GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luka Ploče: Snažan rast prihoda i neto dobit od 4,5 milijuna kuna

Luka Ploče: Snažan rast prihoda i neto dobit od 4,5 milijuna kuna
OPORAVAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.05.2021 / 10:50
Autor: SEEbiz
PLOČE - Luka Ploče u prvom je kvartalu ostvarila neto dobit od 4,5 milijuna kuna nakon što je u istom lanjskom razdoblju imala gubitak od 3,9 milijuna kuna.

Prihodi od prodaje lučkih usluga, špedicije, pomorskih usluga i brodarskih usluga iznosili su 34.201 tisuće kuna, što je porast od 32% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine (2019: 25.956 tisuće kuna), dok prihod od prodaje roba iznosi 34.136 tisuće kuna te je 100% veći u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Poslovni rashodi iznose 60.598 tisuća kuna (2019: 25.546 tisuće kuna). Od toga se 33.475 tisuće kuna odnosi na trošak prodane robe (2019: 20.5 tisuća kuna). Operativni troškovi bez troškova prodane robe su za 6% veći u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Grupa je i dalje pod utjecajem COVID-19 na koji se ogleda u smanjenoj likvidnosti. Unatoč padu, Grupa i dalje ima zadovoljavajuću razinu likvidnih sredstava koja je dovoljna za izvršavanje svih dospjelih obaveza, poručuju iz Uprave.

Proces zbrinjavanja radnika u matičnom društvu Luka Ploče d.d. koja je započeta u četvrtom kvartalu 2020, bit će okončana tijekom drugog kvartala 2021. godine. Broj zaposlenih na dan 31.3.2021. je bio 425 (Grupa: 497), a predviđeni broj zaposlenih na dan 31.5.2021. je 383 (nakon završenog procesa zbrinjavanja radnika).

Tagovi: Luka Ploče, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Renesansa američkih kockarnica na početku 2021.
KOCKANJE
Renesansa američkih kockarnica na početku 2021.
LAS VEGAS - Američke kockarnice izjednačile su se s najboljim tromjesečjem po zaradi u prva tri mjeseca ove godine, jer su se kockari vratili u kockarnice usred pandemije, a internetsko klađenje također je pomoglo povećanju prihoda.
Sally Buzbee prva žena na čelu Washington Posta
GLAVNA UREDNICA
Sally Buzbee prva žena na čelu Washington Posta
WASHINGTON - Sally Buzbee, iskusna novinarka američke agencije Associated Press, imenovana je glavnom urednicom Washington Posta i tako postala prva žena na toj dužnosti u uglednom dnevniku saveznog glavnog grada, objavio je list u utorak.
Damir Bulić ulazi u Upravu Kraša
KARIJERE
Damir Bulić ulazi u Upravu Kraša
ZAGREB - Iz Kraša su izvijestili da je Nadzorni odbor odredio broj članova i sastav Uprave od tri člana.
Ivan Mišetić predsjednik Vijeća članova HUP-a
HUP
Ivan Mišetić predsjednik Vijeća članova HUP-a
ZAGREB - Predsjednikom Vijeća članova Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) u utorak je imenovan glavni tajnik Atlantic grupe Ivan Mišetić, a za dopredsjednike su izabrani predsjednik Uprave Emmezete Slobodan Školnik i direktor Francka Ivan Artuković, izvijestili su iz HUP-a.
Ryanair otvara bazu u Zagrebu dva mjeseca prije predviđenog roka
POTEZI
Ryanair otvara bazu u Zagrebu dva mjeseca prije predviđenog roka
ZAGREB - Ryanair otvara bazu u Zagrebu 23. srpnja, gotovo dva mjeseca prije predviđenog roka, priopćeno je SEEbizu iz ovog niskobudžetnog prijevoznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE