GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Meggle proizvodnju iz Hrvatske seli u BiH i Srbiju

Meggle proizvodnju iz Hrvatske seli u BiH i Srbiju
SELIDBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.07.2020 / 07:27
Autor: SEEbiz
OSIJEK - Vijest o zatvaranju Megglea u Osijeku, gašenje proizvodnje i otpuštanje 160 radnika, na noge je digla i javnost i političku scenu u Slavoniji.

U priopćenju koje je tvtzka poslala u četvrtak, izostavljena je, kako je otkrio župan Ivan Anušić, jedna važna informacija.

– Nisu rekli da se proizvodnja seli u Bihać i Kragujevac, dakle u BiH i Srbiju. Razlozi su vrlo jednostavni: jeftiniji način poslovanja i možda jednostavniji način funkcioniranja. U ovom trenutku te informacije nemam, ali pretpostavljam, s obzirom na to da se proizvodnja seli u te dvije zemlje, da je to to, poručio je župan Ivan Anušić.

Dodao je da, naravno, ne može zapovjediti Meggleu gdje će raditi i proizvoditi ali može izvršiti pritisak.

– Meggle više nije onaj koji se predstavlja u Hrvatskoj, to je brend koji će očigledno proizvoditi negdje dalje, a ne u Osijeku. Jer, na neki način i kvaliteta je najviše bila naglašavana time da je to domaće mlijeko sa slavonskih i baranjskih polja. E, u ovom slučaju sada ćemo morati malo mijenjati percepciju o proizvodima u Meggleu, i porazgovarati s glavnim šefovima kako misle dalje funkcionirati i raditi u Hrvatskoj, rekao je on.

Prema njegovim riječima, postoji način kako se može izvršiti pritisak, a to će svakako i učiniti.

– Nećemo dopustiti da ovo preko noći nestane jer smo se previše toga tijekom godina nagledali. Traju i pregovori s drugim firmama kako spasiti radna mjesta i preradu mlijeka u Osijeku, naglasio je župan.

Rekao je i kako je uspostavljen kontakt s predsjednikom Uprave Megglea u Njemačkoj Matthiasom Oettelom.

Tagovi: Meggle, Ivan Anušić, Osijek, Bihać, Kragujevac, Marija Vučković, Andrej Plenković
PROČITAJ I OVO
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
PODUZETNIŠTVO
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
ZAGREB – U sklopu panel rasprave „Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs“, održanoj na Veleučilištu Edward Bernays, osnivač i predsjednik Uprave JGL-a Ivo Usmiani te Berislav Horvat, Country Managing Partner i voditelj Odjela revizije u EY Hrvatska s okupljenima su podijelili tajne poduzetničkog uspjeha i efektivnog vodstva.
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LETOVI
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LJUBLJANA - U Zračnoj luci Jožeta Pučnika u Ljubljani juler je obilježena uspostava nove zračne veze s glavnim gradom Latvije Rigom koju je uspostavio zračni prijevoznik airBaltic.
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE