GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Miodrag Kostić financira Mercator u Srbiji

Miodrag Kostić financira Mercator u Srbiji
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.01.2020 / 15:54
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Mercator grupa uspješno je završila refinanciranje sindiciranog zajma Mercatora - S, koje je zaključeno 2014. godine, a treba dospjeti u ožujku ove godine, objavili su iz Mercatora.

- Proces refinanciranja započeo je krajem rujna 2019. godine, bilo je uključeno 59 potencijalnih partnera, što svakako potvrđuje povjerenje banaka u pozitivne promjene u poslovanju Mercator Grupe u posljednje dvije godine. Tijekom natječaja izvedeno je nekoliko prezentacija u Beogradu i Londonu, a u posljednjoj fazi ostale su četiri ponude. U tijeku završnih pregovora menadžment Mercator Grupe i tvrtka Mercator - S uspjeli smo osigurati znatno povoljnije uvjete i time temelj za daljnji razvoj Mercatora u Srbiji. Vrijednost ugovora o refinanciranju je 90 milijuna eura, a ugovor je potpisan s najboljim ponuđačem - AIK bankom, priopćeno je.

- Mercator grupa će nastaviti sa zacrtanom razvojnom strategijom i smanjenjem duga. Time se osiguravaju odgovarajući uvjeti za refinanciranje preostalog duga Mercator Grupe. Naravno, za razvoj Mercator Grupe važno je i prenošenje Mercator grupe u Fortenovo, jer je stabilno vlasništvo ključan uvjet za daljnji razvoj najvećeg slovenskog i regionalnog maloprodaje “, rekao je Tomislav Čizmić, predsjednik Uprave Mercator Grupe.

"Ništa novo" u vezi s mogućim sporazumom između slovenskih dobavljača i Mercatora i Fortenove, rekla je Tatjana Zagorc iz Gospodarske komore Slovenije (GZS). Upitana je li zakazan sastanak, direktor Komore poljoprivrednih i prehrambenih tvrtki pri Gospodarskoj komori odgovorio je da čekaju sastanak.

Očekivalo se da će dobavljači 19. prosinca potpisati memorandum o suradnji s Mercatorom i Fortenom, ali otkazali su sastanak u Gospodarskoj komori i predložili sastanak nakon praznika. Memorandum bi trebao regulirati odnose između Mercatora i njegovih dobavljača i potvrditi sjedište uprave Mercator Grupe u Sloveniji. Do kašnjenja u razgovorima s dobavljačima moglo bi doći i zbog odluke zaštitnika konkurencije da Fortenovi oduzme dionice slovenskog trgovca.

Tagovi: Miodrag Kostić, Mercator-S, Mercator, AIK banka, Fortenova grupa
PROČITAJ I OVO
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
PODUZETNIŠTVO
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
ZAGREB – U sklopu panel rasprave „Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs“, održanoj na Veleučilištu Edward Bernays, osnivač i predsjednik Uprave JGL-a Ivo Usmiani te Berislav Horvat, Country Managing Partner i voditelj Odjela revizije u EY Hrvatska s okupljenima su podijelili tajne poduzetničkog uspjeha i efektivnog vodstva.
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LETOVI
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LJUBLJANA - U Zračnoj luci Jožeta Pučnika u Ljubljani juler je obilježena uspostava nove zračne veze s glavnim gradom Latvije Rigom koju je uspostavio zračni prijevoznik airBaltic.
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE