GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vindija će dati doprinos smanjivanju cijena osnovnih namirnica

Vindija će dati doprinos smanjivanju cijena osnovnih namirnica
CIJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.09.2022 / 13:27
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Grupa Vindija izvijestila je u petak da je aktivno sudjelovala u razgovorima s Vladom o pronalaženju modela rješenja kojim će se osigurati ograničavanje cijena osnovnih namirnica a da se ne ugrozi dugoročna održivost poslovanja proizvođača te će dati svoj doprinos za UHT mlijeko s 2,8 posto masnoće i grill piletinu.

Vlada je u četvrtak predstavila jesenski paket mjera za zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijena u ukupnom iznosu od 21 milijarde kuna, koji među ostalim sadrži mjere zaštite od rasta cijena hrane. Naime, nakon konzultacija s proizvođačima i trgovačkim lancima, Vlada je dogovorila limitiranje cijena određenih proizvoda.

Tako će jestivo suncokretovo ulje, čija je prosječna cijena bila 19,99, sada koštati 15,99 kuna, što je smanjenje za 20 posto, a mlijeko s 2,8 posto mliječne masti, koje je koštalo 9,99 kuna, sada će biti 7,39 kuna, što je smanjenje za 26 posto.

Cijena glatkog brašna će s 8,99 pasti na 5,99 kuna, što je smanjenje za 33 posto, a oštrog brašna s 8,99 na 6,29 kuna, odnosno za 30 posto. Cijena bijelog kristalnog šećera će s 9,99 kuna pasti na 7,99 kuna, odnosno za 20 posto.

Kilogram cijelog pileta pojeftinit će s 34,99 kuna na 24,99 kuna, odnosno za 28 posto.

Kilogram svinjskog vrata s kosti pojeftinit će s 37,99 na 24,99 kuna, odnosno za 34 posto, dok će se cijena kilograma svinjske lopatice bez kosti s 36,99 smanjiti na 24,99 kuna, odnosno za 32 posto, a kilograma miješanog mljevenog mesa sa 49,90 na 32,99 kuna, odnosno za 33 posto.

Grupa Vindija u petak je izvijestila da je pristala na aktivno uključivanje u te odluke te će dati svoj doprinos za proizvode UHT mlijeko 2,8-postotnom mliječnom masti i grill piletinu (cijelo pile).

"Za dva navedena artikla iz asortimana Grupe Vindija, točnije 'z bregov UHT mlijeko 2,8 posto mm u ambalaži od 1 litre i Cekin cijelo pile definirana je cijena koja će biti jednaka u svim trgovinama u Hrvatskoj, a iznosit će predviđenih 7,39 kuna za litru navedenog mlijeka i 24,99 kuna za kilogram cijelog pileta", istaknuli su iz Vindije.

Napomenuli su da su u tome procesu spremni dati svoj značajan doprinos preuzimajući dodatni teret na sebe te će za navedene artikle smanjiti cijenu prema trgovcima.

Iz Vindije navode i kako je uz proizvođače definirano kako će svoj dio tereta u ovome smanjenju tržišne cijene, koje je u iznosu od 26 posto za mlijeko i 28 posto za piletinu, preuzeti i sami trgovci.

"Očekivanja proizvođača po pitanju podrške usmjerena su i prema Vladi, koja je istaknula kako će dio gubitka kompenzirati naknadnim mjerama, prije svega kroz participaciju u troškovima energenata i drugim olakšicama u poslovanju tijekom čitavog vremena trajanja navedenih mjera", poručili su iz Vindije.

Tagovi: Vindija, Nenad Klepač, Silvija Bartolić
PROČITAJ I OVO
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
PODUZETNIŠTVO
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
ZAGREB – U sklopu panel rasprave „Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs“, održanoj na Veleučilištu Edward Bernays, osnivač i predsjednik Uprave JGL-a Ivo Usmiani te Berislav Horvat, Country Managing Partner i voditelj Odjela revizije u EY Hrvatska s okupljenima su podijelili tajne poduzetničkog uspjeha i efektivnog vodstva.
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LETOVI
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LJUBLJANA - U Zračnoj luci Jožeta Pučnika u Ljubljani juler je obilježena uspostava nove zračne veze s glavnim gradom Latvije Rigom koju je uspostavio zračni prijevoznik airBaltic.
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE