.

Zaposlenici su najvažniji

IBM-ova godišnja studija otkrila je kako je većini anketiranih izvršnih direktora osnaživanje „udaljene“ radne snage bio glavni prioritet tijekom 2020. godine. Polovica anketiranih izvršnih direktora koja je imala uspješnije rezultate rekla je kako će upravljanje udaljenom radnom snagom biti izazov za vodeće ljude i u sljedećih nekoliko godina, a isto to je reklo samo 25% ispitanika koji su u svom poslovanju ostvarili slabije rezultate.

Partnerstvom do uspjeha uz otvorene inovacije

Prema IBV studiji, izvršni direktori koji ostvaruju bolje rezultate također su više usmjereni na partnerstva. 63% njih reklo je kako su upravo partnerstva postala još važnija za ostvarivanje poslovnih ciljeva. Samo polovica tog broja izvršnih direktora sa slabijim ostvarenim rezultatima reklo je isto. Na temelju rezultata ove studije, IBM-ova teza je da se najuspješniji izvršni direktori usmjeravaju isključivo na ono što najbolje rade, a na partnere i ekosustave se oslanjaju za pristup novim idejama i mogućnostima za inovacije.

Tagovi: rad na daljinu, rad od kuće, IBM studija, ljudski kapital, Institute for Business Value
PROČITAJ I OVO
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
PODUZETNIŠTVO
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
ZAGREB – U sklopu panel rasprave „Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs“, održanoj na Veleučilištu Edward Bernays, osnivač i predsjednik Uprave JGL-a Ivo Usmiani te Berislav Horvat, Country Managing Partner i voditelj Odjela revizije u EY Hrvatska s okupljenima su podijelili tajne poduzetničkog uspjeha i efektivnog vodstva.
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LETOVI
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LJUBLJANA - U Zračnoj luci Jožeta Pučnika u Ljubljani juler je obilježena uspostava nove zračne veze s glavnim gradom Latvije Rigom koju je uspostavio zračni prijevoznik airBaltic.
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE