GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Miodrag Kostić financira Mercator u Srbiji

Miodrag Kostić financira Mercator u Srbiji
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.01.2020 / 15:54
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Mercator grupa uspješno je završila refinanciranje sindiciranog zajma Mercatora - S, koje je zaključeno 2014. godine, a treba dospjeti u ožujku ove godine, objavili su iz Mercatora.

- Proces refinanciranja započeo je krajem rujna 2019. godine, bilo je uključeno 59 potencijalnih partnera, što svakako potvrđuje povjerenje banaka u pozitivne promjene u poslovanju Mercator Grupe u posljednje dvije godine. Tijekom natječaja izvedeno je nekoliko prezentacija u Beogradu i Londonu, a u posljednjoj fazi ostale su četiri ponude. U tijeku završnih pregovora menadžment Mercator Grupe i tvrtka Mercator - S uspjeli smo osigurati znatno povoljnije uvjete i time temelj za daljnji razvoj Mercatora u Srbiji. Vrijednost ugovora o refinanciranju je 90 milijuna eura, a ugovor je potpisan s najboljim ponuđačem - AIK bankom, priopćeno je.

- Mercator grupa će nastaviti sa zacrtanom razvojnom strategijom i smanjenjem duga. Time se osiguravaju odgovarajući uvjeti za refinanciranje preostalog duga Mercator Grupe. Naravno, za razvoj Mercator Grupe važno je i prenošenje Mercator grupe u Fortenovo, jer je stabilno vlasništvo ključan uvjet za daljnji razvoj najvećeg slovenskog i regionalnog maloprodaje “, rekao je Tomislav Čizmić, predsjednik Uprave Mercator Grupe.

"Ništa novo" u vezi s mogućim sporazumom između slovenskih dobavljača i Mercatora i Fortenove, rekla je Tatjana Zagorc iz Gospodarske komore Slovenije (GZS). Upitana je li zakazan sastanak, direktor Komore poljoprivrednih i prehrambenih tvrtki pri Gospodarskoj komori odgovorio je da čekaju sastanak.

Očekivalo se da će dobavljači 19. prosinca potpisati memorandum o suradnji s Mercatorom i Fortenom, ali otkazali su sastanak u Gospodarskoj komori i predložili sastanak nakon praznika. Memorandum bi trebao regulirati odnose između Mercatora i njegovih dobavljača i potvrditi sjedište uprave Mercator Grupe u Sloveniji. Do kašnjenja u razgovorima s dobavljačima moglo bi doći i zbog odluke zaštitnika konkurencije da Fortenovi oduzme dionice slovenskog trgovca.

Tagovi: Miodrag Kostić, Mercator-S, Mercator, AIK banka, Fortenova grupa
PROČITAJ I OVO
Dobit Salzgittera pala u prvom polugodištu
PAD
Dobit Salzgittera pala u prvom polugodištu
ESSEN - Dobit prije oporezivanja smanjila se njemačkom čeličnom divu Salzgitter AG u preliminarnim rezultatima za prvu polovicu 2024., dok je u drugom tromjesečju skliznula u minus, u usporedbi s istim razdobljima prethodne godine.
Snažan rast beogradskog aerodroma u prvom polugodištu
RAST
Snažan rast beogradskog aerodroma u prvom polugodištu
BEOGRAD - Zračna luka Nikola Tesla u Beogradu u prvom je polugodištu zabilježila 39.580 letova, što je devet posto više nego u istom razdoblju prošle godine.
Mađarska istražuje Aldi
ISTRAGA
Mađarska istražuje Aldi
BUDIMPEŠTA - Mađarski ured za zaštitu tržišnog natjecanja (GVH) u četvrtak je najavio pokretanje istrage protiv lokalne jedinice njemačkog lanca supermarketa Aldi zbog sumnje na nepoštenu poslovnu praksu, navodi se u izvješću državnog medija MTI.
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
VLASNIŠTVO
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
BEOGRAD - Srbijanski biznismen Miroslav Mišković službeno će preuzeti sarajevsku tvrtku Standard nekretnine, s obzirom da je ponuda koju je poslao prihvaćena.
Otvoren stečaj nad Varteksom
STEČAJ
Otvoren stečaj nad Varteksom
VARAŽDIN - Targovački sud u Varaždinu otvorio je danas stečaj Varteksa i za stečajnog upravitelja imenovao Tomislava Đuričina, a za 8. listopada zakazao je ročište na kojem će se ispitati tražbine vjerovnika i odlučivati o daljnjem tijeku postupka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE