GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mario Mesaroš novi je predsjednik Uprave RALU Logistike

Mario Mesaroš novi je predsjednik Uprave RALU Logistike
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.11.2022 / 14:22
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednikom Uprave RALU Logistike, vodećeg nezavisnog dobavljača integrirane logističke usluge u Hrvatskoj i regiji, imenovan je Mario Mesaroš, dosadašnji član Uprave i iskusni menadžer s dugogodišnjim iskustvom rada u logistici i transportu.

Na novoj funkciji naslijedio je Matu Zadru, koji je na toj poziciji bio od 2017. godine, a tijekom petogodišnjeg mandata uspješno je proveo ciklus strukturiranja i razvoja poslovanja. U navedenom periodu kompanija je strateški, financijski i operativno višestruko ojačana. Time je uspješno provedena strategija koju je investitor, Luka Rajić definirao odlukom o razvoju Ralua iz transportne kompanije u integriranu logističku kompaniju.

Snažan rast kompanije uz investiciju od 100 mil. kn i 100 novih radnih mjesta

Mario Mesaroš kompaniju preuzima u trenutku ekspanzije i daljnjeg razvoja, kako bi se zadovoljile potrebe tržišta za logističkim uslugama. U skladu s time, donesena je odluka o investiciji u nove skladišne kapacitete vrijedna 100 milijuna kuna koja će otvoriti dodatnih 100 radnih mjesta. Novom investicijom otvoreni su radovi na izgradnji skladišta od 6.000 paletnih mjesta u Rugvici. Nakon izgradnje novog skladišta, Raluovi kapaciteti u smrznutom režimu će se udvostručiti, a paralelno će se ulagati u povećanje distributivnih kapaciteta. Uz snažan razvoj skladištenog i distributivnog poslovanja, zadatak novog predsjednika Uprave je nastaviti i sa snažnim razvojem transportne divizije.
Uz snažno transportno poslovanje, RALU Logistika je danas najveća hrvatska neovisna logistička kompanija (3PL) u kontroliranom temperaturnom režimu, koja uz ostale, primarno opslužuje maloprodajne lance i proizvodne kompanije. RALU, kao jedna od najvećih logistička kompanija u regiji, trenutno broji flotu od preko 300 kamiona te zapošljava više od 600 zaposlenika u Hrvatskoj i Srbiji. U sljedećih pet godina planira se značajno povećanje broja zaposlenih.

Dugogodišnje iskustvo na menadžerskim pozicijama

Mario Mesaroš posljednjih 25 godina dio je tima LURA Grupe, čija je RALU Logistika članica. Karijeru je započeo u Dukatu na poslovima u prodaji gdje je od pozicije referenta napredovao do direktora međunarodnih tržišta. Od toga je 15 godina proveo u Raluu, gdje je radio na brojnim poslovima: od direktora prodaje, direktora nabave, direktora transporta, te člana Uprave. U prošlom mandatu, na mjestu člana Uprave ostvario je najbolje rezultate u povijesti kompanije.

S ciljem uspješnog ostvarenja ciljeva iz novog ciklusa, Mario Mesaroš radi na osnaživanju svog tima. Početkom studenog, na mjesto direktora logističkog poslovanja dolazi Renato Radačić. Radačić je 30 godina svoje karijere posvetio logistici, a svoje bogato iskustvo stjecao je u Dukatu, Raluu, Unileveru, Coca-Coli, te kao konzultant u Blue Rocku. Uz nastavak snažnog rasta poslovanja, bit će usredotočen na unaprjeđenje procesa i osiguranje kvalitete usluge.

Tagovi: Mario Mesaroš, RALU Logistika, Renato Radačić, LURA Grupa, logistika, Luka Rajić
PROČITAJ I OVO
Preminuo Slobodan Stanković, vlasnik Integral inženjeringa
IN MEMORIAM
Preminuo Slobodan Stanković, vlasnik Integral inženjeringa
BANJA LUKA - Vlasnik i direktor Integral inženjeringa Slobodan Stanković preminuo je danas u Banjaluci u 74. godini.
RTL otpušta 700 zaposlenika u Njemačkoj
REZOVI
RTL otpušta 700 zaposlenika u Njemačkoj
BERLIN - Njemački medijski div RTL planira otpustiti oko 700 od 1900 radnih mjesta u segmentu časopisa koji vodi bivši izdavač Gruner + Jahr.
Institut IGH nije isplatio plaće, dionice tonu
PROBLEMI
Institut IGH nije isplatio plaće, dionice tonu
ZAGREB - Institut IGH posljednjih mjeseci ima problema s tekućom likvidnosti zbog čega nije ni isplatio plaće za prosinac.
ACI isplaćuje dividendu
DIVIDENDA
ACI isplaćuje dividendu
ZAGREB - Iz poziva za Glavnu skupštinu ACI-ja vidljivo je da kompanija planira isplatiti dividendu od 9,57 eura po dionici.
Air Baltic od 16. maja uspostavlja direktnu avio-liniju Riga-Beograd
LINIJE
Air Baltic od 16. maja uspostavlja direktnu avio-liniju Riga-Beograd

BEOGRAD/RIGA – Avio-kompanija Air Baltic najavila je da će od 16. maja uvesti novu avio liniju Riga-Beograd, koja će saobraćati dva puta nedeljno, saopštila je Turistička organizacija Srbije.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE