GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luka Koper: Prepolovljena dobit u prvom kvartalu

Luka Koper: Prepolovljena dobit u prvom kvartalu
LOŠA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.05.2020 / 22:02
Autor: Siniša Malus
KOPER - Luka Koper je u prvom kvartalu ostvarila neto dobit od 7 milijuna eura što je čak 48 posto manje u odnosu na isto lanjsko razdoblje, ali i tri posto iznad plana.

Čisti prihodi iznosili su 55 milijuna eura, što je devet posto manje nego u prvom tromjesečju 2019. i pet posto ispod planiranog.

Proetovar brodova smanjio se za 12 posto na 5,2 milijuna tona između siječnja i ožujka ove godine. Propusnost dviju najvažnijih kategorija, kontejneri i automobili, smanjila se u manjoj mjeri. Tako je u tom kvartu pretovareno nešto manje od 230.000 kontejnerskih jedinica. sedam posto manje nego u usporedivom razdoblju i nešto manje od 163.000 vozila, što je četiri posto manje nego u istom razdoblju prošle godine, stoji u nerevidiranom izvještaju objavljenom danas na web stranici Ljubljanske burze.

Operativna dobit Grupe iznosila je devet milijuna eura, što je 50 posto manje nego u prvom tromjesečju prošle godine i devet posto manje od planirane. Niža dobit uglavnom je bila posljedica 5,4 milijuna eura nižih neto prihoda od prodaje od pretovara, većih troškova rada i troškova poreza na pretovare.

Operativna dobit prije amortizacije (EBITDA) iznosila je 15 milijuna eura niže za 37 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ali dva posto iznad planirane. Marža EBITDA iznosila je 28 posto, što je 30 posto manje nego 2019. i devet posto više od planiranog.

U prva tri mjeseca godine grupa je za investicije izdvojila 11 milijuna eura, što je 72 posto više nego lani i osam posto više od planiranog.

Tagovi: Luka Koper, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Jadrolinija: Prepolovljen promet i prihodi od karata
LOŠA GODINA
Jadrolinija: Prepolovljen promet i prihodi od karata
RIJEKA - Brodovima Jadrolinije u prvih šest mjeseci ove godine prevezeno je 52 posto putnika i 62 posto vozila manje u odnosu na isto razdoblje lani te je ostvareno 42 posto komercijalnih prihoda od prodaje karata.
Fina: Poduzetnici iz šest županija ostvarili 80 posto ukupne lanjske neto dobiti
DOBIT
Fina: Poduzetnici iz šest županija ostvarili 80 posto ukupne lanjske neto dobiti

ZAGREB - Preliminarni rezultati poduzetnika u prošloj godini pokazuju da su poduzetnici u šest županija - Gradu Zagrebu, Zagrebačkoj, Istarskoj, Primorsko-goranskoj, Varaždinskoj i Splitsko-dalmatinskoj - ostvarili 80,4 posto ukupne lanjske neto dobiti poduzetnika, podaci su Fine.

Emirates najavljuje otkaze za 9.000 ljudi
OTKAZI
Emirates najavljuje otkaze za 9.000 ljudi
DUBAI - Emirates će zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa vjerojatno otpustiti 9.000 ljudi, najavio je njen predsjednik Tim Clark.
easyJet se vraća u Dubrovnik, Zadar i Pulu
POVRATAK
easyJet se vraća u Dubrovnik, Zadar i Pulu
ZAGREB - Niskobudžetna aviokompanija easyJet je odlučila s krajem ovog mjeseca pokrenuti promet i prema drugim zračnim lukama u Hrvatskoj.
Josipović za savjetovanje stranih investitora zaradio nula kuna
SMIJURIJA
Josipović za savjetovanje stranih investitora zaradio nula kuna

ZAGREB - Tvrtka Porta Adriatica d.o.o., kojoj su osnivači bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović i arhitekt Otto Barić mlađi, prošle godine nije ostvarila ni kune prihoda, a ukupni gubitak je 20.308 kuna, objavljeno je u predanom računu dobiti i gubitka.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE