GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sava Re isplaćuje značajno veću dividendu

Sava Re isplaćuje značajno veću dividendu
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2022 / 09:55
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Na sjednici od 25. travnja 2022. Nadzorni odbor Sava Re d.d. odobrio je revidirano godišnje izvješće Osiguravajuće grupe Sava i Sava Re d.d. za 2021.

Nadzorni i upravni odbor pripremili su za glavnu skupštinu prijedlog odluke da se dioničarima isplati dividenda u iznosu od 1,50 eura bruto po dionici, što je ukupno 23.246.544,00 eura ili 30,5% neto dobiti Grupe u 2021. Predložena dividenda je povećanje od 76,5% u odnosu na dividendu isplaćenu za 2020.

Osiguravajuća grupa Sava poslovala je dobro u 2021. godini i bolje od planiranog, ostvarivši dobit od 76,2 milijuna eura, što je povećanje od 35,1% u odnosu na 2020. Sukladno tome, nadzorni i upravni odbori su izradili odluku o dividendi za glavnu skupštinu koja odražava taj rast dobiti. Pritom je Društvo uzelo u obzir i druge čimbenike: procijenjeni višak prihvatljivih vlastitih sredstava nad obveznim solventnim kapitalom prema Solventnosti II, vlastiti rizik i procjenu solventnosti Grupe, kapitalne modele S&P Global Ratings i AM Best, odobreni godišnji i strateški planovi Grupe i Društva, novi razvojni projekti za angažiranje dodatnog kapitala i druge relevantne okolnosti koje utječu na financijski položaj Društva.

Na temelju prijedloga Uprave Sava Re, nadzorni odbor je dao odluku o raspodjeli raspodjele dobiti od 37.053.726,07 eura na dan 31. prosinca 2021. godine kako je prikazano u godišnjem izvješću za 2021. godinu: 23.246.544,00 eura za izdvajanje i dividendu preostali dio raspodjele dobiti u iznosu od 13.807.182,07 EUR ostati neraspoređen kao zadržana dobit. Stoga je predložena bruto dividenda po dionici određena na 1,50 eura.

Tagovi: Sava Re, dividenda
PROČITAJ I OVO
Moda za ured - što odjenuti na posao ljeti?
ODJEĆA
Moda za ured - što odjenuti na posao ljeti?
Što odjenuti u ured ljeti zagonetka je stara koliko i vrijeme. Ovisno o vašem kodeksu odijevanja na radnom mjestu, to može biti jednostavan slučaj kombinacije haljine za van radnog vremena s cool blejzerom ili ćete ipak morati kupiti sasvim novu odjeću kako bi odgovarali strožoj i sofisticiranijoj uredskoj atmosferi.
Qantas smanjuje broj letova zbog visokih cijena goriva
POTEZI
Qantas smanjuje broj letova zbog visokih cijena goriva
MELBOURNE - Australski zračni prijevoznik Qantas najavio je da će smanjiti broj domaćih letova do ožujka 2023. zbog visokih cijena goriva u Australiji.
Air Serbia otkazala let za London zbog nedostatka radne snage u zračnoj luci Heathrow
LETOVI
Air Serbia otkazala let za London zbog nedostatka radne snage u zračnoj luci Heathrow
BEOGRAD - Zbog smanjenog kapaciteta zemaljskog opsluživanja u zračnoj luci Heathrow u Londonu zbog nedostatka radne snage, Air Serbia je bila primorana otkazati današnji drugi let između Beograda i Londona JU 386, a posljedično i povratni let JU 387, priopćeno je iz tvrtke.
Porinut polarni kruzer Scenic Eclipse 2 u 3. maju
BRODOGRADNJA
Porinut polarni kruzer Scenic Eclipse 2 u 3. maju
RIJEKA - U riječkom brodogradilištu 3. maj u subotu je, nakon četiri godine, porinut brod - luksuzni putnički brod za krstanenja polarnaim područjima "Scenic Eclipse 2" za naručitelja MKM Yachts, članicu grupacije Scenic.
Splitska trajektna i zračna luka ovog vikenda očekuju rekordan promet
OČEKIVANJA
Splitska trajektna i zračna luka ovog vikenda očekuju rekordan promet
SPLIT - Splitska trajektna i zračna luka očekuju ovog vikenda rekordni promet pa tako u Trajektnoj luci očekuju više od 65.000 putnika i oko 14.000 vozila, a u Zračnoj luci 180 letova s 42.000 putnika u oba smjera.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE