GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ryanair ponovo poslovao s dobiti na kraju 2019.

Ryanair ponovo poslovao s dobiti na kraju 2019.
U PLUSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.02.2020 / 13:58
Autor: SEEbiz / H
DUBLIN - Irski avioprijevoznik Ryanair izvijestio je u ponedjeljak da je u trećem fiskalnom tromjesečju ponovno poslovao s dobiti, upozorivši ipak da bi zbog prizemljenja zrakoplova Boeing 737 MAX mogao kasniti s ostvarenjem nekih ciljeva.

U posljednja tri prošlogodišnja mjeseca Ryanair je zabilježio dobit nakon oporezivanja od 88 milijuna eura. U istom razdoblju godine ranije zabilježio je gubitak od 66 milijuna eura.

Prihodi su poskočili 21 posto, na 1,91 milijardu eura, zahvaljujući skoku rezervacija za božićne i novogodišnje praznike, kada se karte prodaju po višim cijenama. Tako su prihodi od rezervacija porasli 16 posto, na 1,19 milijardi eura, uz preveznih 36 milijuna putnika i devet posto više cijene karata.

Kompanija je u siječnju podigla prognoze dobiti zbog neočekivano dobrih rezultata tijekom Božića i Nove godine, obrazlažući taj potez višim cijenama karata uslijed smanjenih kapaciteta u Europi.

Danas su potvrdili tu prognozu, prema kojoj bi im dobit nakon oporezivanja u fiskalnoj godini koja završava 31. ožujka trebala biti negdje u sredinu raspona od 950 milijuna do 1,05 milijardi eura.

Izvršni direktor Ryanaira Michael O'Leary naznačio je ujedno da bi isporuka Boeingovih zrakoplova 737 MAX u konačnici mogla kasniti dvije godine, što znači da kompanija neće dostići zacrtanih 200 milijuna prevezenih putnika godišnje do ožujka 2024. godine.

„U najboljem slučaju, to znači da ćemo morati pomaknuti naše planove o prevoženju 200 milijuna putnika godišnje... za najmanje 12 mjeseci, a možda i za 24 mjeseca", rekao je O'Leary.

Ryanair s 210 naručenih 737 MAX-ova spada među najveće kupce tih tipova zrakoplova, povučenih iz prometa u ožujku prošle godine nakon dvije teške nesreće u kojima je stradalo ukupno 346 ljudi.

Do ljeta 2021. Ryanair želi imati u pogonu 55 tih zrakoplova, čime su pomaknuli prvobitno zadani rok za godinu dana.

Boeing je u siječnju priopćio da ne očekuje da će MAX 737 biti vraćen u promet u kojima je poginulo 346 osoba, vratiti u službu do sredine 2020. godine.

Ryanar inače ne prima nove zrakoplove na vrhuncu ljetne sezone, od lipnja do kolovoza. Danas su objavili kako ne očekuju isporuku MAX-ova prije rujna ili listopada.

Tagovi: Ryanair, Michael O'Leary
PROČITAJ I OVO
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
PODUZETNIŠTVO
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
ZAGREB – U sklopu panel rasprave „Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs“, održanoj na Veleučilištu Edward Bernays, osnivač i predsjednik Uprave JGL-a Ivo Usmiani te Berislav Horvat, Country Managing Partner i voditelj Odjela revizije u EY Hrvatska s okupljenima su podijelili tajne poduzetničkog uspjeha i efektivnog vodstva.
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LETOVI
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LJUBLJANA - U Zračnoj luci Jožeta Pučnika u Ljubljani juler je obilježena uspostava nove zračne veze s glavnim gradom Latvije Rigom koju je uspostavio zračni prijevoznik airBaltic.
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
TUŽBA
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
LONDON - Britanska farmacetska tvrtka GlaxoSmithKline (GSK) podnijela je u četvrtak saveznom sudu u Delawareu tužbu protiv američkog Pfizera i njemačkog BioNTecha, tvrdeći da su u cjepivima protiv covida 19 prekršili njezine patente na tehnologiju glasničke RNK (mRNA)
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE