GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: U Hrvatskoj će se proizvoditi sastojci za cjepivo Pfizera

Plenković: U Hrvatskoj će se proizvoditi sastojci za cjepivo Pfizera
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.05.2021 / 13:57
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Danas se održava sjednica vlade, a premijer je objavio jednu važnu informaciju.

Članovi vlade dobit će informaciju o aktualnom stanju vezanom za potres i koronavirus. Vlada će raspraviti i prijedlog godišnjeg izvještaja o izvršenju Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2020. godinu, a Sabor će poslati i izmjene Zakona o osnivanju Agencije za ugljikovodike.

"Prošli tjedan premašili smo milijun cijepljenih prvom dozom. Ukupno smo do jučer cijepili 1.109.000 cijepili prvom dozom. Utrošeno je 1.450.000 doza. Cijepili smo trećinu stanovnika najmanje jednom dozom", rekao je Plenković.

Do 30. lipnja očekuje se da će biti procijepljeno između 50 i 55 posto odraslih.

"Još jednom bih pozvao sve građane da se cijepe te zahvalio svima koji rade na programu cijepljenja”, rekao je Plenković.

"U tijeku su završni razgovori o covid-putovnicama. Danas smo imali sastanak. Ta potvrda važna je za nastavak normalnog života", rekao je.

"Zainteresirani smo da se u EU što prije postigne dogovor kako bi Hrvatska kao turistička zemlja mogla prihvatiti sve koji žele doći u Hrvatsku. Razgovarao sam s čelnim čovjekom Pfizera o razdoblju koje je pred nama, dobili smo potvrdu da će njihova tvornica u Savskom Marofu uključiti se u proizvodnju materijala za cjepivo. Tvornica u Savskom Marofu radit će DNK predložak za izradu cjepiva Pfizera, odnosno sastojke za cjepivo. U Hrvatskoj će se raditi sastojci za Pfizerovo cjepivo. Riječ je o investiciji od 10 milijuna dolara, bit će zaposleno još 30 ljudi", rekao je Plenković.

"Hrvatska je turistička zemlja, naći ćemo pravu mjeru. Ide se na zabranu rada osim 16 nedjelja u godini", kazao je Plenković.

"Održano je Vijeće za obranu na kojem se razgovaralo o nabavi aviona", dodao je Plenković.

Vlada će osnovati i radnu skupinu sa zadaćom definiranja okvira suradnje s tvrtkom Infobip na području razvoja umjetne inteligencije.

Pred Vladom će se naći i nekoliko prijedloga odluka o koncesijama, uz ostalo i o koncesiji na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene – luke nautičkog turizma Porto Baroš u Rijeci.

Također, Vlada treba dati suglasnost i državno jamstvo za zaduženje Hrvatskih autocesta, i to za kredit kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), Zagrebačke banke i Hrvatske poštanske banke (HPB) za refinanciranje postojećeg dugoročnog kredita njemačke KfW IPEX-Bank, kao i za kredit kod HBOR-a i HPB-a za financiranja izgradnje autoceste A7 Rupa – Rijeka – Žuta Lokva, sektor Križišće – Žuta Lokva.

Suglasnost Vlade i državno jamstvo trebale bi dobiti i Hrvatske ceste za kreditno zaduženje kod Erste&Steiermärkische Bank, HPB-a; OTP banke, Privredna banka Zagreb i Zagrebačke banke radi financiranja projekata i plana poslovanja društva u 2021. godini.

Tagovi: Andrej Plenković, Pfizer, Infobip, Novi Marof, Covid putovnice
PROČITAJ I OVO
Lufthansa smanjila gubitak
POBOLJŠANJE
Lufthansa smanjila gubitak
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa priopćio je danas da je dodatno smanjio gubitke u drugom tromjesečju 2021. godine i zabilježio prvi pozitivan novčani tok od početka korona krize, zahvaljujući bržem smanjenju troškova od planiranog.
Ryanair kreće s letovima na liniji Trst-Bruxelles
LETOVI
Ryanair kreće s letovima na liniji Trst-Bruxelles
RIJEKA - U nedjelju 31. listopada 2021. polijeće nova linija Trst-Bruxelles kojom upravlja Ryanair.
Ukrajinski sud vraća u državno vlasništvo tvornicu titana
POTEZI
Ukrajinski sud vraća u državno vlasništvo tvornicu titana
KIJEV - Ukrajinski sud odlučio je vratiti u stopostotno državno vlasništvo tvornicu titana i magnezija koja je u 49-postotnom vlasništvu ukrajinskog oligarha Dmitrija Firtaša, izvijestio je specijalizirani ured za suzbijanje korupcije (SAP).
Ogroman rast gubitka Barske plovidbe
SVE GORE
Ogroman rast gubitka Barske plovidbe
BAR - Barska plovidba je za šest mjeseci ove godine ostvarila gubitak u poslovanju od 1,6 miliona eura, što je značajno lošiji rezultat u odnosu na isti period prošle godine kada je minus iznosio 125 hiljada eura.
Veliki povratak British Airwaysa u Hrvatsku
LETOVI
Veliki povratak British Airwaysa u Hrvatsku
ZAGREB - British Airways dugo je čekao na povratak u hrvatske zračne luke u ovoj ljetnoj sezoni. Kompanija nije htjela riskirati, čekala je ukidanje mjera a međunarodna putovanja u Velikoj Britaniji, a odmah nakon najave da će se to i dogoditi, obnovila je većinu svojih linija prema hrvatskim zračnim lukama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE