GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oporavak potražnje za putovanjima katapultirao prihod United Airlinesa

Oporavak potražnje za putovanjima katapultirao prihod United Airlinesa
DOBRI REZULTATI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.07.2021 / 11:53
Autor: Seebiz/h
CHICAGO - Američki avioprijevoznik United Airlines objavio je u srijedu da je drugo tromjesečje zaključio s manjim gubitkom i četverostruko većim prihodom zahvaljujući obnovi potražnje za putovanjima nakon ukidanja koronaograničenja.

U razdoblju od travnja do lipnja prilagođeni operativni prihod United Airlinesa poskočio je na 5,47 milijardi dolara. Iako četverostruko veći nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, još je uvijek upola manji nego u pretpandemijskoj 2019. godini.

Prilagođeni neto gubitak gotovo je prepolovljen, na 1,26 milijardi dolara, odnosno 9,31 dolar po dionici. Kompanija niže gubitke od početka prošle godine kada su vlade ograničile putovanja kako bi suzbile širenje koronavirusa.

Kada se isključe promjene valutnih tečajeva i jednokratne stavke, gubitak je u razdoblju od travnja do lipnja 434 milijuna dolara.

Poslovna i putovanja na udaljene destinacije oporavila su se u drugom tromjesečju brže no što se očekivalo, ističu u United Airlinesu, najavljujući dodatno povećanje kapaciteta u aktualnom tromjesečju.

Predviđaju da će razdoblje do srpnja do rujna zaključiti s dobiti i višim prihodom po sjedalu nego u istom razdoblju pretpandemijske 2019. godine.

Potražnja za putovanjima trebala bi se potpuno oporaviti do 2023. godine, procjenjuju.

Američke aviokompanije smatraju da opetovano širenje covida 19, potaknuto pojavom iznimno zarazne delta varijante virusa, neće značajnije utjecati na njihovo poslovanje, navodi Reuters.

Početkom srpnja United Airlines uveo je izravne letove za Dubrovnik, tri puta tjedno, iz međunarodne zračne luke Newark Liberty. Letovi će biti u rasporedu letenja do početka listopada.

Tagovi: United Airlinesa, aviokompanije, prihod, potražnja, putovanja
PROČITAJ I OVO
Ogroman rast gubitka Barske plovidbe
SVE GORE
Ogroman rast gubitka Barske plovidbe
BAR - Barska plovidba je za šest mjeseci ove godine ostvarila gubitak u poslovanju od 1,6 miliona eura, što je značajno lošiji rezultat u odnosu na isti period prošle godine kada je minus iznosio 125 hiljada eura.
Veliki povratak British Airwaysa u Hrvatsku
LETOVI
Veliki povratak British Airwaysa u Hrvatsku
ZAGREB - British Airways dugo je čekao na povratak u hrvatske zračne luke u ovoj ljetnoj sezoni. Kompanija nije htjela riskirati, čekala je ukidanje mjera a međunarodna putovanja u Velikoj Britaniji, a odmah nakon najave da će se to i dogoditi, obnovila je većinu svojih linija prema hrvatskim zračnim lukama.
Ljetni uzlet Ubera u Hrvatskoj, pogotovo u jednom gradu na obali
SNAŽAN RAST
Ljetni uzlet Ubera u Hrvatskoj, pogotovo u jednom gradu na obali
ZAGREB - I ovoga ljeta Uber je jedno od najčešće korištenih opcija prijevoza, posebice u gradovima diljem jadranske obale.
Fina: U 21 milijardu kuna neto dobiti poduzetnika udio velikih i srednjih 64 posto
STATISTIKA
Fina: U 21 milijardu kuna neto dobiti poduzetnika udio velikih i srednjih 64 posto
ZAGREB - Hrvatski su poduzetnici u prošloj godini ostvarili ukupnu konsolidiranu dobit od gotovo 21 milijardu kuna, pri čemu je udio srednjih i velikih poduzetnika u ukupno ostvarenoj neto dobiti 64 posto, podatci su Fine iz analize o financijskom rezultatu poduzetnika prema njihovoj veličini.
Mattel kreirao Barbie po uzoru na znanstvenicu zaslužnu za cjepivo AstraZenece
ZNANSTVENICA
Mattel kreirao Barbie po uzoru na znanstvenicu zaslužnu za cjepivo AstraZenece
LONDON - Proizvođač Barbie lutkica Mattel kreirao je lutku po uzoru na znanstvenicu koja je bila koautor u razvoju cjepiva protiv koronavirusa Sveučilišta Oxford, profesoricu Sarah Gilbert.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE