GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milijan Brkić krenuo u novi biznis

Milijan Brkić krenuo u novi biznis
NOVI ISKORAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.10.2021 / 08:23
Autor: SEEbiz / jutarnji.hr
ZAGREB - Milijan Brkić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a, nakon potpune političke marginalizacije i gubitka svih pozicija u stranci i izvršnoj vlasti, krenuo je u novi biznis te je u rujnu osnovao tvrtku pod nazivom Alfa Strategy d.o.o. za savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem.

Tvrtku je osnovao na zagrebačkoj adresi na kojoj je i prijavljen. Direktor tvrtke je Božo Krmek, koji je direktor i u tvrtki Powerplay Advisory d.o.o. u vlasništvu Višeslava Vukojevića, sina nekadašnjeg ustavnog suca Vice Vukojevića i poslovnog partnera Zorana Gopca, koji je s Brkićem također u prijateljskim odnosima. Lani su mediji pisali kako se Brkić zaposlio upravo u toj tvrtki.

Jutarnji list pokušao je provjeriti je li Brkić otišao iz ove tvrtke i čime se planira baviti njegova nova firma, ali nije odgovarao na pozive ni poruke.

Svoju prvu firmu Brkić je osnovao 2. rujna ove godine, a registrirana je za cijeli niz djelatnosti s temeljnim kapitalom od 20 tisuća kuna.

Vukojevićeva je firma osnovana je 2018. godine i registrirana je također za savjetničke i konzultantske usluge, a lani je imala prijavljena dva zaposlenika i u njoj je Božo Krmek direktor, a povezan je s još pet pravnih subjekata. Ta tvrtka je 2020. godine prijavila 1,3 milijuna kuna prihoda te dobit od 353,9 tisuća kuna, a dva zaposlena, prema podacima s poslovnih servisa, imala su prosječnu plaću od 8132 kune.

Podsjetimo, Milijan Brkić doživio je poraz na unutarstranačkim izborima na kojima se kandidirao za mjesto potpredsjednika HDZ-a, a na parlamentarnim izborima nije bio na listi HDZ-a.

Direktor u njegovoj novoj firmi Krmek bio je, podsjetimo, 2017. godine direktor i u firmi Sport B, a o kojoj se pisalo kad je 2017. dobila koncesiju za najatraktivniju jadransku plažu, Zlatni rat na Braču, od koje je njezin tadašnji vlasnik Davor Matijević nakon brojnih medijskih napisa odustao.

Tagovi: Milijan Brkić, Višeslav Vukojević, Alfa Strategy d.o.o., Božo Krmek
PROČITAJ I OVO
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
PODUZETNIŠTVO
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
ZAGREB – U sklopu panel rasprave „Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs“, održanoj na Veleučilištu Edward Bernays, osnivač i predsjednik Uprave JGL-a Ivo Usmiani te Berislav Horvat, Country Managing Partner i voditelj Odjela revizije u EY Hrvatska s okupljenima su podijelili tajne poduzetničkog uspjeha i efektivnog vodstva.
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LETOVI
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LJUBLJANA - U Zračnoj luci Jožeta Pučnika u Ljubljani juler je obilježena uspostava nove zračne veze s glavnim gradom Latvije Rigom koju je uspostavio zračni prijevoznik airBaltic.
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE