GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Trgovci zasad jedini profitirali od krize

Trgovci zasad jedini profitirali od krize
PSIHOLOGIJA KUPNJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.03.2020 / 12:04
Autor: SEEbiz / Glas Istre
PULA - Dok je s jedne strane u potpunosti zaustavila ugostiteljstvo, promet i turizam, te donijela hrpu problema industrijskoj proizvodnji aktualna situacija s koronavirusom s druge je strane poslužila kao turbo pogonsko gorivo za streloviti rast promet u svim trgovinama prehranom, apotekama i drogerijama.

Zabrinjavajuće vijesti iz susjedstva i raznih drugih dijelova svijeta, te poduzete mjere i svakodnevna upozorenja iz brojnih domaćih izvora nagnale su mnoge da osiguraju na vrijeme u svojim domovima manje ili veće zalihe raznih prehrambenih namirnica i osnovnih kućnih potrepština.

Već danima kupci do blagajni dolaze gotovo isključivo s punim kolicima, a prema neslužbenim informacijama promet kojeg dnevno ostvaruju trgovački lanci na razini je onoga kojeg obično ostvaruju u lipnju i visokoj predsezoni kad svoje godišnje odmore na Poluotoku već provode tisuće i tisuće turista.

Profit se i u velikim i u malim trgovinama prehranom svakodnevno ostvaruje i s te strane razloga za zadovoljstvo kod trgovaca očito ne bi smjelo nedostajati. No kao i često u sličnim situacijama uz povećanu potražnju zna se probuditi i pohlepa, pa i realna mogućnost da neki tu strahom potaknutu navalu na trgovine pokušaju iskoristiti za podizanje cijena određenih traženijih artikala, odnosno za svojevrstan "lov u mutnom". Čitatelji su nas putem društvenih mreža upozorili na nekoliko sumnjivih situacija na koje su sami naišli.

Tako primjerice jedan trgovački lanac u svom katalogu za ovaj mjesec koji je bio važeći od 4. do 27. ožujka među ostalim oglašava i akcijsku cijenu za mlijeko od 46,95 kuna za 12 litara, a ista je cijena kaže naša čitateljica Glasa Istre i na polici gdje se to mlijeko nalazi. Međutim račun koji joj je izdan i koji nam je poslala pokazuje da je za 24 litre takva mlijeka umjesto 93,90 kuna platila 131,76 kuna odnosno da je umjesto oglašenih 3,91 kunu, za litru platila 5,49 kuna, sveukupno gotovo 40 kuna više.

Tagovi: trgovina, maloprodaja, trgovci, maloprodajni lanci, rast maloprodaje, koronakriza
PROČITAJ I OVO
Krenula otpuštanja u Alpini
REZOVI
Krenula otpuštanja u Alpini
LJUBLJANA - Alpina je uručila 38 zaposlenika odluke o prestanku radnog odnosa, javlja Radio Slovenija.
ToMontenegro još nije predao zahtjev za dobijanje dozvola za rad
ZAHTJEV
ToMontenegro još nije predao zahtjev za dobijanje dozvola za rad
PODGORICA - Državna kompanija “ToMontenegro” nije Agenciji za civilno vazduhoplovstvo predala zahtjev za dobijenje dvije dozvole koje su potrebne da bi mogla da počne sa radom.
U 400 gradova stiže više od milijun spremnika za odvojeno prikupljanje otpada
OTPAD
U 400 gradova stiže više od milijun spremnika za odvojeno prikupljanje otpada
SPLIT - Do sredine lipnja ove godine 400- tinjak gradova i općina koji su se javili Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobit će spremnike za odvojeno prikupljanje otpada u kućanstvima, ukupno 1,18 milijuna kanti.
Dionice Granolija katapultirane nakon odličnih rezultata
UZLET
Dionice Granolija katapultirane nakon odličnih rezultata
ZAGREB - Dionice Granolija u ovom su tjednu katapultirane čak 99 posto, na 32,6 kuna. Volumen trgovine nije bio pretjeran, samo 105 tisuća kuna.
Američki regulator odobrio jednodozno cjepivo kompanije Johnson & Johnson
CJEPIVO
Američki regulator odobrio jednodozno cjepivo kompanije Johnson & Johnson
WASHINGTON - Johnson & Johnson cjepivo protiv Covida-19 dobilo je službeno odobrenje američkih regulatora, što ga čini trećom vrstom cjepiva dostupnog u toj zemlji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE