GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ivan Pavlović novi predsjednik Uprave Jadroplova

Ivan Pavlović novi predsjednik Uprave Jadroplova
KADROVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.09.2021 / 17:27
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Od poslovnih vijesti, Jadroplov je izvijestio da je na današnjoj sjednici Nadzorni odbor donio odluku o opozivu predsjednika Uprave Branimira Kovačića i člana Maria Radačića te imenovao za novog predsjednika Ivana Pavlovića na mandat u trajanju od 5 godina.

NO je tako usvojio prijedlog odluke Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP), koje je u petak opozvalo dosadašnju Upravu Jadroplova te imenovalo novu, nakon što je Nadzorni odbor povukao Upravi suglasnost za realizaciju procesa dokapitalizacije, jer je po mišljenju NO-a taj proces bio iz više razloga kontaminiran.

Podsjetimo, Jadroplov je u srijedu objavio da je na javni poziv za dokapitalizaciju zaprimio 13 urednih ponuda, od čega je jedna od brodarske kompanije za preuzimanje cijele emisije i 12 različitih ponuda za preuzimanje manjinskih udjela. Sve ponude su bezuvjetne i glase na svotu od najmanje milijun kuna, sukladno propisanim uvjetima.

Uprava je na sjednici održanoj u srijedu jednoglasno odlučila o prihvaćanju 12 ponuda za upis dionica Jadroplova, a pritom je riječ o nekim investicijskim fondovima i tvrtkama, kao i pojedinicima. koji bi upisali ukupno 1.585.000 novih dionica, a upis bi im bio ponuđen po cijeni od 26 kuna po dionici, čime bi taj splitski brodar u dokapitalizaciji prikupio 41,21 milijun kuna.

Samom uskratom suglasnosti Upravi od strane NO-a, javni poziv za dokapitalizaciju je praktički poništen, a na novoj Upravi je da, uz suglasnost NO-a, pokrene novi javni poziv.

Tom dionicom suspendirana je trgovina od četvrtka, 2. rujna. Naime, CERP je nakon obavijesti NO-a o povlačenju suglasnosti poslao obavijest Zagrebačkoj burzi i Hanfi da se obustavi trgovanje dionicama.

Fotografija: Borna Filić, Pixsell

Tagovi: Ivan Pavlović, Branimir Kovačić, Jadroplov
PROČITAJ I OVO
Potraga za nestalim članom posade Atlantske plovidbe u Japanu
BRODARI
Potraga za nestalim članom posade Atlantske plovidbe u Japanu
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je u subotu da se traga za članom posade njihovog broda u Japanskom moru, nakon što je oko 9 sati po lokalnom vremenu primijećen njegov nestanak.
Celjske mesnine otvaraju restorane u Beogradu i Novom Sadu
RESTORANI
Celjske mesnine otvaraju restorane u Beogradu i Novom Sadu
BEOGRAD - Celjske mesnine najavile su da će do kraja sledeće godine otvoriti svoje restorane u Beogradu i Novom Sadu.
Gotovo 30 posto tvrtki bez zaposlenih
STATISTIKA
Gotovo 30 posto tvrtki bez zaposlenih
ZAGREB - Gotovo 30 posto tvrtki u Hrvatskoj u prošloj godini nije imalo zaposlenih - od 139.009 poduzetnika takvih je bilo 41.595 ili 29,9 posto, objavila je Financijska agencija (Fina) na temelju podataka iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja.
Raste broj stečajeva i brisanih tvrtki
GOSPODARSKI PREGLED
Raste broj stečajeva i brisanih tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje prve polovice listopada.
Uprava Luke Koper sporazumno podnosi ostavku
ODLAZAK
Uprava Luke Koper sporazumno podnosi ostavku
KOPER - Uprava i Nadzorni odbor Luke Koper danas su sklopili sporazum prema kojem Uprava na čelu s Dimitrijem Zadelom podnosi ostavku. Zadelu i članovima uprave Metodu Podkrižniku i Irmi Gubanec prestaje mandat 15. studenog, rekao je nakon izvanredne sjednice nadzornog odbora njegov predsjednik Franci Matoz.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE