GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tri proizvoda Jamnice na ukrajinskom tržištu

Tri proizvoda Jamnice na ukrajinskom tržištu
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.02.2021 / 17:22
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
SPLIT - U prostorijama ukrajinskog konzulata u Splitu potpisan je ugovor između Jamnice i ukrajinske Fozzy grupe koja je u svoje ime ovlastila počasnog ukrajinskog konzula u Splitu Ivicu Pirića.

U ime Jamnice ugovor je potpisao voditelj regije Split Jurica Rajčić. Očekuje se da će se već za petnaestak dana na policama Fozzy grupe naći tri Jamničina proizvoda: Jamnica, Jana i Mg Mivela.

Počasni konzul Ukrajine i predstavnik Ukrajinske gospodarske komore za Hrvatsku Ivica Pirić napominje da je unatoč velikoj konkurenciji ovaj posao riješen u relativno kratkom roku te da se i ovaj put pokazalo da je prilikom sklapanja ovakvih poslova vrlo važna podrška državnih institucija, piše Jutarnji list.

- Imali smo kvalitetnu pomoć i podršku Ministarstva poljoprivrede i državnog tajnika Tugomira Majdaka te ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana. Ovo su zanimljiva tržišta za hrvatske proizvođače jer na dnevnoj bazi dobijemo desetke mailova hrvatskih proizvođača koji sa svojim proizvodima žele izaći na ukrajinsko tržište. Očito je da je tim tvrtkama zbog krize izazvane koronavirusom otežan plasman i da su im puna skladišta. Traže pomoć i podršku i zato što ne poznaju istočno tržište. Malo ih zna da je ulazak na ukrajinsko tržište ujedno temelj za ulazak na tržišta ostalih zemalja na istoku. Naravno da za to treba vremena. U svemu tome su se kao dobar model prezentacije i uspostavljanja kontakta pokazali gospodarski forumi. Čim se smiri pandemija mi ćemo organizirati gospodarske forume u Ukrajini, Kazahstanu, Uzbekistanu i Azerbejdžanu - pojašnjava Ivica Pirić koji je i najavio da će zbog pripreme gospodarskih foruma s veleposlanicima Ukrajine, Kazahstana, Uzbekistana i Azerbejdžana u Hrvatskoj i hrvatskih veleposlanika u tim zemljama obići Ukrajinu, Kazahstan, Tadžikistan, Uzbekistan i Azerbejdžan.

Jurica Rajčić, direktor prodaje u Jamnici za regiju Split, naglašava da Jamnica za početak ide s tri proizvoda na ukrajinsko tržište, a kako imaju široku paletu proizvoda očekuju da će se ta suradnja pojačati i što s tiče volumena i širine asortimana.

- Jamnica ima dokazanu kvalitetu proizvoda, što smo dokazali na niz tržišta, tako da očekujemo dobar razvoj na ukrajinskom tržištu koje je za nas svakako zanimljivo tržište. Navike njihovih potrošača slične su navikama hrvatskih potrošača. Postoji veliki prostor za razvoj i suradnju. Uglavnom, mi u Jamnici vidimo prostor za rast i razvoj na tom tržištu kojemu možemo možda i donijeti neke naše inovacije. Nakon ovoga se trebamo prezentirati partnerima i ukrajinskim potrošačima, potom ojačati svoju poziciju na ukrajinskom tržištu te se po mogućnosti proširiti na tržišta okolnih zemalja - pojašnjava Jurica Rajčić, koji pri sklapanju ovog posla naglašava veliki doprinos Ivice Pirića i Ministarstva poljoprivrede.

Tagovi: Jamnica, Fortenova grupa, Fozzy grupa. Ivica Pirić, Jurica Rajčić, Mg Mivela
PROČITAJ I OVO
Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza
OČEKIVANJA
Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza
SPLIT - Splitska gradska i zrakoplovna luka i u drugom kolovoškom vikendu očekuju na desetke tisuća putnika, a iako je u zračnoj luci više putnika u odlasku nego u dolasku procjenjuju da su brojke dobre i da će do kraja mjeseca ostvariti dva milijuna putnika.
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura
AKVIZICIJE
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura

ZAGREB - Pregovori o ulasku britanskog kladioničara Entaina u vlasničku strukturu hrvatskog SuperSporta su okončani te je dogovoreno da Entain kupuje 75 posto SuperSporta od investicijske grupe EMMA Capital, izvijestili su Entain i SuperSport.

Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
LUKE
Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
PODGORICA – Ministarstvo kapitalnih investicija Crne Gore dostavilo je Ambasadi Ukrajine u Podgorici informaciju o kapacitetima Luke Bar, a povodom njihove zainteresovanosti za sve vrste pretovara suvih tereta, tečnih tereta i kontejnera, odnosno za žitarice, naftne derivate i druge vrste robe u ovoj fazi, saopšteno je portalu podgoričkog Dana iz ovog resora.
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
GOSPODARSKI PREGLED
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje druge polovice srpnja.
U Hrvatskoj aktivno 176.882 poslovnih subjekata
STATISTIKA
U Hrvatskoj aktivno 176.882 poslovnih subjekata
ZAGREB - U Hrvatskoj je krajem lipnja bilo 316.052 registriranih poslovnih subjekata, od čega 56 posto ili 176.882 aktivnih, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE